Untitled-8-810x500.png

Nór bol údajne zadržaný na 9 dní kvôli príspevkom na Facebooku kritizujúcim údery COVID, uzamknutie

36
Kultúra smrti

Nedávno bol v Nórsku proti svojej vôli deväť dní držaný na psychiatrickom oddelení muž, údajne kvôli zverejneniu príspevkov na Facebooku, ktoré kritizovali výluky a takzvané vakcíny COVID “”

Dňa 19. júla bol Trond Harald Håland konfrontovaný vo svojom dome v nórskom Stavangeri dvoma policajtmi spolu s dvoma “uniformovanými zdravotníkmi.”

Vo vyhlásení pre LifeSiteNews 49-ročný bývalý pracovný terapeut uviedol, že si je istý, že jeho zadržanie vzniklo na základe jeho spochybňovania - na Facebooku - “absurdného” vládneho príbehu o miere nadbytočných úmrtí.

“Rozpory medzi štatistikami a oficiálnym príbehom ukázali, že sa deje niečo veľmi zlé, povedal Håland pre LifeSiteNews.

Nórske zákony neobsahujú žiadne ustanovenie o uväznení na základe príspevkov na sociálnych sieťach. Håland nebol zatknutý, ale tvrdí, že ho polícia informovala, že má byť okamžite zadržaný z dôvodu psychiatrického vyšetrenia vyplývajúceho z jeho online aktivít.

Podľa Hålanda a jeho právnika Barbra Paulsena bol prevezený do psychiatrickej liečebne v rámci procesu známeho v Nórsku ako “povinný záväzok.”Toto pozbavenie slobody je založené princípom na odbornom lekárskom posúdení, ktoré si nevyžaduje verdikt súdu.

Jeho prípadom sa zaoberali nórski demokrati, ktorí 25. júla list nórskemu ministerstvu zdravotníctva tvrdili, že dôvod jeho zadržania je príkladom národa, v ktorom “sloboda prejavu a demokratický proces boli v rámci COVID odsunuté na vedľajšiu koľaj.”

V liste, ktorý bol zverejnený v čase, keď bol Håland už šiesty deň vo väzbe, sa uvádza, že “bol aktívnym kritikom nórskeho systému zdravotníctva v súvislosti s vakcínami, uzáverou a COVID-19.”

Posilňovanie veľkej farmaceutickej spoločnosti

LifeSiteNews sa podrobne rozprával s Hålandom aj s jeho právnikom Barbrom Paulsenom, ktorého právna námietka proti Hålandovmu’uväzneniu viedla k jeho prepusteniu po deviatich dňoch. Ak by odvolanie nebolo úspešné, hrozila by mu trvalá povinná psychiatrická starostlivosť. Tvrdia, že počas pobytu na oddelení sa ho pokúšali liečiť a navrhovali právne opatrenia, ktoré by ho definovali ako neschopného rozhodovať o vlastnej liečbe.

Paulsen pre LifeSiteNews povedal, že ľudia v Nórsku sú často nútení brať lieky proti svojej vôli.

“V tejto krajine sa masívne používa násilie a Big Pharma získala silnú pozíciu tam, kde je toľko ľudí násilne liečených,” povedala.

Håland povedal LifeSiteNews, že jeho zadržanie nórskymi úradmi bolo vyvolané anonymnou sťažnosťou na jeho príspevky na Facebooku – skutočnosť, ktorú odhalilo právne odvolanie začaté proti jeho zadržaniu a ktorú potvrdil jeho právnik.

Nórske zákony umožňujú odvolanie pre všetkých takýchto pacientov, ktorí boli odstránení proti svojej vôli, čo viedlo Hålanda k tomu, aby poveril Paulsena ako svojho právneho zástupcu.

Paulsen podal odvolanie na nórsku kontrolnú komisiu, zdravotnícky orgán, ktorý rozhoduje vo veci “nútenej väzby.Na tomto pojednávaní Paulsen konštatoval, že zákonné podmienky na Hålandovo zadržiavanie proti jeho vôli neboli splnené.

Podľa nórskych zákonov si každé “nútené zaviazanie” vyžaduje nezávislé povolenie dvoch odborných lekárov alebo klinických psychológov. Prostredníctvom Paulsenovho’odvolania sa zistilo, že Hålandov’prípad nebol takto odsúhlasený. Podľa právnika to stačilo na to, aby sa ukázalo, že Hålandovo zadržanie bolo nezákonné.

Navyše Paulsen’v rámci odvolania zistil, že nielen obsah jeho online príspevkov, ale aj ich údajná frekvencia mali na pojednávaní naznačovať, že je maniak.

Håland tvrdí, že jeho príspevky boli na pojednávaní opísané ako “konšpiračné a nie orientované na realitu” lekárskym úradníkom, ktorý neskôr priznal, že ich nečítal.

Odvolanie, ktoré vypočuli dvaja lekári, nepotvrdilo tento názor na históriu Hålandových príspevkov, čím nezostalo žiadne lekárske odôvodnenie na jeho umiestnenie do psychiatrickej liečebne.

Paulsen tiež zistil, že ani jeden z dvoch úradníkov zodpovedných za schválenie Hålandovho zadržania nečítal jeho online príspevky – skutočnosť, na ktorej sa Håland a Paulsen zhodujú, že dôvody na jeho zadržanie “boli neopodstatnené.”

“Celá prognóza boli dohady, ktoré tvrdili, že sa u mňa v priebehu dvoch týždňov vyvinula mánia bez akéhokoľvek základu,” povedal Håland pre LifeSiteNews.

“Jediným dôvodom bolo, [že] frekvencia mojich príspevkov bola “manická.” Žiadna mánia neexistovala. To je veľmi zvláštny záver.”

Konzistentný kritik politiky uzamykania a takzvaných COVID “vakcín” od roku 2020, Håland’sa v posledných príspevkoch týkal “absurdít” politiky verejného zdravotníctva v Nórsku – záver, ktorý Håland vyvodil z preskúmania údajov vo verejnom priestore.

Okrem toho zverejnil materiál kritický voči Svetovému ekonomickému fóru’Klausovi Schwabovi a prejavil názory skeptické voči hlavnému prúdu klimatických zmien.

Håland neprejavil žiadne známky duševnej nestability, keď v telefonickom rozhovore pre LifeSiteNews rozprával o svojom utrpení.

Politická agenda?

Jedna nórska spravodajská stanica tvrdí, že Håland’ovo mimoriadne zaobchádzanie je nakazené politickou agendou. Je neuveriteľné, že odvolanie, ktoré viedlo k prepusteniu Hålanda, mal pôvodne vypočuť bývalý nórsky minister zdravotníctva a starostlivosti, ktorý bol jedným z najvýraznejších zástancov režimu COVID, ktorý Håland opisuje ako plný “protirečení” a “nemožných štatistík.”

Bývalý nórsky minister zdravotníctva Bent Høie

Bývalý nórsky minister zdravotníctva Bent Høie je teraz guvernérom kraja Rogaland, kde Håland sídli, a má zákonnú právomoc rozhodovať o osude osôb zadržiavaných proti ich vôli.

Nórsky spravodajský portál Steigan opisuje Høieho ako “jedného z hlavných ľudí zodpovedných za politiku týkajúcu sa koronavírusu, škandál s uzavretím škôl, zatvorenie škôl a masívnu kampaň núteného očkovania v Nórsku.”

Hålandov’právnik Paulsen navrhol, aby odvolanie prejednával iný guvernér kraja, a to z dôvodu tohto zjavného konfliktu záujmov. Napriek 10-percentnej úspešnosti týchto odvolaní bol Håland 28. júla po deviatich dňoch zadržiavania prepustený na slobodu.

‘Stratil som svoj kostol. Ale nestratil som Boha’

Håland’s je na slobode, ale jeho prípad pokračuje. Spolu so svojím právnikom spúšťa odvolanie na financovanie hromadnej žaloby proti nórskej vláde.

Svoju vlastnú ťažkú situáciu vidí ako dôkaz nielen falošnej výluky a “očkovacieho”režimu, ale “úplného zlyhania systému.” “Je to ”úplné systémové zlyhanie spoločnosti – politiky, médií, práva, medicíny – nie je to len žurnalistika, akademická obec sa úplne zrútila.”

Ako protestant medzi toto “úplné zrútenie” inštitucionálnej integrity zaraďuje aj svoju vlastnú cirkev.

“Cirkev propagovala vakcínu a je súčasťou systémového zlyhania. Stratil som svoju cirkev. Ale nestratil som’Boha,” povedal predtým, ako prešiel k optimistickému opisu svojho príkladu ako príkladu, ktorý môže byť použitý pre dobro všetkých.

“V povedomí o tom, čo sa deje, je pozitívny rast. Dokonca aj medzi ‘neprebudenými.’ Toto je zlyhávajúci systém – možno im to otvorí oči, že systém zlyháva vo všetkých oblastiach.”