Kid

Sudca zvrátil rozhodnutie o zrušení opatrovníctva matke, ktorá sa nezaočkovala

180
Milko Kostovič
Kultúra života

Sudca zvrátil svoje vlastné rozhodnutie, keď pôvodne odňal opatrovnícke právo matke, ktorá sa nenechala zaočkovať proti COVID-19. 

Sudca James Shapiro z Cook County anuloval svoje rozhodnutie z 10. augusta. Shapiro pôvodne nariadil, aby Rebecca Firlitová nemohla vidieť svojho 11-ročného syna, pretože sa nenechala zaočkovať proti COVID-19. 

Advokátka matky Annette Fernholzová potvrdila, že toto nariadenie bolo zrušené. Dôvody prehodnotenia zatiaľ nie sú známe, pretože dokument zverejnený súdom ich neuvádza. 

Jeffery Leving, právny zástupca otca, sa pre denník Chicago Sun Times vyjadril, že nové rozhodnutie "nie je šťastné" a pracuje na novom návrhu. 

Firlitová sa pre rovnaký denník vyjadrila: "Viem, že povedia, že som pre môjho syna ohrozením. Pre mňa to ešte neskončilo."

Matka sa proti pôvodnému rozhodnutiu odvolala, ale dokument zverejnený súdom hovorí, že odvolanie nemalo nič spoločné so zvratom v prípade. V dokumente sa píše, že rozhodnutie bolo prijaté "na základe podnetu samotného súdu"Zákon citovaný v dokumente uvádza, že "súd môže zmeniť rodičovský plán alebo rozhodnutie o alokácii bez toho, aby objasnil zmenené okolnosti ... táto zmena predstavuje menšiu úpravu rodičovského plánu alebo rozhodnutia o alokácii."

Boj Rebeccy Firlitovovej o opatrovníctvo pokračuje v situácii, keď sa zvyšuje povedomie o nebezpečenstvách COVID vakcín a keď narastá počet uložených nariadení zo strany vlád a školských komisií. Vládny systém hlásenia nežiaducich účinkov vakcín (VAERS) zaznamenal tisíce úmrtí a státisíce nežiaducich reakcií po experimentálnom COVID-19 očkovaní. 

Mnohí lekári a vedci, najmä Dr. Peter McCullough a Dr. Byram Bridle, argumentujú, že COVID-19 vakcíny sú potenciálne nebezpečné a neodporúčajú ich, s výnimkou nanajvýš tých, ktorí sú najzraniteľnejší. Do tejto skupiny patria konkrétne starší a obézni ľudia a osoby s pridruženými ochoreniami. 

Počas online zasadnutia, ktoré sa konalo 10. augusta, sudca Shapiro zamietol opatrovníctvo Rebeccy Firlitovovej keď sa dozvedel, že sa nenechala zaočkovať proti COVID-19. Firlitová, ktorá je 7 rokov rozvedená s chlapcovým otcom, uviedla, že ju táto otázka zaskočila. Matka uviedla, že mala nežiaduce reakcie na iné vakcíny, a preto jej lekár odporučil, aby sa nenechala zaočkovať. Shapiro jej potom povedal, že nemôže opatrovať svojho syna, kým nedostane vakcínu, hoci o to nežiadal ani chlapcov otec. Od tej chvíle mohla vidieť svojho syna iba prostredníctvom videohovoru.

"Môj chlapec mi chýba najviac na svete," povedala matka pre stanicu FOX 32 Chicago a dodala, že že ho nevidela od 10. augusta.

"To nemá nič spoločné s tým, o čom sme hovorili. (Shapiro) si spravil na mňa vlastný názor a odobral mi môjho syna."

Jej právnička Annette Fernholtzová uviedla, že pôvodné rozhodnutie bolo "chybné". Podľa jej názoru Shapiro nemal právomoc takto rozhodnúť. 

"V tomto prípade tu máme sudcu, ktorý bez ohľadu na čas trávený s dieťaťom, rozhodol: ‘Aha, vy nie ste vakcinovaná. Svoje dieťa neuvidíte, kým sa nezaočkujete,’" uviedla právnička. 

"Toto prekračuje jeho jurisdikciu."

Fernholtzová dodala, že chlapcov otec s touto témou vôbec neprišiel a uviedla: "Takže sudca sa sám rozhodol, že nemôžete vidieť svoje dieťa, kým nie ste očkovaní."

Leving priznal, že bol pôvodným rozhodnutím prekvapený, aj keď ho podporoval.

"Sú tu deti, ktoré zomreli na COVID-19," povedal Leving, právny zástupca otca. 

"Myslím si, že každé dieťa by malo byť v bezpečí. A súhlasím s tým, že matka by mala byť očkovaná."

Podľa Centra pre kontrolu a prevenciu chorôb (CDC) je 454 úmrtí detí v USA pripísaných COVID-19. Systém nahlasovania nežiaducich účinkov vakcín CDC však prijal 383 hlásení o myokarditíde a perikarditíde u príjemcov vakcín vo veku od 12 do 17 rokov, pričom 379 prípadov je pripisovaných očkovacej látke Pfizer.

Leving tiež uviedol, že rozhodnutie sudcu Shapira bude mať vplyv na to, ako sa bude rozhodovať o detskom opatrovníctve v ďalších prípadoch. 

Redakcia LifeSiteNews oslovila Fernholtzovú aj Levinga, ale nedostala odpoveď.