kuffa47.png

Kuffa prehovoril o vyhrážkach a ponukách na prezidentskú kandidatúru

1,312
Kultúra života

Katolícky kňaz Marian Kuffa vo videu z nedávnej kázne zverejnenom na portáli YouTube priznáva, že kvôli kritickým slovám na adresu gender ideológov a LGBTI aktivistov dostal viackrát výhražné správy, no tvrdí, že sa nebojí a vyzýva aj verejnosť, aby mala viac odvahy v obrane tradičných kresťanských hodnôt.

“Ľudia nebojte sa, nebojte sa,” zopakoval trikrát Marian Kuffa, keď hovoril o odkazoch, ktoré dostal a ktoré hovoria aj o ohrození jeho zdravia a života, v prípade že bude naďalej ostro vystupovať proti gender ideológii.

“Budem takto rozprávať… a budem. Keď ma zabijú budem mučeník… Amerika… bez očistca do neba… A keď ma zavrú… výborne… prebudí sa slovenský národ. Za čo ten Kuffa sedí? A ja z basy zakričím: Lebo som bol proti genderu! A kto bude mať pravdu? Kuffa v base, alebo genderisti? K tomu to smeruje, že niečo urobia… Viem, že urobia, lebo mňa nevedia ako zastaviť. Ja som nerobil ani cirkevnú kariéru, a nemienim ani svetskú,” vyhlásil.

Kuffa uviedol tieto slová aj v súvislosti s tým, že sa stretol s názormi ľudí, že má kandidovať na post prezidenta Slovenskej republiky. No on to odmieta.

“Dali mi do ruky text, kde bolo napísané, že jeden z možných kandidátov na prezidenta Marian Kuffa. Ja som myslel, že to je sranda, a naozaj je to tam na internete. A aj ma tlačili, že pán farár, dobrý by ste boli prezident pre Slovenskú republiku, taký zjednocujúci. Ja hovorím, viete čo? Prezidentom tak netúžim byť, ale tak rád by som sa povozil na vládnom špeciáli,” dodáva s úsmevom Kuffa. “Hlúposť, ja tým smerom nejdem!”

“No a ako ma ešte môžu zastaviť, na čo mi siahnu? Ja som farárom v najmenšej najstaršej a najchudobnejšej farnosti na Spiši. Zo všade, kde ma vykopnú ma len povýšia… Kto mi vezme bezdomovcov, len sa vytrestá. Skúste to. Nech sa páči. To ma robí úplne slobodným. Neklaniam sa žiadnemu politikovi ani žiadnemu človeku. Klaniam sa jedine všemohúcemu Bohu. nechcem byť ani cirkevný hierarcha ani svetský. Chcem zostať celkom dolu. Prečo? Aby som zachytiť tých celkom dolu.”

Kuffa následne vysvetlil, že na fare v Žakovciach sa stará o celé rodiny, ktoré si nevedia poradiť s postihnutými deťmi. “Tie deti, to je najväčší poklad, ktorý máme,” povedal s tým, že riaditeľka školy ho upozorňovala, že to nebudú najlepší študenti, keď väčšina z nich priniesla na vysvedčení štvorky. “Bohu vďaka za to, veď boli päťkári. To je pokrok. Mojim cieľom je, aby tie deti neprepadli, a tak isto aj v duchovnej oblasti, preto som farárom tu, aby som pomáhal zachytiť tie deti dolu.”

“Môj Bože, zober si odo mňa čo chce, len nech sa nikto z tých detí nestratí, to je moja filozofia. A preto chcem zostať úplne dolu a slobodný. Takto môžem na Slovensku celkom slobodne povedať: Chcete ma zabiť? Nech sa páči. Chcete ma zatvoriť? Tu som. Necúvnem a nezastavím! Oni majú nervy, a preto čakám, že urobia niečo podlé,” uviedol kňaz Kuffa.