Poliaci sa budú pozdĺž hraníc modliť za ochranu rodín a proti islamizácii

1,349
Kultúra života

Poľská kresťanská nadácia Solo Dios Basta organizuje 7. októbra hromadnú modlitbu, na ktorej vytvoria 3 500 modlitebných miest pozdĺž poľských štátnych hraníc. Kresťania sa tu majú modliť ruženec ako spomienku na zjavenie Panny Márie z Fatimy, ktoré má tento rok sté výročie. Cirkevní hodnostári však pripustili, že modliť sa budú aj proti islamizácii Európy.

Do masovej modlitby sa zapojí 319 kostolov. Organizátori predpokladajú, že sa akcii zúčastní milión katolíkov, informuje poľská televízia tvn24.

„Chceme pozvať všetkých kresťanov, aby sa k nám 7. októbra pripojili,“ vyzval veriacich zakladateľ nadácie Maciej Bodasiński. Zdôraznil, že účastníci sa budú modliť za poľské rodiny, konverziu Poliakov a mieru vo svete.

Pripustil, že zámerom účastníkov je tiež ochrana pred hrozbami - možnosť ozbrojeného konfliktu v Európe a islamizácia. „Chceme touto udalosťou povedať Bohu: žiadame ťa, aby si zasiahol. Vieme, že ak sa ti zveríme, bude to v poriadku,“ pokračuje Bodasiński.

Do akcie sa zapojí asi 22 diecéz, ktoré sa nachádzajú v blízkosti hraníc. Každá z nich bude koordinovaná jedným kňazom.

Vo všetkých kostoloch bude omša, potom krátka Eucharistia, po ktorej budú účastníci nasmerovaní do modlitebných zón. Majú byť od seba vzdialené sto metrov a budú rozmiestnené pozdĺž poľských hraníc. Modliť sa majú aj rybári v Baltskom mori.