Video: úradníčka Planned Parenthood vyjednáva ceny častí dieťaťa

1,363
Kultúra smrti

Bolo uverejnené druhé video ukazujúce hlavnú funkcionárku z Planned Parenthood vyjednávajúcu tkanivo plodu a časti plodu. Kvôli zisku.

Vo videu uverejnenom organizáciou Center for Medical Progress (CMP) je doktorka Mary Gatterová – prezidentka ziskovej organizácie Medical Directors' Council pri Planned Parenthood Federation of America – zobrazená ako vyjednáva ceny častí plodu dieťaťa.

Gatterová najskôr chcela zaplatiť 75 dolárov za určitú časť dieťaťa, utajený vyšetrovateľ povedal, že chce 100 dolárov – čo Gatterová bez váhania zaplatila. K vyjednávaniu došlo potom, ako povedala, že nechce vysloviť ponuku prvá, pretože „pri vyjednávaní je osoba, ktorá povie číslo prvá v strate, pravda?“

Nechcem využiť low-ball*,“ povedala neskôr. Ku koncu videa Gatterová žartuje: „Chcem Lamborghini.“

Vyjadrila sa tiež, že „v tom nie sme [Planned Parenthood] kvôli peniazom a nechceme byť obvinení z toho, že predávame tkanivo a podobne.“

Planned Parenthood Federation of America (PPFA) je neziskovou organizáciou. Gatterová je riaditeľkou pre kalifornskú pobočku neziskovky v Pasadene a tiež riaditeľkou ziskovej časti organizácie.

V jednej časti videa hovorí, že „by sa neváhala opýtať Iana, ktorý je naším chirurgom zaoberajúcim sa týmito prípadmi,“ či by povolil klinikám porušiť „protokol“ používaný organizáciou vzhľadom na to, ako sa robia potraty.

Gatterová sa vyjadrila, že to bol „tak trochu malý argument“ pre pridržanie sa protokolu o tom, akým spôsobom sa vykonáva potrat.

Potom, ako CMP minulý týždeň zverejnilo video ukazujúce hlavnú riaditeľku zdravotníckych služieb Planned Parenthood ľahkovážne hovoriť o zbieraní častí plodu pri jedle, riaditeľka Planned Parenthood Cecile Richardsová povedala, že CMP procesy zhromažďovania plodov organizáciou nesprávne prezentovalo.

Podľa Richardsovej ukázalo video CMP chabý „stav“ úradníčky Planned Parenthood, ale žiadnu ilegálnu aktivitu potratového obra. Richardsová tvrdí, že časti plodov detí môžu byť legálne zbierané, ak sa nejedná o ziskovú akciu.

Hlavný vyšetrovateľ CMP David Daleiden však LifeSiteNews povedal, že Richardsovej obvinenia integrity CMP sú klamlivé.

Ako už teraz všetci vieme, Planned Parenthood neche byť obvinená z ničoho a neochvejne si bude udržiavať nevinnosť dokonca aj napriek očividným a šokujúcim dôkazom,“ vyjadril sa. „Ceny sú čistým ziskom, ktoré idú vyššie a nad akékoľvek skutočné (alebo pomyselné) náklady, ktoré [Planned Parenthood] môže mať z predaja potratených detí odborníkovi inej spoločnosti.“

Sú to len údajné ,náklady, ktoré sú v skutočnosti navrhnuté na zakrytie zisku,“ tvrdil Daleiden.

Berúc do úvahy Gatterovej podporu klamania ženám o tom, ako bude potrat vykonaný, citoval Daleiden zákon 42 U.S.C. 289g-1 (o výskume transplantácie tkaniva plodu) a povedal, že „zákony krajiny regulujúce súhlas s lekárskymi procedúrami sa uplatnia tiež.“

Časť zo zbierky zákonov USA citovaná Daleidenom uvádza, že „žiadna modifikácia časovania, metódy alebo procedúr využitých na ukončenie tehotenstva nebola vytvorená len za účelom získavania tkaniva.“ Podobne ako subjekt prvého videa, Gatterová plne podporovala zmenu toho, ako je vykonávaný potrat, „za účelom získania tkaniva.“

Daleiden tiež skonštatoval, že napriek tvrdeniam Planned Parenthood o nevine, organizácia „odmieta Komisii Snemovne energie a obchodu povoliť vyšetrovanie konania doktorky Nucatolovej. Priznala sa k metóde, pri ktorej je plod z maternice vybraný neporušený – k čomu sa má Planned Parenthood vyjadriť o týždeň neskôr – a naznačila, že pobočky by boli šťastné, že môžu ,urobiť čosi lepšie než kryť vlastné náklady na predaj tkaniva plodov.“

Tá metóda ako aj profitovanie z častí detí sú nelegálne a neprekvapuje, že PPFA povie čokoľvek, aby sa poplatkom vyhla,“ povedal Daleiden.

Vyšetrovateľ odpovedal aj na tvrdenie právnika Planned Parenthood, že táto skupina klamala IRS (Internal Revenue Service – zodpovedný za zbieranie daní). „Uplatnenie IRS v CMP odzrkadlilo našu [kalifornskú] neziskovú evidenciu. Naším zámerom je ,monitorovať a podávať správy o etike zdravotníctva ako aj pokrokov.‘ To je všetko, čo od nášho vzniku robíme.

 

* spôsob presviedčania a predaja založený na ponuke tovaru (služby) za cenu, za ktorú ho v skutočnosti predajca nechce predať. Po súhlase zákazníka je následne cena z nejakého dôvodu zvýšená alebo sú zmenené podmienky predaja, no v neprospech zákazníka.