Vládnuca strana Fidesz iniciovala petíciu proti utečeneckým kvótam

545
Kultúra života

Maďarský parlament prijal v utorok uznesenie odmietajúce plán Únie na zavedenie systému kvót, na základe ktorého by sa mali prerozdeľovať migranti medzi jednotlivé členské štáty.

Maďarská vládnuca strana Fidesz naďalej odmieta systém povinného prerozdeľovania utečencov v rámci Európskej únie a považuje ho za nezmyselný, iniciovala preto petíciu. Podľa agentúry MTI o tom dnes informoval v Budapešti predseda parlamentnej frakcie Fideszu Lajos Kósa.

“Kvóty EÚ týkajúce sa povinného presídľovania ilegálnych migrantov sú nezmyselné, zvyšujú teroristickú hrozbu a kriminalitu, protirečia medzinárodným dohodám a neriešia túto inváziu modernej doby,” povedal Kósa.

Europoslankyňa za Fidesz Ildikó Pelczová Gálová vyzvala maďarských občanov, aby v prípade, že súhlasia s tým, že povinné kvóty EÚ nemajú právny základ a sú v rozpore so záujmami Maďarska a EÚ, podporili podpisom petíciu Fideszu.

Maďarský parlament prijal v utorok uznesenie odmietajúce plán Únie na zavedenie systému kvót, na základe ktorého by sa mali prerozdeľovať migranti medzi jednotlivé členské štáty. Dokument umožňuje vláde začať právne kroky voči EÚ s cieľom zabrániť, aby bolo Maďarsko súčasťou tohto programu.