Prezidentka Čaputová zverejnila zoznam viet, ktoré používajú proruskí „propagandisti“

1,784
AltKAT

Hlava Slovenskej republiky a vrchná veliteľka slovenských ozbrojených síl, prevzala a zverejnila na svojom facebookovom profile zoznam viet, ktoré údajne používajú ľudoví proruskí „propagandisti“ z radov slovenského národa, aby podvrátili stabilitu a nerozbornosť nášho zriadenia, „jednotu nášho ľudu“, ako kedysi vravievali bývalí súdruhovia. Zoznam prevzala, ako najvyšší ústavný činiteľ v SR (!), od redaktora ultraliberálneho Denníka N, Vladimíra Šnídla, ktorý sa zrejme pokúsil vytvoriť manuál pre obozretných slušno-občanov, aby dokázali vo svojej rodine a medzi svojimi známymi rozpoznať zradcov a nepriateľov.

Vznikol bizarný zoznam viet, ktorý pripomína tie najtemnejšie obdobia komunistickej totality v 50. rokoch. Medzi vetami sa ocitli dokonca ľudové porekadlá typu: „Každá minca má dve strany“! Z toho vyplýva, že akékoľvek pripustenie nejednoznačnosti v uvažovaní o čomkoľvek je apriori zlé. Hľa, kam sa dopracovali liberáli, údajní milovníci slobody.

Cirkev odmietala spochybňovanie náboženských dogiem. Politickú, ekonomickú či sociálnu kritiku neriešila, to prenechávala štátu a nestarala sa mu do toho. Súčasní ľavicoví liberáli však nepripúšťajú ani možnosť, žeby sa na jednu a tú istú politickú udalosť dalo nazerať z dvoch polôh! Úzky cirkevný záber rozšírili na celú spoločnosť a akúkoľvek ľudskú činnosť. V 90. rokoch 20. storočia nám sľubovali slobodu priam anarchickú, aby sme sa nakoniec ocitli v realite priam totalitnej a otrockej. O, tempora, o mores!

Pokiaľ hlava štátu šíri takúto šialenú denunciačnú zmes, v ktorej sa „ruským trolom“ stáva aj ten, kto kladie otázku: „Kam zmizol covid?“, tak je jasné, že nepriateľom je každý, kto kladie nepríjemné otázky. Nech sa týkajú čohokoľvek.

K niečomu podobnému, ako je to čo predviedla súčasná hlava štátu, sa naposledy znížili komunistickí prezidenti Zápotocký, Novotný či Husák. V každom prípade na vyššej štylistickej a inteligenčnej úrovni, k čomu ich predurčovali ich rutinné väzby s literárnym a umeleckým prostredím.

Pokiaľ by ste chceli zistiť zradcov a rozvratníkov vo svojom okolí, prípadne na nich uvedomelo upozorniť, tu vám naša pani prezidentka prináša vety, ktoré sú pre zradcov, relativizujúcich konflikt na Ukrajine, typické:

– Nesúhlasím s vojnou, ale…
 Aj mne je ľúto tých ľudí, ale…
 Neobhajujem Putina vo všetkom, ale…
 Každá minca má dve strany…
 Pravda je niekde uprostred…
 Akcia vyvoláva reakciu…
 Pozri si video s prof. Staněkom…
 Keď umierali ľudia na Donbase, to si si nevšímal?
 Veci nie sú čiernobiele…
 Videl si, koľko má Amerika základní?
 Ty veríš našim médiám?
 Aj americký plukovník povedal, že…
 Tak prestaň kúriť ruským plynom…
 Keď hovoríš A, povedz aj B…
 Čo si myslíš o bombardovaní Juhoslávie?
 Prečo tam Američania platili tie laboratória?
 Doštuduj si, kto to boli banderovci…
 A kde zrazu zmizol covid?
 Jedného dňa možno pochopíš…
 Raz sa ukáže, ako to celé bolo…

K tomu hlava štátu na svojom facebookovom profile dodáva:

Cieľom propagandy nie je presvedčiť o vlastnej interpretácii skutočnosti, stačí vzbudiť pochybnosti o tom, čo všetci vidíme. Ruské vojská vtrhli na Ukrajinu a vedú v nej krvavú vojnu. Miliónom ľudí spôsobili nepredstaviteľné utrpenie. Neexistuje žiadny dôvod, ktorým sa táto brutálna agresia Kremľa dá ospravedlniť. Pokusov na odvrátenie pozornosti však propaganda ponúka dostatok.“

Čo však s tými, ktorých zrak je schopný pozerať aj do minulosti, „vidia“ niečo iné, a pre ktorých sa nezačali písať dejiny sveta v roku 2022? Budeme mazať ako v románe 1984 staré správy, aby sme „všetci videli“ to isté (ako po tom zrejme túži pani prezidentka) a len to, čo sa deje teraz (vhodne upravené), bez toho, aby sme mohli premýšľať o kontexte?