Trojročný Brazílčan s rakovinou „slúži omše“ a chce sa stať pápežom

2,361
Kultúra života

Rafael, trojročný chlapec z Brazílie, sa rád hrá, že slúži svätú omšu. Jeho snom je stať sa jedného dňa pápežom.

Taktiež trpí agresívnou formou rakoviny.

 

„V zariadení, v ktorom sa lieči, sa nachádza spoločenská miestnosť, kde malý Rafael pozýva všetkých pacientov na  jeho svätú omšu“, povedal chlapcov otec Randersson Freitas.

Otec prezradil, že jeho syn miluje slúžiť sväté omše už oddávna.

„Keď Rafael začal chodiť, krátko potom ako dovŕšil jeden rok, začal napodobňovať kňaza zakaždým, keď sa zúčastnil svätej omše. Keď kňaz pozdvihol kalich, Rafael pozdvihol jeho malý pohárik,“ povedal pre CNA Randersson.

V roku 2014 oznámil lekár Rafaelovým rodičom, že ich syn trpí detskou rakovinou štvrtého stupňa, ktorá postihuje nervový systém a kosti.
 
V marci toho istého roku, začal Rafael s chemoterapiami v detskej nemocnici v meste Barretos. Lekári mu však dávali minimálnu šancu na prežitie. Hoci bol chlapec hospitalizovaný v nemocničnom krídle pre smrteľne chorých pacientov, jeho zdravie sa začalo zlepšovať vďaka intenzívnej liečbe a modlitbám jeho rodiny a priateľov. Lekári momentálne tvrdia, že má šancu sa vyliečiť.

Jedného dňa, keď bol Rafael s rodičmi na omši v nemocničnej kaplnke, si od kaplána poprosil nezvyčajný darček: paténu, malý zlatý podnos, na ktorý sa pokladá hostia. Kňaz mu jednu daroval a tiež mu dal malé rúcho a štólu, ktoré mu sedeli ako uliate.

„Kňaz, podľa ktorého bola Rafaelova prosba tak krásna, sa rozhodol mu dať celý set nevyužitých liturgických predmetov. V deň, keď mu ich daruje, musí chlapec odslúžiť svoju tristú omšu“, zažartoval otec. „Omšu odslúžil aj presne v tú noc o jedenástej hodine.“

Podľa otca je jeho syn tým „najlepším darčekom“ aký mohol kedy dostať. Rodičia na Facebook zverejnili video, na ktorom chlapec akože slúži svätú omšu. Toto video videli už tisícky ľudí. Rafaelov otec mu navrhol, aby začal napodobovať aj svojich rodičov.

„Máme nesmiernu úctu k oltárnej sviatosti a na svätú omšu sa snažíme ísť každý deň,“ priznal Randersson.

Rafaelovi rodičia tvrdia, že chlapčekov boj s rakovinou ešte stále nie je vyhratý.

„Tento týždeň je pre nás veľmi rozhodujúci, pretože sa dozvieme výsledky, podľa ktorých sa rozhodne ako bude liečba pokračovať ďalej. Je dosť možné, že bude potrebovať transplantáciu kostnej drene,“ vysvetlil Randersson.

Prosíme všetkých biskupov, kňazov, cirkevných laikov a rodiny o modlitby. Modlite sa za Rafaela. Vytvorme modlitbovú reťaz. Vieme, že Rafaelovo uzdravenie je v Božích rukách a dúfame, že sa dočkáme zázraku.