cross

Komunistickí politici odstraňujú v Španielsku kríže

205
Zuzana Smatanová
Kultúra smrti

V rámci zámerne provokatívnej odozvy na španielsku brutálnu proti-katolícku minulosť poslala mestská rada Aguilar de la Frontera v Córdobe násilnícke skupiny, aby strhli všetky verejné kríže v areáli kláštora San José a San Roque. Pod zámienkou, že všetko je teraz verejným vlastníctvom, inšpirovala španielska socialistická vláda miestne orgány výkonnej moci po celej krajine aby akýmkoľvek spôsobom atakovali miesta, pripomínajúce im ich katolícke dedičstvo.  

Socialistická vláda je rozhodnutá zosmiešniť katolíkov a podkopať ich vieru pod pláštikom politického revizionizmu. Je to zrejmé aj v súvislosti s exhumáciou generála Franca a snahou uzavrieť Údolie padlých. Užívatelia sociálnych médií vyjadrili svoje zdesenie nad agresívnym a neúctivým spôsobom odstraňovania krížov, ktoré vnímajú ako svoje symboly, na ktoré sa útočí. Starostka Carmen Floresová tvrdila, že odstraňovanie krížov je nevyhnutné vzhľadom na to, že pripomínajú tých, čo zomreli počas občianskej vojny, no miestni obyvatelia jej tvrdenie neakceptovali, pretože podľa nich ide o náboženský symbol, ktorý by sa nemal len tak hodiť na nákladné auto a vyviesť na skládku. Španielska asociácia kresťanských právnikov tvrdí, že tento úkon je nelegálny a majú v úmysle napadnúť celú vec kvôli nezachovaniu plenárnych protokolov. 

Španielsko, podobne ako Taliansko, čelí zápasu proti socialistickej vláde, ktorá sa snaží nielen narušiť minulosť odstránením jej histórie, ale aj budúcnosť tým, že vo veľkej miere umožňuje nerušene pôsobiť nezákonným obchodníkom s drogami a bielym mäsom najmä na Canary Islands. Pre vieru v Európe nastal veľmi nebezpečný čas; nedovoľme teda svojou nevšímavosťou pôsobiť tým, ktorí nenávidia Cirkev. 

 

Každému, kto by to náhodou nevedel, pripomíname, že španielski ´antifašisti´ počas občianskej vojny znásilňovali rehoľné sestry, zabíjali kňazov a vykopávali mŕtvoly rehoľníkov a rehoľníčok a vystavovali ich na verejné zneuctenie a posmech. Znesväcovali kostoly a verejné symboly viery. Mnohí sú presvedčení, že dnešní socialisti sa im v tomto snažia vyrovnať a napodobňujú ich.

 

* * *

V období španielskej občianskej vojny komunisti a antifašisti často útočili na Cirkev, zabili 50.000 kňazov, vykopali, zneuctili a znesvätili mŕtvoly rehoľníkov a svätých, útočili na kostoly a sochy - a to všetko v mene egalitárstva - rovnostárstva; pic.twitter.com/VEDyQY99aQ.

Joe ?? (@JihadiJoey) June 21, 2020