Andrew Cuomo

Zatajené úmrtia v opatrovateľských domovoch a sexuálne obťažovanie - Cuomo konečne odstúpi

199
Zuzana Smatanová
Kultúra života

Guvernér Andrew Cuomo konečne definitívne rezignuje. Po škandáloch v domovoch opatrovateľskej služby, na základe ktorých sa zistilo, že jeho výkonné nariadenie zabilo viac ako 15.000 obyvateľov týchto domovov a po škandáloch, spojených so sexuálnym obťažovaním minimálne 11 žien, tento radikálne propotratový guvernér štátu New York odstupuje zo svojho postu. 

Cuomo oznámil svoju rezignáciu po vyšetrovaní, ktoré odhalilo, že sexuálne obťažoval viacero žien. Na tlačovej konferencii povedal, že "teraz zrejme najviac pomôže tým, že odstúpi". Jeho rezignácia nadobudne účinnosť v priebehu 14 dní. Cuomo aj napriek rezignácii prehlásil, že proti najnovším obvineniam zo sexuálneho obťažovania bude bojovať: "Môj inštinkt mi káže prebiť sa touto kontroverziou, pretože ja som pevne presvedčený, že je politicky motivovaná; že je neférová a nepravdivá." Tak či onak, sociálne médiá sa spolu s ďalšími ľuďmi nad touto novinou zaradovali, vrátane meteorologičky na Fox News Janice Deanovej, ktorej rodičia zohrali tragickú úlohu v spomínaných škandáloch s domami opatrovateľskej služby a ktorá práve preto ide tvrdo po guvernérovi. Deanová dávnejšie povedala: "Je mi úplne jedno čo ho zrazí na kolená. Je to jedno obrovské monštrum a zaslúži si odísť s hanbou. Nezabúdajte však ani na našich milovaných, ktorí už nie sú medzi nami, aby mohli proti nemu svedčiť." A dodáva: "Čoskoro sa stretneme s rodinou a priateľmi, ktorí sa minulý rok nemohli zúčastniť pohrebu, na spomienkovej slávnosti na mojich svokrovcov. Najväčším zadosťučinením by pre nás bolo vidieť Cuoma na lavici obžalovaných."

Najnovšie pro-life správy sledujte na LifeNews na Parler social media network!

Republikáni aj demokrati, obhajcovia pro-life a mnohí iní už celé mesiace požadujú, aby Cuomo rezignoval po tom, čo ho jeho vlastný generálny prokurátor obvinil zo zatajovania úmrtí na Covid-19 v domoch opatrovateľskej služby a zo sexuálneho obťažovania viacerých žien. Cuomo a jeho administratíva boli už totiž začiatkom roka obvinení zo zatajenia úmrtí tisícok starších ľudí v opatrovateľských domovoch a to z dôvodu zavedenia Cuomových pandemických opatrení a nariadení. Od minulej jari zomrelo zhruba 15.000 starších obyvateľov New Yorku.

Senzačná správa v marcovom New York Times odhalila, ako niekoľko Cuomových špičkových poradcov pomáhalo zatajiť približne 9.000 úmrtí na Covid v domoch opatrovateľskej služby za posledný rok. V tom istom čase sa tento demokratický guvernér nechal od masmédií vychváliť za to, ako si poradil s pandémiou a chystal sa profitovať zo svojej novej knihy: ´Americká kríza - poučenie pre lídrov z pandémie Covid-19´. New York pôvodne zaznamenal 8.110 úmrtí v opatrovateľských domovoch na koronavírus, no toto číslo zahŕňa iba tých, čo zomreli priamo v zariadení opatrovateľskej služby. Nerátajú sa tam tí, ktorých previezli do nemocníc. Podľa januárovej správy generálneho prokurátora bol aktuálny stav 12.743 mŕtvych.

V roku  2019 Cuomo podpísal návrh zákona na legalizáciu potratu v štáte New York z akéhokoľvek dôvodu až do pôrodu.