Ďalší násilný potrat Číňanky v 7. mesiaci tehotenstva

2,294
Kultúra smrti

ZHENGJIAMEN, CHU-PEJ, ČÍNA, 2. júl 2012 (LifeSiteNews.com) - Kým manžel, ktorý odhalil brutálny násilný potrat svojej manželky, sa stále ukrýva, čínski zástancovia ľudských práv poukázali na ďalší „umelý potrat“ vo vysokom štádiu tehotenstva. Bol vykonaný v súlade s národnou politikou jedného dieťaťa.

Hu Xia čakala druhé dieťa, keď jej v siedmom mesiaci tehotenstva úradníci z okresu Shangche v provincii Chu-pej oznámili, že buď zaplatí pokutu, alebo podstúpi potrat.

Keďže nebola schopná finančne túto pokutu pokryť, 19. júna pracovníci v nemocnici People’s Hospital podali jej dieťaťu injekciu, ktorá ho o dva dni usmrtila.

Čínsky denník South Metropolis Daily potvrdil vyhlásenie hovorcov vlády o tom, že dotyčná žena konala na základe vlastnej vôle. Podľa správ však ležala matka nehybne na posteli, strlnulo hľadiac do stropu niekoľko dní po tejto „dobrovoľnej“ procedúre.

„Nútené potraty nepredstavujú možnosť výberu, ale násilie voči ženám a ich nenarodeným deťom,“ povedal Bob Fu, prezident organizácie na ochranu ľudských práv ChinaAid. „Zbytočne vyhasol ďalší život kvôli čínskej politike „jedného dieťaťa“, ktorú nie je možné udržať bez násilia a nátlaku.“

Smrtiacu injekciu dieťaťu podali v ten istý deň, ako Fu zverejnil projekt s názvom Chinese Children Defense Fund (Fond na ochranu čínskych detí). Ten by mal poskytnúť Číňanom, ktorí čelia násilnému potratu, finančnú a právnu pomoc, dokonca i sieť tajných ciest a úkrytov pre matky a ich deti.

V júli tohto roku šokovali čitateľov na celom svete obrázky potrateného dieťaťa v 7. mesiaci, ktoré ležalo vedľa svojej matky. Otec dieťaťa Deng Jiyuan sa po čase prestal ukrývať. Vláda ho predtým označila za „zradcu“.

37-ročná Cao Ruyiová si mohla ponechať svoje druhé dieťa po tom, ako organizácia ChinaAid zverejnila jej príbeh, a vzbudila tak celosvetovú vlnu odporu proti potratu jej dieťaťa.

Úradníci dieťa ušetria, ak dotyčný pár zaplatí pokutu vo výške 19 523 eur.

Organizácia ChinaAid poznamenala, že domáci obyvatelia Číny nenávidia politiku jedného dieťaťa „nielen preto, že vedie k násiliu na ženách. Smeruje totiž k rozdeleniu rodín na dva druhy. Na jednej strane existujú bohaté rodiny, ktoré majú finančné prostriedky na úplatok alebo pokutu a môžu si druhé dieťa dovoliť a na druhej strane chudobné rodiny, ktoré na to jednoducho nemajú.“

Režim nedávno uvalil najvyššiu pokutu v histórii praktizovania politiky jedného dieťaťa. Od juhočínskeho páru sa vyžadovalo, aby zaplatil pokutu vo výške 171 195 eur. Druhou možnosťou bolo dobrovoľne zabiť novorodenca.

Fu sa vyjadril, že pretrvávajúce krviprelievanie dokazuje, že „medzinárodná pozornosť môže niektoré ženy krátkodobo zachrániť pred násilím. Je však potrebné zásadne odsúdiť násilné potraty, aby Peking nadobudol presvedčenie, že kvôli tejto politike pôsobí Čína barbarsky a spiatočnícky.“