Pro-life skupina kúpila bývalú potratovú kliniku a posiela ženy do tehotenského centra vedľa

551
Matej Trančo
Kultúra života

Bývalé potratové centrum vo Virgínii, ktoré bolo nedávno kúpené novými majiteľmi sa stáva tehotenským centrom.

Tehotenské cetrum AAA Women for Choice v Manassase vo Virgínii fungovalo viac ako dve desaťročia po boku potratového zariadenia Amethyst Health Center for Women až kým v semptembri minulého roka bolo Amethyst zatvorené.

Tehotenské centrum robilo to, čo robí mnoho centier: ponúkalo služby v tesnej blízkosti poskytovateľov potratu v nádeji, že poskytne tehotným matkám možnosť zvoliť si život pre svoje deti.

Ale keďže sa potratová klinika Amethyst zatvára, centrum AAA Women for Choice zintenzívnilo pomoc pri zabezpečení alternatív potratu.

Amethyst bolo podľa správy z Washington Post zavreté vlani keď jeho majiteľ odišiel do dôchodku a v tom čase boli priestory kúpené Nadáciou požehnanej Panny Márie. Odvtedy boli telefonáty na číslo Amethyst presmerovávané do tehotenského centra AAA Women for Choice a to zrejme hneď po dokončení predaja nehnuteľnosti.

"Áno, presmerovávajú hovory k nám," povedal Pat Lohman, člen tehotenského centra, hovoriac o nových majiteľoch budovy. "Chcú si zadovážiť doktora, ktorý verí v to v čo aj my."

Pokusy LifeSiteNews kontaktovať Nadáciu požehnanej Panny Márie neboli úspešné.

Potratová klinika Amethyst sa dá ešte stále vyhľadať na internete. Avšak kliknutím na jej link amethysthealthcenterforwomen.com sa používateľ dostane na stránku AAA.

Potratový biznis Amethystu vykonával potraty v Manassase od roku 1989 vrátane pár čiernych škvŕn vo svojej histórii.

V priebehu dvoch samostatných vyšetrovaní z roku 2012 inšpektori zdokumentovali 48 strán týkajúcich sa priestupkov zahŕňajúcich protokoly prevencie infekcie tejto kliniky.

Potratár z Amethystu bol žalovaný v roku 1997 za "nesprávnu smrť" kedy sa tento prípad ďalej nemedializoval vzľahom na to, že bola asi dosiahnutá dohoda so žalobcom.

Ďalší potratár Amethystu bol v roku 2013 pokarhaný za povolenie aby nekvalifikovaný pracovník podával lieky klientom a taktiež bol žalovaný na 20 rokov za nepodarený potrat, ktorý viedol k núdzovej hysterektómii.

Nedávno bola klinika Amethyst predmetom pro-life premeny keďže jeden z ich potratárov, Charles Akoda, opustil potratový priemysel hovoriac o svojom odchode kňazovi na jar 2014.

Tehotenské centrá fungujúce blízko potratových kliník sú celkom bežné a majú značný úspech.

Kliniky RealOptions Pregnancy Medical Clinics dosiahli dramatický úspech odkedy sa zmenili v roku 2010 na lekárske kliniky a premiestnili sa vedľa potratových kliník Planned Parenthood. 

No častejšou sa pre nich aj stáva prax preberania zavretých potratových kliník za účelom ponúkania tehotenských služieb z tých miest odkiaľ boli kedysi poskytované potraty.

Predošlá lokácia Planned Parenthood  v texaskom Bryane bola v roku 2014 kúpená partnerom tehotenského centra CareNet, centrom Hope Pregnancy Center spoločne s organizáciou 40 Days for Life a bola otvorená minulý rok ako tehotenské centrum. 

Potratové centrum na Miami bolo zatvorené v októbri minulého roka a okamžite znovuotvorené ako štvrtá pobočka organizácie Heartbeat of Miami - druhé prevzatie zatvorenej potratovej kliniky týmto zariadením za posledné tri roky. 

Nenechajte si ujsť príbehy zo života z rakúskych ulíc! editor.

 


Nájdi nás na FB: ZA KRESTANSKE SLOVENSKO. čo si myslíte o téme? Napíšte nám do FB komentov.