„Nacistami“ kvôli nesúhlasu s „homosexuálnym manželstvom“

1,722
Kultúra smrti

BRUSEL, 9. október 2012 (LifeSiteNews.com) – John Deighan, parlamentný zástupca Konferencie biskupov Škótska  na konferencii v Bruseli povedal, že dokonca malé deti sú označené za „bigotné” a „nacistické”, pretože sa odvažujú otvorene postaviť proti „manželstvu” osôb rovnakého pohlavia.

„Viem napríklad o deťoch v Škótsku, vrátane môjho vlastného 12-ročného dieťaťa, ktoré boli označené za „nacistické” a  „bigotné”, pretože sa odvážili nesúhlasiť s myšlienkou manželstva osôb rovnakého pohlavia,” povedal Deighan.

Na seminári európskych parlamentných organizácií v Bruseli Deighan hovoril o rastúcom tlaku na  kresťanov v Európe, ktorí sú proti „progresívnej” agende propagujúcej homosexualitu a nové definovanie rodiny.

Deighan povedal, že homosexuálni lobbisti ako Stonewall a organizácia Equality Network sa „ veľmi nepriateľsky postavili” proti každému, kto je proti ich agende. „Ľudia sú čoraz viac objektmi manipulácie toho, čo by som nazval lobbing za rovnosť,” povedal.

„Očividne je to pokus manipulovať myšlienky a názory ľudí, vrátane školopovinných detí, tak, aby boli menej znášanliví voči katolíckemu posolstvu,” povedal Deighan. Dodal, že je „veľmi náročné” presvedčiť politikov v Škótsku, aby sa otvorene postavili proti tomuto vývoju.

„Boja sa, že ak by tak urobili, ohrozili by svoju kariéru,” povedal.

Na seminári, ktorí navštívili zástupcovia parlamentných organizácií a členovia Európskeho parlamentu, sa dospelo k záveru, že kresťania „sú čoraz viac odsúvaní do pozadia kvôli nepriateľským postojom v spoločnosti a vládnym obmedzeniam.” „Je potrebná značná snaha na boj proti tomuto čoraz viac narastajúcemu tlaku,” povedali účastníci seminára.

Tento seminár z 2. októbra usporiadala Komisia konferencie biskupov pre európske komunity v spolupráci s Organizáciou európskych konzervatívcov a reformistov a organizáciou Európskej ľudovej strany v Európskom parlamente v Bruseli. 

Martin Kugler z rakúskej organizácie, ktorá sleduje netoleranciu a diskrimináciu proti kresťanom v Európe, poukázal na nedávny prieskum verejnej mienky, ktorý ukázal, že 74% opýtaných malo pocit, že kresťania sú vystavení „negatívnej diskriminácii” v porovnaní s ľuďmi iných vierovyznaní. 60% povedalo, že takáto diskriminácia je na vzostupe.

Kugler povedal: „Dokonca aj priateľská kritika homosexuality viedla k trestnoprávnemu vyšetrovaniu.”

Kritiku Johna Deighana o nedostatočnom záujme politikov o protikresťanskú predpojatosť ilustrovali komentáre, ktoré minulý mesiac vyslovil zástupca premiéra Nick Clegg, vodca liberálno-demokratickej strany. Ten v návrhu reči, ktorý unikol na verejnosť, povedal, že ľudia, ktorí sú proti homoseuálnemu „manželstvu”, sú bigotní. Jeho úrad rýchlo návrh reči stiahol a publikoval pozmenenú verziu. To sa avšak stalo až po tom, keď Clegga skritizovali konzervatívni komentátori, ktorí povedali, že táto reč bola odrazom názoru elitných vládnych tried Londýna.

V júli sa dostali na verejnosť viaceré e-maily z Ministerstva vnútra a Ministerstva školstva, ktoré ukázali, že sa v prípade prijatia zákona bude od škôl požadovať, aby učili deti akceptovať homosexuálne „manželstvo”. Toto by sa týkalo aj cirkevných škôl. Poslanec David Burrowes, ktorý je proti vládnym plánom, napísal: „Učitelia by mali byť schopní uplatniť si výhradu vo svedomí vrátane svojich vlastných názorov na manželstvo. Tento zákon by to avšak veľmi obmedzil.”

„Podobne ako som veľký skeptik, že vláda bude schopná vyňať cirkvi z oddávania manželstiev osôb rovnakého pohlavia, tiež pochybujem, či bude možné vytvoriť výnimky pre učiteľov.”

Dodal: „Nariadi vláda učiteľom na základných školách, aby šli proti názorom cirkví, ktoré tieto školy spravujú?

Napriek entuziazmu medzi niektorými politikmi pre ciele homosexuálneho hnutia, nedávne zistenia Britského úradu pre národnú štatistiku ukázali, že homosexuáli tvoria ešte menšiu časť, ako sa tvrdilo. Úrad zistil, že iba 1,1% Britov sa označuje za homosexuála a 0,4% o sebe hovorí, že je bisexuál. Tieto čísla boli získané z tohtoročného prieskumu 765 000 ľudí v krajine a sú v ostrom kontraste so 6%, o ktorých predtým hovoril parlament. Úrad zistil malé regionálne rozdiely: 2,4% dospelých v Londýne sa označili za homosexuála alebo bisexuála.

Britský premiér David Cameron povedal, že v rámci jeho vlastnej strany narastá odpor voči plánu opätovne definovať manželstvo. Výskum verejnej mienky ukázal, že vyše 70% predsedov volebných obvodov konzervatívcov v krajine verí, že táto myšlienka je hrozbou pre šance strany v nasledujúcich voľbách.