Abortion car

Spoločnosť pre plánované rodičovstvo rozdáva kondómy zo zmrzlinárskeho auta

116
Milko Kostovič
Kultúra smrti

V lete nič viac nepoteší než staré dobré zmrzlinárske auto. Samozrejme, pokiaľ to zmrzlinárske auto nepatri Spoločnosti pre plánované rodičovstvo a neponúka potraty a kondómy. 

Áno, na protest proti nedávnym potratovým obmedzeniam v Texase, zmrzlinárske auto Spoločnosti pre plánované rodičovstvo jazdí po celom štáte, pričom rozdáva kondómy a nabáda ľudí, aby sa postavili za potraty. Fasáda auta je prešpikovaná posolstvami ako napr. "zmrzlina studená ako texaskí politici" a "potratové práva pre všetkých". Obrázky na aute znázorňujú tehotenské testy a rôzne "ochutené" alebo textúrované kondómy na zmrzlinovej tyčinke.

V snahe upozorniť na vozidlo Alex McGill Johnsonová - riaditeľka Spoločnosti pre plánované rodičovstvo - tento týždeň napísala: "Zmrzlina, kričíš, všetci kričíme za potratové práva! Vidíš nás na festivale SXSW a zastav sa, poď si po odznaky, kondómy a dozveď sa o chladnej politike texaského parlamentu."

Nemali by sme byť prekvapení týmto najnovším útokom na rodiny a deti zo strany najväčšieho poskytovateľa potratov v USA, ale nikdy by sme nemali dovoliť, aby tento nedostatok prekvapenia viedol k apatii. Tento typ prejavu by nás mal znepokojiť a znechutiť. A potom by nás to malo podnietiť k ešte tvrdšej práci na ochrane rodiny. Začína to ochranou bábätiek. Keď to robíme, musíme vedieť, že nie sme sami. Máme niekoho výnimočného, za kým môžeme ísť so svojimi modlitbami.

Tento víkend oslavujeme sviatok jedného z najdôležitejších mužov v katolíckej histórii – muža, ktorý je stelesnením toho, aký by mal byť otec a manžel. Muž, za ktorým by sme mali ísť s modlitbami a prosbami, keď vidíme tieto útoky na rodinu, pretože až príliš dobre chápe potrebu chrániť rodinu.

Slová sv. Jozefa nie sú zaznamenané v Biblii, ale jeho činy hovoria hlasnejšie. Nepotrebujeme počuť slová svätého Jozefa, aby sme pochopili, akým človekom bol. Čítali sme o jeho skutkoch. Vieme, že bol jemný a súcitný, pretože keď sa dozvedel o Máriinom tehotenstve, rozhodol sa, že namiesto toho, aby ju zahanbil, zasnúbenie potichu ukončí.

Vieme, že bol poslušný, lebo keď sa mu zjavil anjel a povedal mu, že Mária nosí Božieho Syna, Jozef sa s ňou oženil a Ježiša vychoval ako svojho vlastného syna. Ďalší príklad tejto poslušnosti vidíme, keď nasledoval príkazy anjela a uprostred noci utiekol do Egypta a znova, keď bezpečne opustili túto krajinu. Jozefovu lásku k Ježišovi sme videli v strachu, ktorý prejavil, keď sa Ježiš stratil vo veku 12 rokov. Vieme, že sa mu muselo uľaviť, keď Ho našiel v chráme.

Skutky svätého Jozefa sú dôvodom, prečo ho musíme brať ako vzor svätosti v rodine. Svätý Jozef by mal byť pre mužov vzorom toho, ako sa majú snažiť viesť a chrániť svoje rodiny. Pre mladých chlapcov by mal byť svätý Jozef vzorom muža, ktorým sa chcú stať. Pre ženy a mladé dievčatá by mal byť svätý Jozef vzorom pre muža, ktorého si chcú vziať.

Rodina je základným kameňom spoločnosti, ale neustále útoky zo strany Spoločnosti pre plánované rodičovstvo a jej podobne zmýšľajúcich priaznivcov tento základ rúcajú. A nie je to ani jemné odštiepenie. Toto očividné znechutenie a ignorovanie rodín je zákerné a hrozí, že ak nič neurobíme, pohltí našu spoločnosť.

Ak ignorujeme nezmysly, akým je najnovší trik Spoločnosti pre plánované rodičovstvo, alebo jednoducho prevrátime oči a bez toho, aby sme niečo urobili, prejdeme k ďalšiemu príbehu, utlmíme hlasy tých nenarodených detí, ktoré zúfalo potrebujú našu ochranu. Preto musíme byť ako svätý Jozef ľuďmi činu. A on je tu, aby nám pomohol, keď pracujeme na zasiatí semien lásky a úcty k rodine.

Na rozdiel od sloganov Spoločnosti pre plánované rodičovstvo to nie sú chladní texaskí politici, ktorých by sme sa mali obávať. Sú to chladní zástancovia potratov, ktorí nechápu nesmierny dar každého dieťaťa a ktorým záleží viac na zabíjaní detí ako na ich ochrane.