33385233856_7139ad8e2a_k.jpg

Predslov v pápežovej novej knihe od zástankyne LGBT & gender teórie

1,066
Zuzana Smatanová
Kultúra smrti

Vo februári 2016, pri príležitosti stretnutia s biskupmi ohľadne Svetových dní mládeže, povedal pápež František novinárom v Poľsku, že „gender“ ideológia je určitou formou „ideologickej kolonizácie“.

Dnes sa deti – deti! – v školách učia, že každý si môže vybrať svoje pohlavie. Prečo ich niečo také učia? Pretože učebnice poskytujú osoby a inštitúcie, ktoré tieto školy zároveň finančne podporujú. Tieto formy ideologickej kolonizácie sú podporované vplyvnými krajinami. A to je niečo hrozné!

V októbri 2016 toto pápež opätovne skritizoval, pričom zavrhol „vštepovanie gender teórie“ deťom a o transgenderizme povedal: „Jedna vec je, keď má človek k tomu sklon, možnosť vybrať si, či dokonca zmeniť si pohlavie, no druhá vec je učiť o tom v školách s cieľom zmeniť mentalitu detí. Toto sa nazýva ideologická kolonizácia.“

28. septembra 2017 mala vyjsť nová kniha o výchove a vzdelávaní od pápeža Františka pod názvom Learn to Learn. Reflections on Education Issues (Naučiť sa učiť. Reflexie na problémy vo výchove a vzdelávaní); (Imparare ad imparare. Riflessioni sui temi dell´educazione). Predslov k tejto knihe napísala Valeria Fedeliová, talianska ministerka výchovy, vzdelávania a výskumu, ktorá obhajuje LGBT a gender teóriu.

Podľa organizácie, podporujúcej tradičnú rodinu, Generazione Famiglia, bola Fedeliová za posledné roky „nepochybne najhúževnatejšou ideologickou zástankyňou úpravy učebných osnov na školách všetkých stupňov podľa diktátu gender teórie“, pričom, podľa tejto organizácie, bolo jej cieľom presadiť to aj legislatívne.

Podľa Gaypost.it, ktoré samé seba označuje za „zoskupenie novinárov, bloggerov, bojovníkov za práva LGBT a obyčajných ľudí“, s cieľom obhajovania „gayov, lesbičiek, bisexuálov, transsexuálov a intersexuálov, ich rodín, a žien“; jedným slovom talianska „gay komunita“, prijala vymenovanie Fedeliovej za ministerku ako „dobrú správu“, pričom si pripomenula jej činnosť ako signatárky listiny „za zavedenie gender výchovy do škôl, aby sa zabránilo násiliu páchaného na ženách, stereotypom, a diskriminácii ľudí akejkoľvek sexuálnej orientácie a rodovej identity.“  Gaypost.it poznamenáva, že sú to práve katolícke „fundamentalistické organizácie“, ktoré tejto iniciatíve bránia, a vymenovanie Fedeliovej na taký post pokladajú za „urážku ľudí“.

Kde to pápež František zanedbal?

Je to zrejme podobné, ako v prípade Emmy Boninovej, ďalšej talianskej političky, ktorá bola najpovestnejšou potratárkou v krajine – tvrdí o sebe, že za jediný rok urobila až desaťtisíc potratov, a to pomocou nástroja, improvizovane vyrobeného z bicyklovej pumpy – a ktorú František považuje za „jednu z najväčších osobností súčasného Talianska“ a za osobnú priateľku!

(článok pokračuje pod obrázkom)

 

image

Hore: František sa stretáva s Emmou Bonino.

Dole: Boninová narába s potratovým nástrojom, vyrobeným z bicyklovej pumpy.

 

V interview pre Corriere della Sera povedal pápež o Boninovej: „Hovoria o nej, že je to ´osoba, ktorá myslí úplne inak, než my (katolíci).´ Je to síce pravda, ale to nevadí. Musíme pozerať na ľudí, na to, čo robia.“

V tomto zmysle sa správa o autorke predslovu do pápežovej knihy celkom zhoduje s jeho zmýšľaním. Na tej istej tlačovej konferencii v októbri 2016 totiž František vyrozprával aj príbeh istého španielskeho páru, s ktorým sa stretol na audiencii vo Vatikáne v roku 2015:

„Manžel sa narodil ako dievča, ale vždy sa cítil ako chlapec. Keď mala 20 rokov, povedala mame, že si chce dať chirurgicky zmeniť pohlavie, no mama ju požiadala, aby to nerobila, kým bude ona žiť. Po matkinej smrti podstúpila operáciu a stal sa z nej ´muž´.

Španielsky biskup, „dobrý biskup“, strávil veľa času „sprevádzaním tohto muža“, ktorý sa neskôr oženil. ´Manželia´ požiadali o dovolenie prísť do Vatikánu, ja som ich prijal a oni boli veľmi šťastní.

V meste, v ktorom tento ´muž´ žil, bol nový kňaz, ktorý keď ho videl, z chodníka naňho kričal ´Pôjdeš do pekla!´ Keď však stretol svojho starého kňaza, ten sa ho len spýtal ´Ako dlho si už nebol na spovedi? Poď, vyspovedaj sa, aby si mohol ísť na prijímanie.´ Chápete?“ spýtal sa pápež novinárov. „Život je život, a vy musíte brať veci tak, ako prichádzajú. Hriech je hriech. A rozličné sklony a hormonálna nerovnováha ´vyvolávajú problémy´, a vy nemôžete len tak povedať ´aj tak je to jedno, poďme to osláviť.´ Nie.“

„Prijmite toho človeka, vžite sa do jeho situácie, sprevádzajte ho a zapojte ho do života v komunite“, povedal pápež. „Toto by dnes urobil Ježiš.“

Zdá sa, že pokiaľ ide o ideologickú kolonizáciu detí, tú zavrhuje, no jeho súčasná filozofia sa oveľa viac podobá na to dôverne známe: „Kto som ja, aby som súdil?“