AP_20156823134484-640x335.jpg

Guv. G. Newsom podpísal zákon o ľubovoľnom znížení trestu za sodomiu s maloletými

245
Zuzana Smatanová
Kultúra smrti

Guvernér Kalifornie, Gavin Newsom (demokrat), podpísal kontroverzný návrh zákona, ktorý dáva sudcom väčšiu voľnosť konania pri rozhodovaní, či by sa dospelí, ktorí sa dopúšťajú sodomie (homosex. styk) s maloletými, mali zapísať do registra sexuálnych delikventov štátu Kalifornia. Jeho podpisom sa z tohto návrhu zákona stal zákon SB 145. 

Návrh spomínaného zákona, prijatý demokratickou legislatívou, vyvolal búrku, keď jeho navrhovatelia uviedli, že jeho hlavným účelom je ukončiť diskrimináciu LGBT dospelých, ktorí majú orálny alebo análny sexuálny styk s maloletými, ktorí tvrdia, že k tejto sexuálnej aktivite dali súhlas. Štátny senátor Scott Wiener (dem.), ktorý tento zákon navrhol, na sociálnych médiách vyhlásil, že nový zákon konečne ukončí "bezohľadnú diskrimináciu mladých LGBT, zapojených do dobrovoľnej aktivity": "Je hrozné, že ešte aj v roku 2020 Kalifornia stále diskriminuje LGBTQ nariadením, že by sa mali zapísať do registra sexuálnych delikventov v situáciách, kedy sa to nevyžaduje od ´bežných´ (nie LGBTQ) ľudí. SB 145 len jednoducho ukončuje túto diskrimináciu tým, že s LGBTQ mladými by sa malo zaobchádzať rovnako ako sa s ´bežnými´ zaobchádza už od roku 1944" a dodáva: "Nedajte sa zmýliť: tu je tvrdá politika - s masívnou trumpovskou, QAnon (americký konšpiračná teória) a MAGA (Make America Great Again) dezinformačnou kampaňou proti tejto legislatíve. Fakty sú jasné: SB 145 jednoducho ukončuje diskriminovanie LGBTQ. Dnes urobila Kalifornia opäť ďalší krok k nestrannej a spravodlivej spoločnosti."

Wiener tvrdí, že existujúci zákon, ktorý požaduje, aby dospelý, ktorý sa so súhlasom maloletého (o 10 a viac rokov mladším od neho) dopúšťa s ním a na ňom orálneho a análneho sexu, bol registrovaný ako sexuálny delikvent a násilník, je voči LGBTQ jedincom diskriminačný: "Tento návrh zákona je o rovnakom zaobchádzaní s každým podľa zákona. Diskriminácia LGBTQ jednoducho nie je kalifornský spôsob. Tieto zákony prešli počas konzervatívnejšej a viac proti-LGBTQ doby v kalifornskej histórii. Ničili ľudské životy, zťažovali im možnosť získať prácu, bezpečné bývanie a žiť produktívnym životom. Teraz je čas tieto zákony aktualizovať a s každým zaobchádzať rovnako."

Existencia tohto štátneho zákona dovoľuje sudcom rozhodnúť, či sa dospelí, ktorí majú "penisovo-vaginálny styk" s maloletými, musia registrovať ako sexuálni delikventi. Wiener tvrdí, že súčasný zákon si berie na mušku LGBTQ jedincov, pretože oni nemajú "penisovo-vaginálny styk". Podľa San Francisco Chronicle Wiener povedal: "To je desivá homofóbia. Je to iracionálne a ničí to ľuďom život." Zjavným primárnym cieľom tohto opatrenia je ukončenie automatického priraďovania do štátneho registra sexuálnych delikventov tých dospelých, ktorí majú orálny alebo análny sex s maloletými. 

"Tento návrh zákona dovoľuje sudcom a štátnym zástupcom vyhodnocovať prípady dobrovoľného sexuálneho styku medzi mladými ľuďmi bez ohľadu na ich sexuálnu orientáciu, na báze individuálneho posúdenia", pre USA Today uviedla Jackie Laceyová, oblastná prokurátorka the Los Angeles County, ktorá tento návrh zákona napísala a podporovala. "Navrhla som tento zákon pretože som presvedčená, že zákon sa musí dať aplikovať rovnako, aby sa zabezpečila spravodlivosť pre všetkých Kalifornčanov." V kocke to znamená zhruba to, že dospelý, ktorý sa dopustí akéhokoľvek sexuálneho aktu (vaginálneho, orálneho, análneho) s maloletým do 14 rokov, má šancu, že ak presvedčí sudcu, že maloletý s aktom dobrovoľne súhlasil, nebude registrovaný v kalifornskom registri sexuálnych delikventov a násilníkov. 

twitter: senátorka Melissa Melendezová: "To je ale šok! Newsom podpísal SB 145, zákon, ktorý dovoľuje 24-ročnému mať sex so 14-ročným a pokojne sa vyhnúť odsúdeniu za zločin a požiadavke registrovania ako sexuálny násilník! Absolútne ohavné a nechutné!"

Senátorka za demokratov, Lorena Gonzales, v debate o návrhu tohto zákona povedala: "Ako matka v žiadnom prípade nedokážem pochopiť ako by sex medzi 24-ročným a 14-ročným mohol prebiehať dobrovoľne; ako by to nemal byť registrovaný násilný trestný čin. Nikdy by sme nemali dovoliť, aby sa deti stali podrobeným subjektom predátora."  

Starosta mesta San Diego, Kevin Faulconer (rep.) po podpísaní tohto návrhu zákona tweetoval: "Ako rodič som zdesený, že náš guvernér podpísal návrh zákona, podľa ktorého môže mať sexuálny styk 24-ročný so 14-ročným a nepokladá sa to za styk predátora s obeťou. Každý dospelý, ktorý sa dopustí akéhokoľvek sexuálneho aktu s maloletým o 10 a viac rokov mladším od neho, musí byť registrovaný ako sexuálny násilník. Zákon sa musí zmeniť!" 

Prokurátorka Jane Robbinsová uviedla pre Breitbart News: "Ľavica chce sexualizovať deti, súčasnú dobu, a zároveň chce odstrániť tresty pre dospelých sexuálnych predátorov. Ak by Mr. Wienerovi skutočne záležalo na deťoch, snažil by sa obnoviť tresty aj pre ´bežných´ dospelých predátorov, ktorí striehnu na maloletých; namiesto toho však ešte umožňuje rozšíriť postoj zhovievavosti voči dospelým ´gay´ predátorom!"