biden_vaccine-810x500.jpg

Biden žiada od Kongresu peniaze na vývoj nových vakcín proti najnovším variantom COVID

14
Kultúra smrti

Prezident Joe Biden oznámil, že žiada Kongres, aby financoval vývoj novej vakcíny proti COVID-19, aby sa zohľadnili varianty koronavírusu, ktoré sa rozšírili od zavedenia prvej série kontroverzných očkovacích látok za jeho predchodcu Donalda Trumpa.

Fox News informovala, že v reakcii na otázku novinárov o reakcii na nové varianty počas dovolenky pri jazere Tahoe Biden v piatok oznámil, že “dnes ráno podpísal návrh, ktorý máme predložiť Kongresu žiadosť o dodatočné financovanie novej vakcíny, ktorá je potrebná, ktorá funguje.”

“Predbežne sa odporúča, že sa pravdepodobne odporučí, [aby ju] dostali všetci bez ohľadu na to, či ju už”dostali predtým alebo nie,” dodal prezident.

Oficiálna žiadosť zatiaľ nebola verejne publikovaná ani oficiálne predložená Kongresu, hoci agentúra Associated Press informovala že farmaceutické spoločnosti už pracujú na aktualizovaných vakcínach, ktoré predložia na posúdenie Americkej asociácii pre potraviny & lieky (FDA).

Každú žiadosť o financovanie predloženú pred rokom 2025 bude musieť schváliť republikánmi kontrolovaná Snemovňa reprezentantov, ktorá minulý rok zamietla žiadosť administratívy’o 9,25 miliardy dolárov na všeobecnejšie opatrenia COVID.

Niekoľko republikánskych zákonodarcov už zaregistrovalo svoje odpovede na prípadnú žiadosť:

Spory už pretrvávajú v súvislosti s existujúcimi vakcínami COVID, ktoré boli vyvinuté a uvoľnené v rámci iniciatívy bývalého prezidenta Trumpa’Operácia Warp Speed v rámci zlomok času, ktorý obvykle vakcíny potrebujú. Nové Bidenove vakcíny, ak majú zohľadňovať súčasné varianty, sa pravdepodobne nebudú vyvíjať trpezlivejšie.

Štúdie majú zistili, že očkovaním vyvolaná ochrana COVID wanes okolo šesť mesiacov (alebo potenciálne skôr), pričom akúkoľvek ochranu, ktorú očkovanie poskytuje, ešte viac oslabuje nárast variantov od začiatku pandémie v roku 2020. Naopak, množstvo dôkazov spája vakcíny so závažnými zdravotnými problémami, čo je téma, ktorú lekársky establišment zväčša nepriznáva ani nevyšetruje.

Federálny systém hlásenia nežiaducich udalostí pri očkovaní (VAERS) hlási 35 911 úmrtí, 208 190 hospitalizácií, 20 623 infarktov a 27 414 prípadov myokarditídy a perikarditídy k 11. augustu, okrem iných ochorení. Štúdia z apríla 2022 z Izraela uvádza, že samotná infekcia COVID nemôže plne vysvetliť čísla myokarditídy, napriek tomu, že sa všeobecne tvrdí opak.

Obhajcovia lieku Jab rýchlo zdôrazňujú, že hlásenia predložené do VAERS sú nepotvrdené, keďže ich môže predložiť ktokoľvek, ale USA. Centers for Disease Control & Prevention (CDC) výskumníci zistili “vysokú mieru overenia hlásení o myokarditíde do VAERS po očkovaní vakcínou COVID-19 na báze mRNA,” čo vedie k záveru, že “podhodnotenie hlásení je pravdepodobnejšie” ako nadhodnotenie.

Viac, VAERS nie je jediným zdrojom údajov obsahujúcim červené vlajky. Údaje z databázy Pentagónu’Defense Medical Epidemiology Database (DMED) ukazuje, že v roku 2021 došlo k drastickému nárastu rôznych diagnóz závažných zdravotných problémov oproti predchádzajúcemu päťročnému priemeru, vrátane hypertenzie (2,181 %), neurologických porúch (1 048 %), sklerózy multiplex (680 %), Guillainovho-Barrého syndrómu (551 %), rakoviny prsníka, (487 %), neplodnosti žien (472 %), pľúcnej embólie (468 %), migrény (452 %), poruchy funkcie vaječníkov (437 %), rakoviny semenníkov (369 %) a tachykardie (302 %).

Vlani v septembri Japonská vakcinologická spoločnosť zverejnilarecenzovanú štúdiu, ktorú vykonali vedci zo Stanfordu, UCLA a Marylandskej univerzity, v ktorej sa zistilo, že “štúdia spoločnosti Pfizer vykazovala o 36 % vyššie riziko závažných nežiaducich udalostí v skupine s vakcínou”, zatiaľ čo “štúdia spoločnosti Moderna vykazovala o 6 % vyššie riziko závažných nežiaducich udalostí v skupine s vakcínou,” čo spolu predstavuje “16 % vyššie riziko závažných nežiaducich udalostí u príjemcov mRNA vakcíny.”

V decembri 2022 republikánsky senátor USA Ron Johnson z Wisconsinu usporiadal diskusiu za okrúhlym stolom, počas ktorej právnik pre občianske práva Aaron Siri podrobnepodal údaje zo systému hlásení CDC’V-Safe, ktoré odhalili, že 800 000 z 10 miliónov účastníkov systému’alebo približne 7.7 %, uviedlo, že po injekcii COVID potrebovalo lekársku starostlivosť. 25 % z týchto ľudí potrebovalo pohotovosť alebo bolo hospitalizovaných a ďalších 48 % vyhľadalo urgentnú starostlivosť,”dodala Siri. “Taktiež ďalších 25 % okrem 7,7 % uviedlo, že nemohlo pracovať alebo chodiť do školy.”

Ďalšia štúdia tímu amerických, britských a kanadských výskumníkov, ktorú v decembri minulého roka uverejnil v časopise Journal of Medical Ethics, zistila, že povinnosť podávania COVID-u študentom vysokých škôl – relatívne zdravú skupinu s relatívne nízkym rizikom nákazy vírusom – spôsobujú oveľa viac škody ako úžitku: “na jednu zabránenú hospitalizáciu v dôsledku COVID-19 očakávame najmenej 18.5 závažných nežiaducich účinkov mRNA vakcín, vrátane 1,5–4,6 prípadov myoperikarditídy spojenej s boosterom u mužov (zvyčajne vyžadujúcich hospitalizáciu).”

V posledných dňoch sa niektoré školy, nemocnice a podniky obnovili povinné používanie masiek s odvolaním sa na rastúci počet prípadov nových variantov COVID, proti ktorým vláda pripúšťa, že súčasné vakcínymôžu byť neúčinné. Tieto správy vyvolali špekulácie, či sa chystá návrat k širším výlukám.