censored_1024_512_75_s_c1.jpg

Facebook a Instagram zakazujú akúkoľvek podporu "konverznej terapie" kvôli "nenávisti"

210
Milko Kostovič
Kultúra smrti

Facebook a jeho foto-platforma Instagram zakazujú akýkoľvek obsah reklamujúci alebo podporujúci liečbu na prekonanie nechcenej príťažlivosti k rovnakému pohlaviu. 

Zákaz spadá pod rámec noriem sociálnych sietí proti "nenávistným prejavom", informuje o tom CNN. Tento krok je vyústením sporov ohľadne britskej kresťanskej organizácie Core Issues Trust, ktorá "pracuje s ľuďmi, ktorí sa dobrovoľne snažia zmeniť svoj ‘homosexuálny’ životný štýl na rodovo-potvrdzujúci." 

"Kristova Cirkev má zodpovednosť s trpezlivosťou, pochopením, citlivosťou a úctou podporovať jednotlivcov, ktorí sa rozhodli prekonať tie problémy, ktoré ich priviedli k homosexuálnemu impulzu," uviedla skupina. "Proces zmeny je často mimoriadne bolestivý a vyžaduje si podporu zručných mentorov a láskyplnej komunity, aby sa dosiahla celistvosť a obnova."

Podľa Instagramu je tento postoj nenávistný.

"Nepovoľujeme útoky proti ľuďom na základe sexuálnej orientácie alebo rodovej identity a aktualizujeme naše normy s cieľom zakázať podporu služieb konverznej terapie," uviedla Tara Hopkins, riaditeľka verejnej politiky Instagramu pre Európu, Blízky východ a Afriku. "Odstránili sme porušujúci obsah z účtu @coreissuestrusttv. Naše zásady stále prehodnocujeme a budeme ich naďalej konzultovať s odborníkmi a ľuďmi s osobnými skúsenosťami, aby sme informovali o našom prístupe."

Napriek všeobecnému ľavicovému naliehaniu, že takzvaná "konverzná" terapia predstavuje vedecké nezmysly (založené prevažne na prepojení profesionálnych poradcov s príkladmi okrajových, zastaraných praktík, ako sú elektrošoky), existujú štúdie, ktoré naznačujú úspech reparatívnej terapie pri zlepšovaní života. Zároveň to potvrdzujú aj bývalí homosexuáli. Angel Colon a Drew Berryessa patriaci do tejto skupiny si želajú, aby aj ostatní ľudia bojujúci s nechcenou príťažlivosťou k rovnakému pohlaviu mali prístup k rovnakej pomoci pri prekonávaní tejto príťažlivosti. 

"Nehovoríme o tom, že by sme chceli zobrať možnosti zo stola," uviedla účastníčka zhromaždenia bývalých homosexuálov a transsexuálov pred budovou kalifornského parlamentu, ktorá je bývalá lesbička a dnes je šťastne vydatá za muža a má dve deti. "Hovoríme o tom, že na stôl postavíme ďalšie možnosti."

"Takto sa k nám dnes správajú Mailchimp, PayPal a Facebook. A v každom prípade to bolo okamžité a jednostranné pri reakcii na sťažnosti," uviedol  zakladateľ organizácie Core Issues Trust Mike Davidson pre redakciu Christianity Today. "Zároveň si myslím, že táto cenzúra upozorňuje na totalitnú povahu LGBT  ľavicového hnutia (...) V súčasnosti sa môže zdať, že konverzná terapia je relevantná iba pre niekoľko ľudí v krajine. V skutočnosti má veľký význam, pretože akonáhle je zakázaná, ľavica bude pokračovať ďalej a nič ju nezastaví."

"Dobre vidíme, ako kultúrny marxizmus rozkvitá," varuje Mike Davidson. "Je to marxistická revolúcia priamo pred našimi očami, toho si však nevšíma Cirkev, ktorá sa snaží splývať, upokojovať a vyhovieť - na svoj úkor."