a baby

Z bábätiek, ktoré potrat prežijú, potratári ešte zaživa odoberajú tkanivo a žiadané orgány

1,736
Zuzana Smatanová
Kultúra smrti

Lekári, ktorí analyzovali dokumenty, získané od federálnej vlády potvrdzujú, že z bábätiek, ktoré potrat prežijú, potratári ihneď odoberajú tkanivá, aby sa ich čo najčerstvejšie orgány mohli použiť na vedecký výskum University of Pittsburgh alebo na obchod.

Ako LifeNews.com zoširoka informoval, Judicial Watch a Center for Medical Progress uviedli, že od Ministerstva zdravotníctva a sociálnych vecí USA (HHS) získali 252 strán nových dokumentov o univerzitných praktikách hneď potom, čo sa odvolali na Zákon o slobode informácií. Dokumenty dokazujú, že Federálna vláda poskytla za 5 rokov University of Pittsburgh minimálne $2.7 milióna dolárov z daní občanov, ktoré sa premenili na "tkanivovú banku" z častí telíčok potratených bábätiek, určených na vedecký výskum.  

David Daleiden, zakladateľ a prezident Center for Medical Progress, uviedol, že dôkazy v dokumentoch naznačujú, že potratári bábätká porodili živé a potom ich naporcovali na potrebné orgány: "Bábätká v maternici, mnohé už životaschopné, pri potrate udržujú nažive, aby z nich mohli hneď získať potrebné orgány. Z peňazí daňových poplatníkov sa teda financuje nielen výskum na Univerzite, ale aj biznis Planned Parenthood (PP). Verejní činitelia by mali okamžite konať, aby ďalšieho ´Kermita Gosnella´ dostali do medzí zákona, prípadne pred súd."

Podpísanie nových upozornení v oblasti pro-life noviniek od LifeNews.com

Lekári teraz potvrdzujú, že vyššieuvedené skutočnosti sú pravda. Podľa nových správ od Fox News sa "veľa lekárov zhodlo na tom, že vyjadrenia Univerzity of Pittsburgh naznačujú, že plody môžu byť počas odoberania tkaniva pre potreby výskumu živé, čo univerzita dôrazne popiera."

Dr. Ronna Jurowová, gynekologička-pôrodníčka, pracovala pred časom pre PP a pokladá sa za "pro-choice". Pre Fox News uviedla, že "niet pochýb", že plody sú počas odoberania tkaniva živé. Jurowová nepracuje pre Univerzitu v Pittsburghu, no svoj komentár opiera o tvrdenia a vyjadrenia Univerzity pre Fox News.

"Bábätko sa musí buď narodiť živé alebo sa musí zabiť bezprostredne pred narodením", povedala Dr. Kathi Aultmanová, gyn-pôr., ktorá pred časom robila potraty, no neskôr sa proti týmto procedúram postavila.  

Dr. Christina Francisová, predsedníčka Americkej asociácie pro-life gynekológov (AAPLOG) pre Fox News uviedla, že súhlasí s Davidom Daleidenom: "Ak správa hovorí, že ischemický proces začína až po odobratí tkaniva, je jasné, že bábätko pri jeho odoberaní stále žije (ischémia - stav, keď časť organizmu nedostáva také množstvo kyslíka/krvi, ktoré je potrebné na jej normálnu funkciu)." Tieto praktiky prirovnáva k ohavným praktikám smutne známeho Kermita Gosnella. “Je to absolútny horor a vôbec neprispieva k správnemu využitiu vedeckých poznatkov, ani k súcitnej medicínskej starostlivosti." 

Niektorí to vysvetľujú tak, že uistiť sa o "smrti plodu" znamená buď ho rozkúskovať, alebo použiť na zničenie plodu digoxin - obidva tieto postupy však znemožňujú odobrať použiteľné tkanivo. Jurowová pre Fox News: "Ak Pittsburgh potrebuje živé tkanivo, nemôže použiť digoxin."

"Jedna vec je istá", hovorí výkonná riaditeľka AAPLOG, kolegyňa Dr. Francisovej, Dr. Donna Harrisonová. "Týmto bábätkám nemôžu podať prostriedok na zničenie plodu pred potratom, pretože vyvolanie potratu po takýchto prostriedkoch trvá hodiny až dni a tkanivo bábätka by sa v tomto čase celkom prestalo zásobovať okysličenou krvou ... Je teda viac než pravdepodobné, že tieto bábätká sa narodia vyvolaním potratu, pričom sa im ešte živým odoberajú potrebné orgány."

Podľa Center for Medical Progress sa v dokumentoch University of Pittsburgh spomína "vyvolanie pôrodných bolestí" ako "procedúra, ktorá sa používa na získanie tkaniva. Uskutočnenie potratu vyvolaním pôrodných bolestí je doslova to, čo čítate; potratár vpichne digoxin alebo iný jed do srdiečka nenarodeného bábätka aby ho/ju zabil a vzápätí vyvolá pôrodné bolesti, takže matka vlastne rodí telíčko svojho mŕtveho bábätka. Táto metóda sa používa v neskorých potratoch v 2. a 3. trimestri. Ak sa digoxin nepoužije - a Center for Medical Progress zistilo, že ´vedci´ potrebujú "tkanivo plodu" bez digoxinu, pretože tento jed narúša ich výskum - zostáva iba možnosť, že sa bábätko narodí živé. Výskum naznačuje, že až 50% takýchto potratov bez digoxinu končí tým, že sa dieťatko narodí živé.

"Tieto dokumenty dokazujú, že peniaze daňových poplatníkov sa používajú na zmenu pittsburskej univerzity na komplexný obchod s tkanivom ľudského plodu - od získania tkaniva z výberových potratov, ďalšie ´rozdeľovanie´ ľudských pozostatkov, až po distribúciu a dopravu odobratého tkaniva", povedal Tom Fitton, prezident Judical Watch. Center for Medical Progress a Judicial Watch uvádzajú, že University of Pittsburgh sa vystatuje tým, že dokáže ponúknuť "rýchly prístup k vysoko kvalitnému tkanivu" a zároveň zaručuje "čerstvosť častí telíčok potratených bábätiek".

Z dokumentov: "Univerzita uvádza, že "na našich vzorkách zaznamenávame ´teplý ischemický čas´ a podnikáme kroky, aby sme ho udržali na minime a zabezpečili tak najvyššiu kvalitu biologického materiálu". [“teplý ischemický čas" je čas, v trvaní ktorého si príslušný orgán zachová telesnú teplotu po odstránení zásobovania krvou. Tento čas sa líši od "studeného ischemického času", ktorý zodpovedá času, v ktorom je orgán chladený. Univerzita odporúča čas medzi potratom a odobratím tkaniva skrátiť na minimum.] Univerzita v roku 2015 pre federálnu vládu uviedla, že "tkanivá plodov zbiera už viac ako 10 rokov ... vrátane pečene, srdca, pohlavných žliaz, nôh, mozgu, obličiek, močovodu a mechúra". Minulý rok išlo napríklad o 725 prípadov. Univerzita zároveň žiada federálnu vládu o poskytnutie financií na "vybudovanie zreťazeného spracovania od výberu, získania a zberu cez kontrolu kvality až po distribúciu ľudských "urinárnych a genitálnych orgánov s cieľom realizácie minimálne 5 prípadov týždenne". Judicial Watch a Center for Medical Progress zistili, že univerzita navrhuje zahrnúť do kritérií na potrat aj rasu človeka. Z daní Američanov sa tejto Univerzite doteraz od roku 2015 zaplatilo už $2.7 milióna USD z celkove požadovaných $3.2 milióna.   

V priestoroch University of Pittsburgh výskumníci zároveň implantujú skalpy bábätiek, potratených v 2. trimestri, na hlodavce, aby študovali ľudský imunitný systém. Jeden z experimentov, financovaný z daní občanov teda predstavuje oskalpovanie (odobratie pokožky hlavičky aj s vláskami) 5-mesačného potrateného bábätka a implantovanie skalpu na hlodavca. Informácia pochádza zo štúdie, ktorú výskumníci University of Pittsburgh publikovali v septembri 2020 v žurnáli “Scientific Reports". Opisuje, ako ´vedci´ používajú skalpy potratených bábätiek na vytvorenie "poľudštených" myší a potkanov, aby tak mohli študovať ľudský imunitný systém. Spolu so štúdiou ´vedci´ zverejnili aj fotografie svojho experimentu - hororové obrázky hlodavcov, ktorým na hlavách rastú chumáčiky vláskov bábätiek.