Fashion

Svätokrádež: Farnosť hostila módnu prehliadku v katolíckom kostole

558
Milko Kostovič
Kultúra smrti

Pane zľutuj sa!

Farnosť Stella Maris v San Juan v Portoriku usporiadala vo svojom kostole v piatok 22. októbra módnu prehliadku, na ktorej dizajnérka Bea Rodríguez Suárezová prezentovala novú módnu kolekciu.

Cieľom predstavenia bolo vyzbierať finančné prostriedky pre nadáciu Stefano, ktorá má pomôcť rodičom, ktorí prišli o deti v dôsledku násilia. 

Videá z udalosti však vyvolali pobúrenie na sociálnych sieťach. Mnohí používatelia zverejňovali modlitby za zmierenie a označili show za "rúhačskú", "svätokrádež" a "neprijateľnú"

Spravodajské médium zverejnilo toto originálne video a používateľ Twitteru ho znova zverejnil s komentárom. Pôvodné video vygenerovalo na Facebooku viac ako 4000 reakcií a takmer 6000 komentárov.

Celý príspevok na Twitteri znie: "Módna (show) v kostole Stella Maris v San Juan, Portoriko. Bez ohľadu na účel (údajne získať finančné prostriedky), je to neprijateľné."

Tento používateľ pridal druhý príspevok s fotografiou niekoľkých reakcií.

V príspevku je uvedené: "Našťastie, prevažná väčšina ľudí, ktorí to komentujú, to nepodporuje a považujú to za svätokrádež."

Ďalší užívatelia napísali: 

Tento uviedol: "Rúhanie! Využívať Boží dom ako trhovisko!"

Tento tiež napísal: "Boh odpusť svojmu ľudu, ktorý používa tvoj dom na to, aby sa ti znova posmieval, odpusť tým, ktorí neuznávajú tvoj dom ako Boží dom a nerešpektujú ho. Matka Mária, odpusť nám a oroduj za nás a pomôž nám odčiniť tento výsmech, svätokrádež a rúhanie. Odpusť."

Ďalší dodal: "Kam smerujeme? Môj osobný názor - je to neúctivé. Boží dom je na uctievanie a modlitby. Na toto sú iné miesta."

Tento tiež uviedol: "Prečo v kostole? Myslím, že to nebolo treba. Existuje veľa miest, kde sa to dá urobiť! Toto je neúcta! Čudujem sa, že aj katolícky kňaz dovolil, aby sa to stalo v jeho kostole."