covid-vax-810x500.jpg

Nový prieskum ukázal, že väčšina Američanov neplánuje podstúpiť novú injekciu COVID

34
Neutral

Väčšina Američanov neplánuje pokračovať v očkovaní injekciami COVID-19, vyplýva z nového prieskumu.

Prieskum, ktorý v stredu zverejnila Nadácia Kaiser Family Foundation (KFF), ukázal, že väčšina Američanov nemá záujem o ďalšie očkovanie injekciami COVID-19, uviedla CNN.

Podľa prieskumu približne 25 % Američanov uviedlo, že sa “určite” nechá očkovať novou injekciou a 33 % uviedlo, že “určite” to neplánuje. Ďalších 25 % uviedlo, že si’pravdepodobne dajú nový liek a 19 % uviedlo, že si ho pravdepodobne nedajú.

“Celkovo podľa prieskumu o niečo viac Američanov tvrdí, že sa’nechystajú dať zaočkovať, ako tých, ktorí sa nechystajú,” uviedla CNN.

Zistenia prieskumu prichádzajú po tom, čo len 17 % Američanov údajne odhodlalo k máju minulého roka dostať bivalentnú posilňovaciu vakcínu, čo naznačuje, že panika okolo COVID už prudko ustúpila a U.dospelí v USA jednoducho nemali záujem pokračovať v očkovaní.

Odpovedané: Megyn Kellyová hovorí, že po tom, ako sa u nej vyvinul ‘autoimunitný problém’

Množstvo zhora nariadených očkovaní COVID bolo navyše začiatkom roka 2023 zrušených, čo naznačuje, že Američania sa mohli dať očkovať, keď na nich bol vyvíjaný nátlak, ale keď mali možnosť voľby, rozhodli sa tak neurobiť.

CNN citovala odborníka na vakcíny z Baylor College of Medicine a Texas Children’Hospital, ktorý uviedol, že “váhavosť pri očkovaní” — spolu so skepsou voči novému očkovaniu a jeho potrebnosti — podnecuje opätovný nezáujem o očkovanie.

A výskum, ktorý citovala CC, nie je’jedinou štúdiou KFF, ktorá konštatuje, že záujem o pokračovanie v injekciách COVID je na nízkej úrovni.

Ďalšia štúdia, takisto zverejnená v stredu, zistila, že viac ako polovica amerických rodičov uviedla, že’nenechá svoje dieťa najnovšie zaočkovať. 

Podľa KFF, “väčšina rodičov tvrdí, že nenechá svoje dieťa zaočkovať novou vakcínou COVID-19, vrátane šiestich z desiatich rodičov tínedžerov (vo veku 12 až 17 rokov) a dvoch tretín rodičov detí vo veku 5 až 11 rokov (64 %) a vo veku 6 mesiacov až 4 roky (66 %).” Deti čelia extrémne nízkemu riziku zo strany COVID-19.

Zprávy týkajúce sa nedostatočného záujmu Američanov o aktualizované injekcie COVID prichádzajú po tom, ako americký Úrad pre kontrolu potravín a liečiv (FDA) začiatkom tohto mesiaca schválil nové injekcie COVID, ktoré úradníci argue budú účinné proti najnovšie pozorovanému kmeňu, známemu ako BA.2.86.

PREČÍTAJTE SI: FDA má schváliť, zaviesť nové očkovacie látky COVID v priebehu budúceho týždňa

Američania už dlho vyjadrujú vážnu skepsu voči očkovacím látkam COVID-19 kvôli ich nezabezpečujú trvalú ochranu, neschopnosť zastaviť prenos a odkazy na vážne vedľajšie účinky, až po smrť.

Mnohí Američania sa tiež naďalej obávajú, že vakcíny neboli dostatočne preskúmané z hľadiska negatívnych účinkov vzhľadom na ich urýchlené klinické skúšky a niektorí majú etické výhrady voči používanie buniek z potratených detí pri ich vývoji. 

Ďalší ich jednoducho považujú za zbytočné vzhľadom na to, že COVID-19’s vysokej prežívateľnosti u väčšiny skupín,nízkemu riziku asymptomatického šírenia a výskumu, ktorý naznačuje, že prirodzená imunita po infekcii je rovnako chráni pred reinfekciou.