Sunak-810x500.jpg

Britský premiér Rishi Sunak odsudzuje transrodovú ideológiu: "Muž je muž a žena je žena

0
Kultúra života

Premiér Spojeného kráľovstva Rishi Sunak v stredu vystúpil proti radikálnej transrodovej ideológii a vyhlásil, že Briti by sa nemali nechať zastrašovať tým, že ľudia môžu mať akékoľvek pohlavie.”

V prejave počas štvrtého a posledného dňa výročnej konferencie Konzervatívnej strany v Manchestri Sunak povedal, že “by nemalo byť kontroverzné, aby rodičia vedeli, čo sa ich deti učia v škole o vzťahoch, pacienti by mali vedieť, kedy sa v nemocniciach hovorí o mužoch alebo ženách.”

“A nemali by sme’sa nechať zastrašovať, že ľudia môžu byť akéhokoľvek pohlavia, ”povedali, “nemôžu’byť. Muž je muž a žena je žena. To’je len zdravý rozum.”

Podľa Sunaka, “v príliš mnohých častiach nášho permanentného štátu nahradilo zdravý rozum signalizovanie cnosti.”

Nie je to’prvý raz, čo si Sunak vyslúžil pozornosť za kritiku transrodovej ideológie.

V júni sa obul do lídra liberálnych demokratov Eda Daveyho, ktorý obhajoval názor, že biologickí muži s plnou anatómiou mužov môžu byť v skutočnosti ženami, The Guardian informoval vtedy.

“Tak ako ja, aj vy asi vidíte, že sa snažil všetkých presvedčiť, že ženy majú jednoznačne penisy,” povedal Sunak konzervatívnym poslancom na videu, ktoré uniklo radikálnemu pro-LGBT portálu PinkNews. 

“Všetci viete, že som veľký fanúšik toho, aby všetci študovali matematiku do 18 [rokov], ale ukázalo sa, že sa musíme sústrediť na biológiu do 18 rokov,” žartoval premiér.

Sunakove’vyjadrenia sa odchyľujú od skoršieho odmietnutia podporiť poslanca za toryovcov Dannyho Krugera’konzervatívny tvrdenie v máji, že “že normatívna rodina – drží pohromade manželstvom, tým, že matka a otec držia spolu kvôli deťom a kvôli vlastným rodičom a kvôli sebe – to je jediný možný základ pre bezpečnú a úspešnú spoločnosť.”

BBC oslovila hovorcu spoločnosti Sunak’so žiadosťou o komentár k tejto záležitosti a informoval, že premiér “nesúhlasí s tvrdením konzervatívneho poslanca’o úlohe tradičných rodinných hodnôt v spoločnosti.”

ČÍTAŤ: Britský premiér Rishi Sunak sa v uniknutej nahrávke vysmieva transgender ideológii

Sunak nie je jediným politickým lídrom, ktorý si uvedomuje absurditu a reálne škody radikálnej transgender ideológie a upozorňuje na ne.

Počas tej istej konferencie britský štátny tajomník pre zdravotníctvo a sociálnu starostlivosť Steve Barclay prisľúbil, že upraví Smernice Národnej zdravotnej služby (NHS) na ochranu pacientok tým, že zakáže mužom s pohlavnou zmenou prístup na tie isté nemocničné oddelenia určené pre ženy, LifeSiteNews informoval.

Barclay uviedol, že NHS potrebuje “neúnavné zameranie na výsledky pre pacientov,” čo “neznamená vynakladať obrovské sumy peňazí daňových poplatníkov’na konzultantov v oblasti rozmanitosti alebo na najímanie interných tímov pre rozmanitosť a inklúziu. A neznamená to ignorovať hlasy pacientov’– najmä hlasy žien’–, pokiaľ ide o význam biologického pohlavia v zdravotníctve.” 

“Ak to teraz nezvládneme, dlhodobé dôsledky by mohli byť veľmi vážne pre ochranu žien a budúcich generácií,” povedal. A konferencia, viem, že ako konzervatívci vieme, čo je to žena,” povedal. “A viem, že to vie aj drvivá väčšina zamestnancov a pacientov NHS.”

PREČÍTAŤ: Minister zdravotníctva Spojeného kráľovstva sľubuje, že zmení pravidlá NHS, aby potvrdil biologické pohlavie: Barclay povedal, že už ‘nariadil zrušiť neprijateľné zmeny na webovej stránke NHS”týkajúce sa transrodovej ideológie a prisľúbil, že “zmeniť Ústavu NHS po konzultácii, ktorá sa uskutoční koncom tohto roka, aby sme zabezpečili rešpektovanie súkromia, dôstojnosti a bezpečnosti všetkých pacientov, uznali dôležitosť rôznych biologických potrieb a chránili práva žien.” 

Pravicový posun Veľkej Británie ’prichádza po tom, čo si NHS vyslúžila medzinárodnú zlú tlač za svoju neslávne známu kliniku Tavistock, ktorá bola zodpovedná za nezvratné zmrzačenie neplnoletých osôb so zmeneným pohlavím. Škandálmi opradená klinika bola napokon v lete minulého roka zatvorená .