Británia: Cirkev musí zaviesť homosexuálne manželsvá, alebo bude perzekuovaná!

1,729
Kultúra smrti

Londýn, 10. december 2012 (LifeSiteNews.com) – Ak zákonom, prípadne civilnými žalobami budú cirkvi donútené vykonávať obrady homosexuálnych „manželstiev“ v rozpore s ich vierou, vznikne tyrania. „Nemilosrdne pošliapu práva stoviek tisícov, či dokonca miliónov veriacich ľudí,“ vyhlásila Strana za nezávislosť Spojeného kráľovstva (UKIP).      

Cameronova vláda oznámila, že právna úprava homosexuálnych „manželstiev“ bude čoskoro predstavená.

Vo vyhlásení vydanom 15. novembra 2012 strana UKIP upozornila, že ak vláda zlegalizuje „manželstvá“ rovnakých pohlaví, bude to pre cirkvi nešťastie.

„Homosexuálne páry budú neodvratne žiadať právo uzatvoriť manželstvo v kostole a tam im to nedovolia,“ uviedla UKIP. Napriek uisteniam vlády, „veľmi skoro po zavedení homosexuálnych civilných manželstiev bude podaná žaloba, najprv na domáce súdy v Anglicku a Walese, následne na Európsky súd pre ľudské práva. Budú namietať, že vyňatie homosexuálov z práva na náboženský manželský obrad je protizákonná diskriminácia z dôvodu ich sexuálnej orientácie“.

„Je viac ako pravdepodobné, že súd v Štrasburgu im dá za pravdu. Rozhodne, že Spojené kráľovstvo Veľkej Británie a Severného Írska je povinné prijať zákony, na základe ktorých budú cirkvi musieť zosobášiť homosexuálov podľa svojich obradov, rituálov a zvyklostí.“

Podľa vyjadrení strany je isté, že súčasná vláda by „sa rýchlo podriadila takémuto nariadeniu a prijala potrebné zákony“, ktorými by donútila cirkvi vykonávať obrady týchto „manželstiev“.

Vo vyjadrení UKIP tiež uviedla, že civilné partnerstvá už „predstavujú úplne všeobecne uznaný spôsob umožňujúci homosexuálom v našej krajine formálnou cestou registrovať ich dlhodobý vzájomný záväzok“.

Strana za nezávislosť Spojeného kráľovstva bola pôvodne založená ako euroskeptická strana. Naberá na popularite po tom, čo stratili spoločnú reč s vládnucou Konzervatívnou stranou a „modernizačnými“ snahami Davida Camerona. Jeho strana prišla o mnoho tradičných podporovateľov, ktorí tvrdia, že pod vedením premiéra už táto strana neodráža ich presvedčenie a mienku bežných Angličanov. UKIP vstupuje do tohto uvoľneného priestoru. Tým, že prijíma viac tradičných postojov klasického konzervativizmu, si zároveň získava konzervatívnych odídencov, členov parlamentu, aj ľudovú podporu.