Svetový pro-life kongres už v októbri v Costa Rice

3,831
Kultúra života

12. september 2011 (LifeSiteNews.com) - Medzinárodné zhromaždenie pro-life vodcov sa bude tohto roku konať od 28.-30. októbra v Costa Rice. Účasť potvrdili aj rečníci z Inštitútu katolíckej rodiny a ľudských práv (C-FAM), Medzinárodného ľudského života (HLI), Agentúry katolíckych správ (CNA), právnickej školy Ave Maria a rôzne pro-life organizácie z Mexika a Južnej Ameriky. 

5. svetový pro-life kongres (V Congreso Mundial Provida) organizuje Luis Fernando Calvo, prezident Asociácie za život v Costa Rice a Dr. Alejandro Leal, profesor genetiky na univerzite v Costa Rice, ktorý bude zároveň prezidentom kongresu.

Podľa Leala "bude kongres pre Costa Ricu a všetky zúčastnené krajiny príležitosťou výmeny skúseností a intenzívneho poučenia sa."

Témy, o ktorých sa bude diskutovať sú napríklad: "Dôstojnosť človeka a jeho ontologického rozmeru", "Neodlučiteľná vízia ľudskej sexuality", "Rodová ideológia ako nástroj moci", "Popotratový syndróm: mýtus alebo skutočnosť?", "Právne postavenie embrya v medzinárodnom práve" a mnoho ďalších.

Konferencia bude v poradí piatou, ktorá sa uskutoční v španielsky hovoriacich krajinách. V roku 2003 bol hostiteľským mestom Madrid, roku 2005 Lima, 2007 Mexico City a Zaragoza roku 2009.