1245x700.jpg

Nicole Kidmanová: Priatelia si zo mňa uťahujú kvôli mojej viere v Boha

514
Milko Kostovič
AltKAT

Herečka Nicole Kidmanová hovorí, že jej priatelia sa do nej často navážajú kvôli jej viere a faktu, že jej deti vyrastajú v Cirkvi. 

Oscarová herečka v rozhovore pre Vanity Fair povedala, že viera je neoddeliteľnou súčasťou jej života.

"Veľa mojich priateľov si zo mňa uťahuje," priznala 51-ročná herečka. 

Austrálčanka Kidmanová, ktorá je vydatá za hviezdu country hudby Keitha Urbana, uviedla, že chodia pravidelne do kostola so svojimi dvomi dcérami (10-ročná Sunday Rose a 8-ročná Margaret). 

"Takto vychovávame svoje deti. Keith má svoje vlastné presvedčenie, ale aj on chodí do kostola. Moja babička bola oddaná Katolíčka a ja som bola vychovávaná k modlitbe, takže to malo na mňa obrovský vplyv."

Kidmanová, ktorá bola predtým vydatá za herca-scientológa Toma Cruisa, tiež dodala, že sa nebojí vychovávať svoje dcéry vo viere v Boha, a nabáda ich, aby si kládli otázky, ak to tak budú cítiť. 

"Nemyslím si, že ide o absolutizmus. Prebieha tam neustále spochybňovanie. Som tvrdohlavé a divoké dievča. Pre mňa je veľmi dôležité, že nesúdim. Môj otec vždy hovoril: 'Tolerancia je najdôležitejšia.'"

Ešte niečo?

V roku 2018 Kidmanová diskutovala o významne svojej viery v rozhovore pre magazín Allure

"Som spirituálna v tom zmysle, že absolútne verím v Boha," povedala pre časopis. 

Herečka tiež vysvetlila, ako kedysi zvažovala, že bude mníškou, než sa rozhodla pre zábavný priemysel. 

"Milovala som myšlienku, že sa stanem mníškou. Očividne som sa nevybrala touto cestou, no veľmi ma to lákalo."

Keď sa vydala za Cruisa, adoptovala si s bývalým manželom dve deti Bellu a Connora, z ktorých sa neskôr stali scientológovia.

V rozhovore pre austrálsky magazín sa Kidmanová vyjadrila, že nesúdi svoje staršie deti - teraz 26 a 24 ročné - ani cestu, ktorú si vybrali. 

"Sú dospelí," povedala v rozhovore z roku 2018. "Sú schopní robiť vlastné rozhodnutia. Rozhodli sa byť scientológmi a ako matka je mojou úlohou ich milovať."

"A ja som príkladom tejto tolerancie a práve v to verím - že bez ohľadu na to, čo robí vaše dieťa, dieťa je milované a že je láska k dispozícií a ja som v tomto otvorená. Myslím si, že je to také dôležité, pretože ak sa to dieťaťu vezme, ak sa to pretrhne u každého dieťaťa, v akomkoľvek vzťahu, v akejkoľvek rodine - myslím si, že je to chyba. To je teda našou úlohou ako rodiča, vždy poskytovať bezpodmienečnú lásku."