Fauxminizmus: Ženy sú z radikálnych feministiek sklamané

2,430
Kultúra smrti


Slovo „fauxministka“ (nepravá feministka) som začala používať už dávno, aby som opísala radikálne feministky, ktoré si nezaslúžia volať sa feministkami.

Pôvodné americké feministky boli mravné ženy. Okrem iného ochraňovali život. Spokojne môžem tvrdiť, že by boli šokované, keby videli, ako sa ich vážené hnutie zvrhlo na niečo výrazne antifeministické a, áno, dokonca sa to obrátilo proti ženám samotným.

Radikálne feministky, ktoré sa odteraz môžu nazývať aj fauxministkami, keďže také naozaj sú, prebrali dokonalú myšlienku. Tá spočívala v tom, že ženy nie sú majetkom alebo druhotriednymi občanmi, ktorí by sa mali buď ignorovať alebo mierne zanedbávať, aby im náhodou nenapadlo šoférovať alebo panikáriť.

Problém vznikol, keď sa fauxministky rozhodli zamerať pozornosť na iné veci ako hlasovacie právo, rovnocenný plat, a fakt, že šéf ich už nevolá „buchtička“. Namiesto toho sme potrebovali ukázať všetkým silným mužom, že sme také ako oni. A aj rovnako zlé.

Namiesto dožadovania sa rešpektu sme klesli na ich úroveň. Z bojového pokriku „Dokážeme to!“ sa stalo „Urobíme to! S tebou! Na zadnom sedadle auta! Pretože sme slobodné! Sme ako muži!“

Až na to, že nie sme. Biologicky, mentálne ani emocionálne. Vôbec.

Napríklad môžeme otehotnieť. To bol veľký úder na ceste za fauxminizmom. Odhliadnuc od toho, že je hlúposť snažiť sa zlepšiť postavenie žien tak, že sa budú porovnávať s tými najväčšími sviniarmi. Uvažujme logicky. Ako môžeme byť nezávislé, bezohľadné, promiskuitné karieristky, ktoré neprejavujú záujem o rodinu, ako dosiahneme všetky tieto úžasné veci, o ktoré sa snažíme, ak otehotnieme?

Nie je to len deväť mesiacov bolestí, po ktorých nasleduje veľmi nepríjemné vypudenie čierneho pasažiera. Je to aj osemnásť rokov materstva. Materstvo! Antitéza ženskej slobody. Obetovať sa pre potreby niekoho, koho nám spravil nejaký muž? Bože, len to nie!

Takže adopcia? Asi nie. Prisilná emocionálna bolesť. Priťažké bremeno. Priveľká jazva. A deväť mesiacov tehotenstva? Nie, vďaka! Moja kariéra, vzťahy, sexuálny život, zábava, sloboda!

Potom nasledoval súdny prípad Roe. A bolo po probléme.

Teraz skutočne môžeme byť ako najhorší muži. To je koniec koncov to, po čom fauxministiky túžia. Ale my to vieme lepšie! Muži nás môžu zneužiť a odhodiť, ale my im to môžeme vrátiť a odhodiť aj ich dieťa. Tak čo, chlapi?

Muži nás utláčali. Teraz môžeme týrať naše deti a ukázať, že sme si skutočne rovní.

Samozrejme aj antikoncepcia nám dáva neuveriteľnú voľnosť. Zakaždým, keď vidím ďalšiu reklamu na súdny proces proti antikoncepcii, spomeniem si na návštevu gynekológa v osemnástich. Bola som panna a môj doktor bol mierne šokovaný, že som to ešte „nerobila“. Poznám dievčatá, ktoré začali s antikoncepciou už na strednej škole a pokračujú aj v tridsiatke.

Čo to však spôsobuje ženskému telu a prirodzenej hormonálnej rovnováhe? Ktovie. Koho to trápi? Sloboda!

Hugh Hefner je veľký zástanca antikoncepcie. Skúste popremýšľať prečo.

Môže to byť kvôli tomu, že je jednoduchšie povedať žene, aby si vzala malú ružovú tabletku z malej ružovej pudrenky – prečo, drahá, veď to vyzerá ako make-up! – a potom sa zbaviť zodpovednosti za potenciálnych potomkov a za to, čo sa môže po sexe stať s jej telom?

Oh, a ak jej to spôsobuje veľké problémy, kúpte jej vnútromaternicové teliesko! Len ju umlčte jej túžbu po slobode v ženských veciach!

(Skutočný príbeh: Teraz by som rada stretla nezadanú ženu, ktorej vnútromaternicové teliesko nespôsobilo bolesť, chorobu, strach alebo sústavné ohrozenie. To je z mojej strany všetko.)

Som týmto radikálnym feministkám niečo dlžná? Ani nie, nie. Som však niečo dlžná tým pôvodným feministkám, ktoré boli skutočne utláčané a ktoré preukazovali veľkú odvahu, keď pomáhali bojovať za rovnaké práva pre ženy. A čo Gloria Steinemsová, ktorá si postavila kariéru na tom, že  podporovala potraty? Krok dozadu.

Najhoršou iróniou „feministiek“ je oslobodiť sa od dehumanizujúcich mužov tak, že dehumanizujú vlastné deti.

Plod nemá práva? A sme zase späť.

Skupiny ako Nová vlna feminizmu sú tu preto, aby fauxminizmu povedali „Nie, ďakujem."  Nová vlna je zameraná na ženy, vzdelanie a život. Manželstvo, rodina, láska nie sú príťažou. Sú pozitívnou súčasťou života. Neobchodujeme s nimi za hrsť tabletiek, „právo“ pózovať pre Playboy a možnosť ísť na potrat.

Kristen Walker Hatten