Proimigračná propaganda sa zrútila 12: Obama vedome posiela na smrť asýrskych kresťanov

1,451
Kultúra smrti

Iracký veterán Sargis Sangari, ktorý slúžil 20 rokov v armáde, povedal: “Dodávate peniaze a zbrane týmto individuám, ktoré sa medzi sebou zabíjajú (“umiernení“ Kurdi, rebeli), no prečo neskúsite tieto prostriedky dať aj Asýrčanom?“ Finančná podpora, tréning a výzbroj od USA by umožnili spustiť ofenzívu proti IS, dodáva. Pravdaže, to by sa muselo predpokladať, že vláda Spojených štátov naozaj chce IS a džihádistov zneškodniť za akejkoľvek pomoci, no to je pochybný predpoklad.

V posledných mesiacoch sformovali kresťania v Sýrii a Iraku milície na boj s Islamským štátom a inými džihádistickými skupinami – no bez Obamových dodávok zbraní. Napriek deklaráciám, že je ochotný vyzbrojiť “opozíciu“.

V Iraku (tu) sa tých zvyšných zopár kresťanov začalo zhlukovať do milícií pod názvom Dwekh Nawsha (v preklade z aramejčiny sebaobetovanie). Vačšina z nich bola nútená opustiť domov kvôli Islamskému štátu.

Podľa magazínu Christian Science Monitor sa kresťania dali do boja kvôli ochrane vlastného územia, spoliehať sa na Kurdov nemôžu. Kurdi v minulosti kresťanov prenasledovali a ubližovali im (tu).

„Ostaneme tu, kresťania budú chrániť kresťanov (tu). Nebudú nás ochraňovať Arabi ani Kurdi, ale kresťania,“ povedal lokálny veliteľ Fouad Masaoud Gorgees.

V susednej Sýrii (tu) sa približne 500 kresťanov zhromaždilo a zabránilo ISIS vstup do starovekej osady Sadad. No 30. októbra sa ISIS podarilo obsadiť mestečko 5 míľ vzdialené, čo znamená, že kresťanská osada je pod neustálou hrozbou.

Aj patriarcha sýrskej ortodoxnej cirkvi, Ignatius Aphrem II, išiel do Sadadu podporiť morálku kresťanských obrancov. Dôvod obrany mestečka Sadad je ten, že je to pre sýrskych kresťanov symbolické miesto a nechcú dovoliť, aby sa zase dostalo pod moslimský vplyv.

Naposledy to bolo v októbri 2013, kedy Slobodná sýrska armáda (podporovaná USA) toto mesto obsadila. Natočila násilné video (tu), kde bola ukázaná smrť “Assadových psov“ (hanlivé pomenovanie kresťanov moslimami) a skandovali popritom Allahu Akbar (John McCain (tu) tento výkrik porovnáva s kresťanským “vďaka Bohu”).

Počas tejto týždňovej okupácie moslimovia mučili, znásilňovali a zabili dokopy 45 kresťanov(tu) ; jedna šesťčlenná rodina sa našla na spodku studne. V tom čase to sýrsky arcibiskup Selwanos Boutros nazval najväčším masakrom kresťanov, no napriek tomu tento masaker bol ignorovaný mainstreamovými médiami (tu) v pokuse udržať mienku o Slobodnej sýrskej armáde ako o “umiernenej“ .

Prenasledovaní kresťania na Strednom východe vtedy zistili, že sa o nich západné vlády ani médiá nezaujímajú. Starajú sa len o jedno – o prevrat Assadovej vlády za každú cenu.

No tým reálne “umierneným“ kresťanským militantom bolo vyzbrojenie od USA odmietnuté lobistami vo Washingtone, D.C.

Iracký veterán Sargis Sangari, ktorý slúžil 20 rokov v armáde, povedal: “Dodávate peniaze a zbrane týmto individuám, ktoré sa medzi sebou zabíjajú (“umiernení“ Kurdi, rebeli), no prečo neskúsite tieto prostriedky dať aj Asýrčanom?“ Finančná podpora, tréning a výzbroj od USA by umožnila spustiť ofenzívu proti IS, dodáva.

Pravdaže, to by sa muselo predpokladať, že vláda Spojených štátov naozaj chce IS a džihádistov zneškodniť s akoukoľvek pomocou – no toto je bohužiaľ nesprávny predpoklad.

Prosby asýrskych kresťanov však nezostali úplne nevyslyšané, zopár kresťanov z USA alebo iných západných krajín sa rozhodlo im prísť na pomoc. Keď videli vlastné vlády, ktoré by mohli byť schopné IS poraziť, no nerobia nič, rozhodli sa zobrať veci do vlastných rúk a išli kresťanom do Sýrie pomôcť.

Brett Felton, pôvodný americký vojak, ktorý slúžil v Iraku, sa rozhodol pomôcť Dwekh Nawsha proti IS. Sám seba teraz vidí ako “Kristovho bojovníka“. Podľa neho je terorista vždy pre niekoho bojovník za slobodu, no aktuálne bojuje on za slobodu ľudí, čo tam žijú, aby mohli žiť bez prenasledovania a aby ich kostolné zvony mohli aj naďalej zvoniť.

Veterán US Jordan Matson, ktorý má na veste napísané “Kristus je Pán“, povedal: “Rozhodol som sa pomôcť týmto ľudom, keďže naša vláda s tým nič nerobí. Sme ostreľovaní IS a džihádistami každý deň… Nemáme technológie, ktorými armáda USA disponuje; ak by sme ich mali, mohli by sme ich zatlačiť.“

Brutálne prenasledovaní kresťania boli totálne odignorovaní vládami a médiami. Potom prosili Obamu, aby prestal zásobovať ich prenasledovateľov. Keď aj to zlyhalo, začali sa zhlukovať proti presile IS a dúfajú, že USA ktoré zásobuje “opozíciu“, bude zásobovať aj ich proti IS.

Bez šance. Výsledkom toho je zopár západných kresťanov, ktorí sa rozhodli pomôcť týmto ľudom a riskujú svoj vlastný život v boji proti IS.

V tomto svetle nepochopiť, na koho strane je USA – tvrdiac, že sú na strane “demokracie“, “slobody“ a “ľudských práv“ – je viac než naivné.

, senior konzultant Gatestone Institute a autor štúdií o islame a kresťanstve.

(článok pôvodne vyšiel na Frontpagemag magazíne)

Spracovali: Peter Králik a Alex Adamecký