“Sláva Satanovi”: Vládne stretnutie na Aljaške sa začalo satanskou modlitbou

2,218
Kultúra smrti

pozn. redakcie: pre slovenského čitateľa je pozoruhodné, že v mene tolerancie na Západe už nie je možné byť proti satanizmu aj keď sa otvorene propaguje v mestskej rade. Nie je možné byť proti ničomu okrem vlastného strachu (-fóbii. Xenofóbia, homofóbia,...). Viera trestaná, inakosť vo všetkých formách uctievaná ako nové náboženstvo. K tejto správe kam až to môže dotiahnuť liberalizmu nám nedá nespomenúť víziu Jána Čarnogurského z 90tych rokov: „porazili sme komunizmus a teraz porazíme aj liberalizmus". Nech nám v tom pomáha svätý Ján Pavol II, ktorý určil pre Slovensko "osobitnú úlohu pri budovaní Európy tretieho tisícročia".

********

Ľudia aspoň dávajú najavo, v čo naozaj veria.

Stretnutie miestneho predsedníctva, ktoré sa uskutočnilo začiatkom tohto týždňa na Aljaške, sa začalo satanskou modlitbou (video z tohto stretnutia je na konci tohto článku).

Utorkové stretnutie Zhromaždenia samosprávneho mesta Kenai Peninsula začala Iris Fontana, ktorá je členkou Chrámu Satana. Jej prvé slová boli tieto: "Teraz sa všetci postavme, a to bez akéhokoľvek skláňania sa. Buďme oslobodení od tajomných doktrín, ktoré sa zrodili v zastrašených mysliach počas temného obdobia."

"Prijmime nabádanie Lucifera, aby sme jedli zo stromu poznania a rozptýľme naše blažené a upokojujúce ilúzie o všetkom pradávnom.

"Požadujme, aby boli jednotlivci súdení za svoje konkrétne činy a nie za svoju vernosť rôznym normám a iluzórnym rozdeleniam. Odôvodnime naše agnostické riešenia, a to v každej oblasti, no držme sa len tých, pri ktorých je možné dokázať, že sú pravdivé.

"Vzoprime sa všetkým svojvoľným autoritám, ktoré ohrozujú osobnú suverenitu, či už u všetkých alebo len u jedného človeka. To, čo sa neohne musí byť zlomené. A to, čo môže byť zničené vďaka pravde by za žiadnych okolností nemalo uniknúť svojmu zániku.

"To je všetko. Sláva Satanovi. Ďakujem."

Toto vzývanie Satana je výsledkom diskusií o vhodnom umiestnení modlitby počas rokovaní. V minulosti viedla tieto modlitby skupina miestnych pastorov. Boli však napadnuté kvôli tomu, že ich považovali za diskriminačné. Zhromaždenie sa jednoducho rozhodlo zrušiť všetky modlitby. No neskôr sa namiesto toho dohodli, že modlitbu môže viesť ktokoľvek kto chce. Kto skôr príde, ten skôr melie.

Niektorí členovia si myslia, že prednes satanskej modlitby bol politickým krokom, ktorý má prinútiť zhromaždenie, aby všetky tieto modlitby zo svojich rokovaní odstránilo.

"Myslím si, že ide skôr o politickú stratégiu, aby si takto vynútili odstránenie vzývania zo zhromaždenia," povedal Blaine Gilman, prezident zhromaždenia. "Sám som považoval túto dámu z Chrámu Satana, ktorá tam prednášala, ako urážku. No napriek tomu, že ma to urážalo, je stále dôležité chrániť právo jednotlivca na slobodu prejavu a jeho právo na náboženstvo."

Koniec koncov, Chrám Satana je ateistická politická organizácia, ktorá neverí priamo v Satana. Skôr ho vníma ako symbol racionality. Táto organizácia je zodpovedná aj za program "Po škole Satan (After School Satan)", ktorý bude zavedený do základných škôl v jeseni tohto roku.

Počas stretnutia sa Gilman snažil byť zmierlivý: "Myslím si, že keby sme sa trošku upokojili a načúvali druhým ľuďom, veci v oblasti vzývania by sa upravili a my by sme mohli pokračovať s našimi stretnutiami."