Orban.jpg

Orbán: "Sorošova sieť má za cieľ vytvoriť Európu zmiešanej populácie"

408
Milko Kostovič
Kultúra smrti

Miliardár George Soros sa podľa maďarského premiéra Viktora Orbána pokúša využiť masové prisťahovalectvo, aby zriedil európske etnické kultúry do jednej anonymnej zmesi. 

V rozhovore pre maďarské rádio z piatkového rána, obávaný premiér odsúdil kampaň Sorosovej siete "Open Society" (Otvorená spoločnosť) za jej agresívnu pro-imigračnú agendu, ktorej cieľom je vykoreniť kultúry a kresťanské identity európskych štátov. 

"Sorosova sieť má rozsiahlu sféru vplyvu v Európskom parlamente a ostatných orgánoch EÚ," uviedol Orbán. "Jej cieľom jej vybudovať Európu zmiešanej populácie a odsúdiť maďarskú vládu za opačný názor na migráciu." 

Začiatkom tohto mesiaca George Soros presunul 18 mld. dolárov na konto svojej nadácie Open Society, ktorá je jeho nástrojom na vytvorenie nového sveta bez hraníc a národov. 

V piatkovom rozhovore Orbán povedal, že minulý týždeň musel zubami-nechtami bojovať na Bruselskom samite proti snahám o prijatie európskej politiky, ktorá by ohrozila maďarskú suverenitu. "Bol na mňa vyvíjaný obrovský tlak, aby som ustúpil v otázke migrácie," povedal, no svoje stanovisko si zachoval. 

Maďarský premiér trvá na tom, že národná bezpečnosť a suverenita musia byť na prvom mieste pri diskusii o migračnej politike a zároveň treba odolávať pokusom zo strany EÚ nanútiť premiestnenie migrantov po celej Európe. 

Orbán uviedol, že "Sorosova ríša" si vedie zoznam "spoľahlivých spojencov" v Európskom parlamente a ostatných orgánoch EÚ, aby presadzovala svoj program otvorených hraníc. Orbán vytrvalo argumentuje, že každý členský štát EÚ má právo riadiť si svoju vlastnú migračnú politiku a Brusel mu do toho nemôže diktovať. 

"Akonáhle spôsobia štrbinu v tejto stene, voda začne prúdiť dnu. Musíme túto štrbinu uzavrieť," uviedol Orbán. 

Predseda vlády povedal, že sa otvára evidentné rozdelenie medzi "zónou bez imigrantov - strednou Európou - a krajinami, ktoré sa sami zmenili na imigračné krajiny," čo rozdeľuje Európu na "dve časti". 

Budúca spolupráca medzi európskymi národmi musí nutne "zohľadňovať naše rozdiely", povedal. 

Časť maďarskej identity, podobne ako samotnej európskej, pochádza podľa Orbána z kresťanských koreňov - identitu, ktorú treba brániť. 

Začiatkom tohto mesiaca predseda vlády usporiadal v Budapešti medzinárodnú konferenciu o prenasledovaní kresťanov, počas ktorej ostro kritizoval úsilie zbaviť Európu svojho kresťanského dedičstva a identity. 

"Skupina európskych intelektuálov a politických lídrov túži vytvoriť zmiešanú spoločnosť, ktorá by za pár generácií úplne zmenila kultúrnu a etnickú identitu kontinentu a kresťanský charakter," povedal. 

"Maďarsko", povedal, "robí pravý opak toho, čo Európa v súčasnosti. Robíme to, čo musíme urobiť podľa miestnych kresťanských lídrov a čo je momentálne najdôležitejšie pre komunity, ktoré títo lídri vedú: poskytujeme pomoc, aby sme umožnili ľudom vrátiť sa do svojich domovov." 

Minulý rok maďarská vláda zriadila Sekretariát štátneho tajomníka pre pomoc prenasledovaným kresťanov, čím sa stala jedinou krajinou na svete s takýmto oddelením. 

Doposiaľ poslal nový sekretariát pomoc vo výške viac než 4 mil. euro na opravu domov, kostolov a škôl, aby mohli kresťania ostať vo svojich domovoch na Blízkom východe. Taktiež poskytli desiatky štipendií kresťanským študentov v Afrike a na Blízkom východe, ktorí stratili všetko kvôli militantným islamským teroristickým skupinám.

Vo svojom prejave k poslancom v Budapešti, Orbán uviedol, že Maďarsko prijalo opačný prístup ako Európska únia. "Oni sem chcú priniesť ľudí," vyhlásil Orbán. "My im pomáhame ostať tam, kde sú."