Masons-810x500.jpg

Starosta New Yorku Eric Adams bol počas slávnostného ceremoniálu v mestskom sídle uvedený do najvyššej slobodomurárskej hodnosti

55
Kultúra smrti

New York City teraz oficiálne vedie slobodomurár.

Ak starosta Eric Adams vynechal ceremóniu zo svojho oficiálneho programu, on, policajný komisár New Yorku Edward Caban a šéf newyorského policajného oddelenia Jeffrey Maddrey boli cez víkend uvedení do funkcie “majstra slobodomurára” v Gracie Mansion, ktorý slúži ako oficiálna rezidencia pre starostov mesta”.

“Dnes sme v Gracie Mansion po prvý raz v histórii usporiadali príležitostnú Veľkú lóžu s dôstojníkmi a bratmi Veľkej línie,” Najdôstojnejší princ Hall Veľkej lóže zverejnil 23. septembra na Facebooku. “Výsledkom tejto výnimočnej udalosti bolo, že starosta mesta New York, ctihodný Eric Adams, policajný komisár Edward Caban a šéf oddelenia Jeffrey Maddrey boli povýšení na majstrov murárov.”

“Tony Herbert, celomestský styčný dôstojník kancelárie starostu’potvrdil, že sa táto udalosť uskutočnila a že sa na nej zúčastnil, ale nekomentoval účasť starostu’” Gothamist reportoval.

Ostatní predstavitelia mesta, vrátane Herberta, boli tiež ocenení.

Gothamist informoval:

K slávnostnému ceremoniálu sa v sobotu pripojilo niekoľko ďalších predstaviteľov, vrátane Herberta, zástupcu náčelníka newyorskej polície na severnom Manhattane Ruela Stephensona, poslanca J. Garyho Pretlowa a štátneho senátora Kevina Parkera, uvádza sa v príspevku na Facebooku. Stephenson, Pretlow, Parker a Herbert dostali 32. stupeň slobodomurárskeho rádu, čím sa stali “Vznešenými kniežatami kráľovského tajomstva starobylého a prijatého škótskeho rítu severnej jurisdikcie slobodomurárov PHA,” podľa príspevku.

Prince Hall Masonic Temple je súčasťou “Prince Hall Freemasonry,” afroamerickej verzie slobodomurárstva.

Hoci slobodomurári budú tvrdiť, že nie sú protináboženskou skupinou, ich rituály zámerne zosmiešňujú katolícke obrady. Vatikán vyhlásil, že katolíci, ktorí vstúpia do slobodomurárskych združení, sú v stave ťažkého hriechu a nemôžu prijímať Eucharistiu.

“Veriaci, ktorí [sa prihlásia] do slobodomurárskych združení, sú v stave ťažkého hriechu a nesmú prijímať sväté prijímanie,” potvrdila v roku 1983 Kongregácia pre náuku viery, ktorú v tom čase viedol kardinál Joseph Ratzinger rea. Zákaz platil vždy, od pápežskej buly In eminenti vydanej v roku 1738 pápežom Klementom XII.

Prince Hall Masonry zachováva problémy slobodomurárstva, ktoré sú výraznejšie medzi bielymi protestantmi, ako to tvrdí bývalý slobodomurár, ktorý sa stal katolíckym konvertitom David Gray vysvetlil na OnePeterFive.

Podrobný rozbor učenia slobodomurárstva možno nájsť v tento článok z minulého roka od LifeSiteNews.

Pr. William Saunders bližšie vysvetľuje problematiku v článku pre EWTN.

“Katolícka cirkev má problémy so slobodomurárstvom, pretože je to skutočne druh náboženstva pre seba,” napísal. “Prax slobodomurárstva zahŕňa chrámy, oltáre, morálny kódex, bohoslužby, rúcha, sviatočné dni, hierarchiu vedenia, iniciačné a pohrebné obrady a prísľuby večnej odmeny a trestu.”

“Zatiaľ čo v Amerike je väčšina slobodomurárov kresťanská a na svojom ‘oltári ’ vystaví Bibliu, v tých istých lóžach alebo inde môžu byť prijatí židia, moslimovia, hinduisti alebo iné nekresťanské náboženstvá a môžu používať svoje vlastné posvätné písma,” vysvetlil.

Jeden z “obradov” obsahuje výslovné odmietnutie pápežstva a večnej moci.

“Keď človek dosiahne 30. stupeň v slobodomurárskej hierarchii, nazývaný kadoš, rozdrví nohou pápežskú tiaru a kráľovskú korunu a prisahá, že oslobodí ľudstvo ‘z otroctva despotizmu a zotročenia duchovnou tyraniou,"” povedal otec. Saunders vysvetlil.

Katolícky kňaz ďalej vysvetlil jednu prísahu:

Kandidát skladá prísahu slobodomurárstvu a jeho tajomstvám pod hrozbou smrti alebo sebapoškodzovania tak, že si kľakne so zaviazanými očami pred oltár, položí obe ruky na zväzok posvätného práva (možno na Bibliu), na štvorec a kompas a opakuje po “ctihodnom majstrovi.” Majte na pamäti, že kandidát ešte ani nepozná všetky “tajomstvá”, na ktoré skladá prísahu.

LifeSiteNews sa problematike slobodomurárstva obšírne venoval. Určite si pozrite dvojdielny interview s Johnom-Henrym Westenom a autorom Joshuom Charlesom z tohto leta.