710260.jpg

Kandráč si po OTO-vi sype popol na hlavu a ospravedlňuje sa

319
Kultúra smrti

Niektoré scénky boli totiž veľmi urážlivé a dehonestovali Boha a vieru 

 

Jednou z takýchto scénok bola aj dokrútka ku kategórii spevák roka, počas ktorej sa nominovaní interpreti Kali, Adam Ďurica a Ondrej Kandráč „spovedali“ zo svojich showbiznisových hriechov. Ako spovednica im však slúžila záchodová kabínka.

Kandráč vysvetlil, že ho organizátori večera oslovili, aby sa zúčastnil nahrávky dokrútky v kategórii Spevák roka.

„Na základe vášho hlasovania som postúpil do prvej trojky, čo si veľmi vážim, a preto som ani na chvíľu nezapochyboval, že sa ho v bratislavskom štúdiu nezúčastním. Produkciou som bol oboznámený s tým, že si na krátke nahrávanie mám doniesť dva druhy outfitov. Jednoduchý a krátky scenár mi bude vysvetlený priamo na mieste,“ vysvetlil a dodal:

„Priznám sa, že na mňa pôsobil rozpačito, zahral som však to, čo bolo v scenári. Neuvedomil som si, že moje vystúpenie môže byť pochopené ako zosmiešňovanie Najvyššieho. V živote som to tak necítil, práve naopak … Každopádne je to pre mňa silné ponaučenie do budúcna. Chcem sa všetkým, ktorí boli mojim vystúpením pobúrení, či sklamaní ospravedlniť,“ uviedol spevák na sociálnej sieti.

Verejné ospravedlnenie 

Keďže program galavečera pobúril mnohých veriacich, Slovenský dohovor za rodinu (SDZR) sa rozhodol požiadať RTVS, aby sa ospravedlnila, za hrubú urážku všetkých katolíkov na Slovensku.

„Nesúhlasíme s tým, aby sa naše dane používali na dehonestáciu katolíckej Cirkvi a výsmech kresťanov,“ (viac v článku).

Poslanec Štefan Kuffa (KDŽP) k odovzdávaniu cien OTO uviedol, že sa ukázalo „morálne bahno slovenského show businessu v celej jeho prehnitosti“.

Exposlankyňa Anna Belousovová zase uviedla, že ak si verejnoprávna RTVS, platená z koncesionárskych poplatkov v priamom vysielaní dovolí takéto hrubé zneuctenie kresťanstva , je asi na čase zamyslieť sa nielen nad vyvodením dôsledkov voči zodpovedným, ale aj nad smerovaním slovenskej kultúry ako takej (viac v článku).

Tatiana Stará