children_and_overpopulation.jpg

Ako pro-life dosiahli "pozoruhodné" víťazstvo na zasadnutí OSN o "populácii a rozvoji"

388
Milko Kostovič
Kultúra života

Obhajcovia pro-life a pro-family nedávno dosiahli veľké víťazstvá na pôde Organizácie Spojených národov, informoval v rozhovore pre LifeSiteNews prezident inštitútu Center for Family and Human Rights (CFAM).

Jedným z najväčších víťazstiev bolo, keď Komisia pre populáciu a rozvoj ukončila rokovania bez toho, aby predložila dokument, na ktorom by sa všetci dokázali zhodnúť.

Austin Ruse, prezident CFAM, pre LifeSite vysvetlil, že od januára do jari prebieha v OSN "obdobie komisií". Koná sa tu séria zasadaní skupín, akými sú napr. Komisia pre postavenie žien a Komisia pre sociálny rozvoj.

"Každá z týchto komisií napíše dokument, ktorý neskôr ratifikuje Ekonomická a sociálna rada - ktorá je podstatnou súčasťou OSN - a následne ukladá povinnosti agentúram OSN, byrokratickému systému OSN a krajinám na celom svete," hovorí Ruse. "Takže my sme prítomní na všetkých týchto komisiách, aby sme zabezpečili, že potrat nie je súčasťou dokumentu, že sa nepokúšajú prehodnotiť definíciu rodiny a že sa nesnažia včleniť nové a ešte bláznivejšie myšlienky, ako napríklad tzv. "komplexné sexuálne vzdelávanie".

"Komplexné sexuálne vzdelávanie" sa používa na propagáciu potratov, homosexuality, gender ideológii, a podobných tém medzi deťmi.

Ako si Ruse spomína, keď Komisia pre populáciu a rozvoj dospela k záveru, "udiala sa najzaujímavejšia vec". "Rokovania sme ukončili bez dokumentu," čo je jedno z "najväčších doterajších víťazstiev". 

"Je to preto, že rokovali týždne a na konci sa nevedeli dohodnúť a preto bol dokument zakonzervovaný. A šlo o "reprodukčné zdravie" a o národnú suverenitu", povedal Ruse. "Afričania sa s podporou Trumpovej administratívy veľmi usilovali, aby vlády boli schopné rozhodovať o týchto záležitostiach samé, mimo tlaku OSN a jej agentúr."

"V podstate sme v OSN výrazne vyhrali nielen vďaka "moslimom a Vatikánu", ale aj vďaka "priateľom v Afrike, ktorí sú unavení z ideologického kolonializmu" a karibským a latinoamerickým národom. Sú to zvyčajne európske národy, ktoré presadzujú najradikálnejšie programy v OSN," povedal Ruse, ale tentokrát sme "dokázali vyhrať v otázke "reprodukčného zdravia" [a] dokázali sme vyhrať aj pri "komplexnom sexuálnom vzdelávaní."