elderlypatient34.jpg

Muž zabil svoju matku a vyviazol iba s podmienkou. Súd uznal, že "zabíjal z milosrdenstva"

196
Zuzana Smatanová
Kultúra smrti

Robert Knight z Veľkej Británie sa priznal k zabitiu svojej matky, June Knightovej, ktorej diagnostikovali Alzheimera. Podľa BBC news bol Knight  zbavený obvinenia z vraždy a dostal dva roky podmienečne za to, že zhodil svoju matku z balkóna domu opatrovateľskej služby, kde žila. Prípad uznali ako "zabitie z milosrdenstva". V správe BBC sa ďalej hovorí:

"Knight umiestnil svoju matku na zábradlie balkóna a potom ju posotil, aby spadla a zabila sa. Stalo sa to 10. decembra. Bol zbavený obvinenia z vraždy a dostal iba dva roky podmienečne. Sudkyňa Samantha Leighová na súde v Basildon Crown povedala obvinenému: "Ste človek, ktorý konal z lásky a zo zúfalstva. Už ste dostatočne potrestaný tým, že musíte žiť s tým, čo ste urobili." A dodala, že išlo o "veľmi smutný prípad" a opísala ho ako "zabitie z milosrdenstva".

Policajný detektív z Essexu, Daniel Stoten, povedal pre BBC news:

"Porota sa zhodla na tom, že Knight v čase spáchania trestného činu zabitia svojej matky nebol pri zmysloch. Nepochybujem, že Robert Knight svoju matku veľmi miloval, no jeho čin je poľutovaniahodný a ovplyvní veľmi veľa ľudí."

Proti takémuto "trestu" sa treba odvolať.

Pro-life správy a naliehavé upozornenia z LifeNews.com, na podpis TU

Uznávam, že Alzheimer je nesmierne ťažké a náročné postihnutie človeka, ktoré kladie veľké požiadavky na tých, čo sa oňho starajú, no podmienečný trest za zabitie matky s Alzheimerom dáva zelenú všetkým, čo sa ocitnú v podobnej situácii. Odkazom takéhoto riešenia pre spoločnosť je to, že ľudia s Alzheimerom sú druhotriedni občania a že súd bude hľadieť zhovievavo na to, keď niekto takého človeka zabije.

Každý človek si zaslúži, aby sa oňho postarali, nie aby ho zabili.