Spoločnosť pre plánované rodičovstvo v 1952: potrat je zabitie VERZUS pápežov pro-life odkaz

863
Kultúra života

Hlavné média opisujú vyjadrenia pápeža Františka ku klimatickým zmenám ako jednu „z hlavným výziev, ktorým ľudstvo čelí“ a nezamestnanosť mladých ľudí v súčasnosti ako jedným „z najvážnejších ziel“.

Dôstojne navrhol, že Cirkev by sa mala menej sústrediť na boje proti potratu a vyzdvihoval talianského hlavného propagátora potratu ako jedného z národných „zabudnutých osobností.“

Pre niektorých to môže byť prekvapujúce, že pápež František nedávno nazval pro-life záležitosť najdôležitejšou prácou na Zemi.

Počas generálnej audiencie pápeža, ktorá sa konala 12. apríla, sa pápež František stretol s členmi chorvátskej organizácie 40 Days for Life (40 dní za život). Dalia, jedna z matiek, ktorá pomohla tým, že si vybrala život pre jej dieťa, sa zúčastnila aj so svojou dcérou Nikou. Obe dostali od pápeža požehnanie.

Otec Marko Glogović, duchovný riaditeľ chorvátskej skupiny odovzdal darček v mene skupiny pápežovi. Chorvátsky vedúci organizácie 40 Days for Life, Ante Čaljkušić povedala Svätému Otcovi, že prítomnosť dobrovoľníkov pred chorvátskymi nemocnicami zachránilo mnoho život a dala im cenný darček - brošňu s otlačkami nôh, ktorý je medzinárodný symbol organizácie pro-life. Je to presná replika chodidiel nenarodeného dieťaťa v 10. týždňoch tehotenstva.

 „Robíte najlepšiu možnú prácu!” povedal pápež František tejto skupine. “ Zachráňte čo najviac životov! Povzbudzujem vás a dávam vám týmto požehnanie. Žiadna iná práca nie je tak dôležitá ako táto, buďte vytrvalí a modlite sa, modlite sa, modlite sa!“

Pápež ich uisťoval o svojej podpore a požiadal ich o modlitby. Chorvátsky národný koordinátor pre 40 Days tam bol tiež, aby prijal požehnanie od pápeža a vypočul si posledné slová pápeža k skupine, aby im pripomenuli, že treba „bojovať, bojovať, bojovať!“

Pre tých, ktorí sú ohromený správaním pápeža Františka, môžu vrhnúť svetlo do jeho osobnosti tí, ktorí poznali kardinála Jorgeho Bergoglia predtým ako bol zvolený za pápeža. Kňazi z Buenos Aires, ktorí s - vtedy - kardinálom Bergoglion spolupracovali, naznačujú jeho stratégiu: ľudia z rôznych názorových táborov boli pozvaní veriac, že kardinál podporuje práve ich: "Je s nami, ale nemôže to povedať otvorene", vyvodili by z pozvania rovnako ako ich protistrana.

Podľa jedného kňaza, ktorý pozná pápeža, ale želá si zostať v anonymite je pápež František viac peronista – názov pre bývalého argentínskeho prezidenta Juana Dominga Peróna. Ako Perón, takaj pápež František spolupracuje s oboma ľavicovými a pravicovými frakciami.

Kňaz rozpráva príbeh o prezidentovi Peronovi, ktorý pomáha pochopiť Františka. Raz bol Perón v jeho aute a na rázcestí uprostred cesty sa ho jeho vodič opýtal, ktorou cestou by rád išiel. Perón odpovedal: „Daj smerovku doprava, ale odboč vľavo.”

 

Planned Parenthood (Spoločnosť pre plánované rodičovstvo) v 1952: potrat „zabíja život dieťaťa“

Planned Parenthood podporuje „ukončenie tehotenstva“ ako „veľmi bezpečné, jednoduché“ a "bezpečné a účinné" a je „jeden z najbezpečnejších liečebných postupov, ktoré môžete získať“. Avšak najväčší potratový poskytovateľ nie vždy poskytol také lživé vyhlásenie.

V desaťročiach dozadu konglomerát antikoncepcie nielen uznal, že potrat je škodlivý pre ženy, ale aj naliehal na ne aby nikdy neuvažovali nad potratom cez „antikoncepciu“.

Minulý týždeň, africká pro-life aktivistka Obianuju Ekeocha z Culture for Life Africa objavila dve brožúry z 50. rokov 20 storočia od spoločnosti Planned Parenthood, ktoré priamo a pravdivo odpovedali na otázku týkajúcu sa potratov. Publikovala ich online:

Natrafila som na @PPact brožúru z roku 1952, kde píšu, že potrat „zabíja život dieťaťa“. Mali by sme im ešte dnes poslať kópiu! pic.twitter.com/cRQgZP9WhF

— Obianuju Ekeocha (@obianuju) April 20, 2017

Ďalšia @PPact brožúra, ktorý hovorí ženám, že potrat „zabíja život dieťaťa.“ Toto bolo pred ultrazvukom. pic.twitter.com/vY  fjSDlh5c

— Obianuju Ekeocha (@obianuju) April 21, 2017

 

Brožúrky Plánovaného rodičovstva jasne uvádzajú, že potrat „zabíja život dieťaťa. Okrem toho uznáva, že potrat je „škodlivý pre život a zdravie.“

 

Brožúra odpovedá na otázku: „je potrat antikoncepciou?“

"Určite nie. Potrat vyžaduje operáciu. Zabíja život dieťaťa potom, ako sa už začal. Je to nebezpečné pre váš život a zdravie. Môže vás to urobiť neplodnými, takže keď budete chcieť mať deti, nebudete ich môcť mať. Antikoncepcia iba odsunie začiatok života; potrat zabije život."

V poslednom pondelkovom programe “The Glenn Beck Radio Program,” opísal Beck pohľad na spoločnosť Planned Parenthood, pričom uviedol, že potratový netvor je „ teraz zastávajuci si vraždu detí podľa ich vlastnej brožúry.“

Beck dodal, že od 50. rokov v drvivej väčšine potvrdila medicínska veda, že to rozvíjajúce sa dieťa je ľudské a živé. „Prišli sme na to, že tkanivo nieje dieťa?“ opýtal sa rétoricky. „Vyvinuli sme prístroje, ktoré by naznačovali, že tá 15. týždňová vec vo vnútri vás nie je dieťa? Nie, objavili sme pravý opak.“

Resurgent informuje, že vzhľadom na to, čo spoločnosť Planned Parenthood napísalo v päťdesiatych rokoch v porovnaní s tým, čo hovorí teraz, je potratový gigant dvojjazyčný. „Napriek eufemizmom, ktoré teraz používajú, aby poukázali na nenarodené deti, vedia čo robia.“

Zdroj: LIFESITENEWS

********

A k tomuto si teraz prečítajte krátke PR od Slovenskej spoločnosti pre plánované rodičovstvo:

Oľga Pietruchová

Tematike ľudských práv žien sa venuje od roku 1998. Bola jednou z iniciátoriek Iniciatívy za možnosť voľby, ktorá vznikla ako reakcia na pokus KDH o zákaz interrupcií. V rokoch 2001 a 2002 koordinovala oba ročníky kampane proti násiliu páchanému na ženách Piata žena. Bola zvolaná za predsedníčku Ženskej loby Slovenska a je členkou výboru Európskej ženskej loby v Bruseli. Pracuje ako riaditeľka Spoločnosti pre plánované rodičovstvo, v Možnosti voľby a pôsobí aj ako expertka v oblasti rodovej rovnosti. Je členkou Rady vlády pre rodovú rovnosť, príležitostne prednáša a publikuje v slovenských médiách.

Čo považujete za najväčší úspech dosiahnutý vo vašej oblasti záujmu?

Napriek neustálym snahám a silným tlakom na obmedzenie reprodukčných práv žien, najmä interrupcií, ale i plánovania rodičovstva a sexuálnej výchovy, sa podarilo udržať status, ktorý ženám umožňuje rozhodovať sa o svojom živote a o počte a čase narodenia svojich detí. Podarilo sa nám zastaviť schválenie zmluvy s Vatikánom o výhrade svedomia, ktorá by aj pre Európu znamenala nebezpečný precedens. Myslím, že z hľadiska toho, s akým silným protivníkom tu máme dočinenia, je to naozaj úspech.

Čo vám najviac pomáha pri vašej práci? Rodina a priatelia? Tvrdohlavosť? Vášeň? Neochota vzdať sa? Optimizmus a nádej? Priateľstvo? Zotrvačnosť a vytrvalosť? Hnev? Solidarita?

Hlavne presvedčenie, že ide o správnu vec. No a potom tá tvrdohlavosť a last but not least: hádam im neurobím takú radosť, aby som skončila:-) zdroj: Slovenská spoločnosť pre plánované rodičovstvo

********

Editor: Boj za ochranu života vedú prevažne mladí idealisti, ktorí na to nedostávajú cirkevné príspevky a nezriedka sa ešte na nich aj krivo hľadí... Po slovách pápeža, je to pro-life hnutie ktore môže dnes dávať za svojimi článkami smajlíka :) Ale mimochodom, aj tak si pozrite sponzorov dole na stránke vyššie uvedenej vedúcej tejto slovenskej pobočky.