Austrália chce odstrániť platbu bankovkami najneskôr do roku 2031

117
Kultúra smrti

Austrália, ktorá sa počas covidovej dvojročnice stala vzorovou krajinou nového poriadku, napreduje v tomto trende ďalej. Momentálne hrá úlohu premianta v odstraňovaní hotovostnej platby a má v pláne zobrať ľuďom hmatateľné peniaze z rúk najneskôr do roku 2031. Niektoré odhady však hovoria aj o roku 2024.

Od roku 2019 banky v celej krajine odstránili 3800 bankomatov, čo predstavuje viac ako jednu tretinu takýchto zariadení na austrálskom kontinente. Informoval o tom portál News.com.au.

Štyri najväčšie austrálske banky medzitým natrvalo zatvorili 459 pobočiek. CBA, najväčšia austrálska banka, má teraz 875 pobočiek v porovnaní s 1200 pobočkami pred výnimočným stavom zavedeným kvôli ochoreniu Covid-19. Banka zároveň zredukovala počet svojich bankomatov o viac ako polovicu.

Podľa uvedeného portálu je v austrálskej provincii Nový Južný Wales na viac ako 200 predmestiach väčších aglomerácií už dnes takmer nemožné získať hotovosť. Všetky platby musia byť realizované elektronicky. Celkovo predstavuje v Austrálii platba hotovosťou už len 25 % všetkých platieb. Väčšina obyvateľstva platí bankovými kartami.

Dokonalá závislosť obyvateľstva na elektronických bankových operáciách, spojená so všadeprítomnou kontrolou, potláčaním odporu voči ľavicovo-liberálnej (neomarxistickej) ideológii, s odskúšanými covid-koncentračnými tábormi a dvojročným cvičením vo výnimočných stavoch, predstavuje ideálny základ pre dobudovanie nového svetového poriadku, ktorého kontúry sa nám začínajú črtať od Číny až po Európsku úniu.

Neposlušní a nepohodlní, ako to môžeme pozorovať v súčasnej Číne, môžu byť odstrihnutí od výberu svojich peňazí a budú čakať, kým sa nenapravia a nezískajú dostatočné množstvo pozitívnych bodov na kredite. Nebudú cestovať, nezoženú si prácu, v obchodoch ich neobslúžia. To však už zrejme pre médiá nebude humanitárna katastrofa, ale boj proti nenávistníkom.

Profesor Robert Breunig z Austrálskej národnej univerzity na jeseň minulého roka pre News.com.au povedal, že Covid-19 urýchlil prechod na online bankovníctvo, ktoré úradom pomôže ľahšie monitorovať a zdaňovať platby. „Ľudia sa často vyhýbajú daniam tým, že vykonávajú hotovostné práce, a tak ak v priestore nie je žiadna hotovosť, potom bude jednoduchšie skutočne sledovať transakcie,“ povedal Breunig. A nielen transakcie, však?

V prieskume medzi odborníkmi, ktorý uskutočnila agentúra Finder minulý rok, 89 % opýtaných uviedlo svoje presvedčenie, že Covid-19 urýchlil zánik hotovosti. 56 % uviedlo, že fyzická mena v Austrálii pravdepodobne zmizne do 10 rokov, hoci podľa niektorých odhadov by to mohlo byť už v roku 2024.

Hotovosť už bola vytlačená na okraj našej ekonomiky, a podnikov pracujúcich s hotovosťou je málo. Očakávajte, že budú ešte vzácnejšie,“ povedal Graham Cooke, vedúci spotrebiteľského výskumu pre Finder. Pred niekoľkými rokmi sme predpovedali bezhotovostnú spoločnosť v Austrálii do roku 2036 a teraz sa ukazuje, že to bude ešte skôr.“

Nástup bezhotovostnej platby privítali takí významní apoštoli nového poriadku ako napríklad Bill Gates či Klaus Schwab. Bill Gates privítal vývoj virtuálnych mien a na nedávnom fóre o kryptomenách povedal, že „môžu znížiť náklady na celý rad transakcií až o 90 percent a poskytnúť takmer univerzálny prístup k inovatívnym finančným produktom a službám“.

V knihe Klausa Schwaba COVID-19: Veľký reset šéf Svetového ekonomického fóra uvažoval o vzostupe celosvetovej digitálnej meny. Komunistická Čína, poznamenal Schwab, „je roky pred zvyškom sveta vo vývoji digitálnej meny kombinovanej s výkonnými elektronickými platobnými platformami“.

A v minuloročnom článku Medzinárodný menový fond (MMF) navrhol systém hodnotenia sociálnych úverov, podobný ako je ten v Číne, ktorý by určoval oprávnenosť na získanie úveru, na základe histórie vyhľadávania na internete. Predmetný blogový príspevok s názvom Čo je skutočne nové vo Fintech sa objavil na webovej stránke MMF v decembri 2020 a napísali ho štyria muži: Arnoud Boot, profesor financií na Amsterdamskej univerzite; Peter Hoffmann a Luc Laeven, obaja ekonómovia Európskej centrálnej banky; a Lev Ratnovski, ekonóm v MMF, ale v súčasnosti v Európskej centrálnej banke. Aplikovanie takého systému je zrejmé: ten kto navštevuje ideologicky podozrivé stránky na internete, sa nedostane k peniazom.