karine-jean-pierre-810x500.jpg

Bidenova administratíva začne na jeseň "povzbudzovať" Američanov, aby si dali novú injekciu COVID

28
Kultúra smrti

Bidenova administratíva v pondelok potvrdila, že začne povzbudzovať Američanov, aby si zaobstarali aktualizovaný test COVID-19, ktorý sa bude distribuovať budúci mesiac. Táto správa prichádza v čase, keď médiá a verejní činitelia začali vyvolávať obavy z nového variantu COVID a v niektorých oblastiach sa začali vracať povinnosti používať masky.

Tlačová tajomníčka Bieleho domu Karine Jean-Pierre v pondelok novinárom povedala, že aktualizovaná injekcia COVID by sa mala dostať na trh v polovici septembra a potvrdila, že Bidenova administratíva chce, aby si ju Američania zaobstarali. 

“Očkovanie proti COVID-19 zostáva najbezpečnejšou ochranou, ako sa vyhnúť hospitalizácii, dlhodobým zdravotným následkom a úmrtiam, a preto budeme Američanov nabádať, aby si aktualizovali svoje očkovacie látky,” povedala Jean-Pierre.

Vyjadrenia prichádzajú napriek tomu, že dostupné injekcie COVID-19 neposkytujú trvalú ochranu, nezastavujú prenos a boli spojené s vážnymi vedľajšími účinkami až po smrť.

Nie je’jasné, či prídu ďalšie pokusy o udelenie mandátu na injekciu.

Podnecovanie Američanov, aby si dali aplikovať najnovšiu verziu injekcie COVID-19, prichádza v čase, keď prezident Joe Biden predtým oznámil, že žiada Kongres o financovanie vývoja novej injekcie.

V uplynulom týždni začali médiá a vládne osobnosti testovať vody obnovených kontrol COVID, pričom vyzývali na maskovanie a užívanie vakcíny, aby čelili novému variantu COVID s označením BA.2.86. 

Predminulý týždeň americké Centrum pre kontrolu a prevenciu chorôb (CDC) uvedlo, že osoby, ktoré boli v minulosti infikované COVID alebo ktoré dostali aktuálne očkovanie, sa môžu s väčšou pravdepodobnosťou nakaziť novým kmeňom.

V Georgii, Morris Brown College už znovu zaviedla povinnosti masky COVID-19, sociálneho odstupu a izolácie, pričom opätovne zopakovala známe termíny z roku 2020 s tým, že opatrenia majú platiť len 14 dní. 

Podobne aj Rutgersova univerzita nedávno oznámila, že študenti budú vylúčení z vyučovania, ak sa odmietnu nechať očkovať vakcínou COVID-19. Hollywoodske štúdio Lionsgate tiež zaviedlo pre zamestnancov povinnosť nosiť masku. 

Znovuobjavenie mandátov COVID vyvolalo medzi konzervatívcami frustráciu a prísľuby odporu.

V Texase republikánsky guvernér Greg Abbott jednoznačne prisľúbil, že v štáte Osamelá hviezda nebudú “žiadne mandáty na masky”.

Oponenti drakonických kontrol COVID môžu byť v roku 2023 v lepšej právnej pozícii ako v roku 2020, aby mohli vzdorovať zhora nariadeným mandátom a obmedzeniam, a to vďaka významným súdnym rozhodnutiam, v ktorých sa konštatuje, že Bidenova administratíva prekročila svoje právomoci, keď sa pokúsila prinútiť Američanov maskovať sa alebo sa nechať pichnúť. 

Významné rozhodnutia zahŕňajú rozhodnutie Najvyššieho súdu USA’o blokovaní mandátu Úradu pre bezpečnosť a ochranu zdravia pri práci (OSHA), ktorý by prinútil veľkých zamestnávateľov zaviesť pre svojich zamestnancov povinnosti týkajúce sa očkovania, a rozhodnutie okresného súdu’o rozhodnutie, v ktorom sa uvádza, že Úrad pre bezpečnosť dopravy (TSA) nemôže nútiť Američanov nosiť masky, aby sa zapojili do leteckej dopravy.