„Homosexuálne manželstvo“ je marxistickou utópiou

1,461
Kultúra smrti

Rím, 20. december 2012, (LifeSiteNews.com) – Podľa úvodníka vatikánskych novín L’Osservatore Romano je tlak na legalizáciu „homosexuálnych manželstiev“ v liberálnych demokraciách pod rúškom „rovnosti“ len najnovšou marxisticko/socialistickou ideológiou. „Táto ideológia v 20. storočí už spôsobila veľa škôd“.

„Tvrdenie, že manželstvo medzi mužom a ženou je rovnocenné manželstvu dvoch homosexuálov, je v skutočnosti popieraním pravdy. Podkopáva sa tým jeden zo základných pilierov ľudskej spoločnosti, teda rodina,“ napísala 17. decembra 2012 Lucetta Scaraffiová. 

Varovala, že za pokus založiť spoločnosť na týchto predpokladoch „zaplatíme vysokú cenu“, „rovnako, ako sa to stalo v minulosti, keď sme sa snažili dosiahnuť úplnú ekonomickú a sociálnu rovnosť“.

Úvodník bol podnietený postojom francúzskych katolíckych novín Témoignage Chrétien, ktoré podporili návrh francúzskej vlády uzákoniť „homosexuálne manželstvo“. Časopis uviedol, že zlyhať pri podpore tohto kroku znamená „pridať sa k diskriminácii tých, ktorí už diskriminovaní sú“. Návrh bude, podľa ich vyjadrení, „krokom vpred k uznaniu rovnosti homosexuálov“.

Scaraffiová kritizovala noviny a uviedla, že narážku, že tí, ktorí sú proti zákonu, sú tiež proti „rovnosti homosexuálov, a preto sú ,homofóbniʻ,“ je potrebné vypustiť.

„Ako keby nebolo možné brániť práva homosexuálov proti diskriminácii a zároveň nesúhlasiť s umožnením im uzatvárať manželstvá. Ako keby rovnosť všetkých občanov musela byť potvrdená zrušením všetkých rozdielov, v tomto prípade popretím sexuálnych rozdielov,“ napísala Scaraffiová.

V úvodníku sa ďalej píše: „História a zákon učí, že rovnosť všetkých občanov by vždy mala byť úmerná realite rozdielov vzniknutých medzi nimi.“ „Deti nemajú rovnaké práva ako starší, práva žien sa v niektorých ohľadoch líšia od práv mužov. To však neznamená, že nepožívajú rovnosť pred zákonom: rovnosť, ktorá berie do úvahy rôzne možnosti, ale o nič menej cenné a pozitívne.“

Varovala tiež, že popri mánii „rovnosti“ sa zabúda na práva detí patriť do prirodzenej rodiny.

Okrem otázky odoberania detí spod ochrany ich biologických rodičov prináša otázka „homosexuálnych manželstiev“ aj ďalšie možnosti vykorisťovania, napríklad nákup a predaj ľudských gamét a embryí.

Manželstvo nie je len právna zmluva medzi dvoma dospelými osobami, ako to naznačujú v Témoignage Chrétien,  uviedla Scaraffiová. Je to „inštitucionálne puto“ s účelom založenia rodiny, ktorá je sama osebe inštitúciou „vytvorenou na ochranu a zabezpečenie“ sociálnych štruktúr, ktoré z nej vyrastú.

„Keďže homosexuálny pár nevytvára tento druh vzťahu, realita je celkom iná,“ uviedla.

Komentáre vo vatikánskych novinách prichádzajú v čase veľkého napätia medzi programom silnej ľavice a tými, ktorí bránia tradičné morálne hodnoty. A tiež francúzskou aj britskou vládou plánujúcou uzákoniť „homosexuálne manželstvá“ a mnohými právnymi expertmi a náboženskými predstaviteľmi, ktorí varujú, že takéto koncepcie určite obmedzia náboženskú slobodu veriacich.

Pápež Benedikt XVI. vo svojom prejave na Svetový deň mieru povedal, že pokračujúce snahy o dosiahnutie „právnej rovnocennosti rôznych radikálnych foriem spolužitia“ s prirodzeným manželstvom sú „útokom proti pravde o človeku“ a „vážnou ranou zasadenou spravodlivosti a mieru“.

Tiež vyhlásil, že tieto snahy o zmenu významu manželstva „manželstvo poškodzujú a prispievajú k jeho destabilizácii, zakrývajú osobitný charakter manželstva a jeho nenahraditeľnú spoločenskú úlohu“.

Vláda Francoisa Hollanda zatiaľ nemôže byť ani v post-katolíckom Francúzsku spokojná s podporou verejnosti. Pochod za homosexuálov sa konal v Paríži. Zúčastnilo sa ho len 12 – 15 000 ľudí, čo je len zlomok v porovnaní s pochodom organizovaným proti týmto vládnym plánom, ktorý prišlo podporiť 150 – 200 000 ľudí.

Vo francúzskom parlamente má byť návrh zákona prerokovaný 29. januára 2013.

Medzitým spôsobujú „homosexuálne manželstvá“ problémy aj predsedovi vlády Davidovi Cameronovi. Jeho najvyšší poradcovia ho varujú pred priveľkým odcudzením sa Konzervatívnej strane. Množia sa správy o prestúpení poslancov a ďalších najvyššie postavených členov strany do libertariánskej Strany za nezávislosť Spojeného kráľovstva (UKIP). UKIP, ktorá sa postavila proti týmto plánom z dôvodu, že to „nevyhnutne“ povedie k porušovaniu občianskych slobôd veriacich, zaznamenala náhly skok v prieskumoch verejnej mienky. Ocitla sa na treťom mieste v politike Spojeného kráľovstva Veľkej Británie a Severného Írska. Predbehli aj Liberálnu demokratickú stranu, koaličného partnera vlády.