Screenshot-2023-09-25-11.21.32-810x500.png

Bidenova administratíva môže deportovať nemeckú rodinu, ktorá žije v USA už 15 rokov

56
Kultúra smrti

Nemecká rodina, ktorá sa učí doma, môže byť podľa Bidenovej administratívy deportovaná napriek tomu, že sa do Spojených štátov presťahovala pred takmer 15 rokmi.

Ako v roku 2010 informoval portál LifeSite, 9-členná rodina Romeikeovcov hľadala útočisko v Amerike kvôli prísnym pravidlám, ktoré rodičom zakazujú vzdelávať svoje deti v rámci vlastného domova. Azyl v USA im vtedy udelil memphiský sudca.

V Nemecku boli Romeikeovci vystavení trestnému stíhaniu už len za to, že vychovávali svoje deti mimo štátom schváleného školského systému. V Bissingene, okrese Ludwigsburg v spolkovej krajine Bádensko-Württembersko, im hrozili prehnané pokuty, násilné odobratie detí a možné uväznenie.

Bývalý prezident Barack Obama sa v roku 2012 usiloval o to, aby bola rodina vyhostenáz USA. On a vtedajší generálny prokurátor Eric Holder tlačili na imigračný úrad, aby zrušil rozhodnutie o udelení azylu.

“Cieľom v Nemecku je otvorená, pluralitná spoločnosť,” Holder argumentoval v správe ministerstva spravodlivosti týkajúcej sa tohto prípadu. “Výučba tolerancie u detí rôzneho pôvodu pomáha rozvíjať schopnosť plnohodnotne komunikovať ako občan v Nemecku.” 

Nasledoval dlhý právny spor, pričom Romeikovci, ktorí žili (a stále žijú) vo východnom Tennessee, nakoniec prehral svoje odvolanie na Najvyššom súde USA v roku 2014.

Vďaka verejnému tlaku prorodinných médií a neziskových organizácií ministerstvo vnútornej bezpečnosti v marci 2014 šokujúco oznámilo, že “odkladá konanie” v ich prípade. Petícia spustená v tom čase na podporu rodiny získala viac ako 120 000 podpisov.

Počas posledných deviatich rokov viedli Romeikovci v Amerike normálny život napriek tomu, že neboli občanmi. Uwe, patriarcha rodiny’, je klaviristom v prvom baptistickom kostole v Morristowne. He tiež pracuje na Carson-Newman University ako inštruktor klavíra. Jeho manželka Hammelore medzitým porodila ďalšie dve deti. Dve z ich dospelých detí sú vydaté za občanov USA.

Romeike informoval pobočku televízie NBC WBIR-TV, že pred dvoma týždňami mu imigračný agent nariadil, aby sa o štyri týždne vrátil s rodinou na úrad s nemeckými pasmi, aby sa deportovali.

“Nemáme“tam kde bývať. Nemám’žiadnu prácu, aby som tam zabezpečil rodinu,”povedal. “Chceli sme [našim deťom] pomôcť vyrastať v“tom, v čo veríme, a nie sa v podstate indoktrinovať niečím, čo nechceme.”

Petíciu, ktorá nalieha na Bidenovu administratívu, aby umožnila rodine Romeikeovcov zostať v Spojených štátoch, medzičasom spustila Asociácia pre právnu ochranu domáceho vzdelávania.

“V septembri 2023,” v nej stojí, “bez akéhokoľvek predchádzajúceho varovania alebo vysvetlenia bolo Romeikeovcom oznámené, že sú deportovaní a majú štyri týždne na to, aby si zaobstarali pasy do Nemecka. Odpor Nemecka voči domácemu vzdelávaniu sa za posledných 10 rokov len zvýšil, takže obvinenia z trestného činu voči tejto rodine sú po ich návrate takmer isté.

“Prezident Biden a jeho administratíva majú právomoc nariadiť Úradu pre imigráciu a colnú správu (ICE), aby obnovil status Romeikesovcov’s odloženým vyhostením a zachránil ich pred deportáciou. Spoločne môžeme požiadať Bidenovu administratívu, aby tak urobila.” 

Kliknite sem a podpíštepeticiu.

Tento príbeh sa vyvíja…