Potopia súdy zákaz hazardu v Bratislave?

401
Kultúra smrti

Medzi členmi novej vlády figuruje aj meno Agnés Buzynová, ktorá obsadí kreslo ministerky solidarity a zdravotníctva.Portál Famille Chrétienne priniesol článok, v ktorom približuje pôsobenie a názory novej ministerky. Čo teda môžu Francúzi od Agnés Buzynovej očkávať? 

Agnés Buzynová, ktorá je prezidentkou Francúzskeho národného inštitútu pre rakovinu, podporuje zavedenie eutanázie, a to aj v prípade detí. Zaujímavé je v tejto súvislosti slovné spojenie, ktoré sa najnovšie používa na otupenie skutočného zmyslu eutanázie, a to “sloboda priestoru”: „Osobne som za belgickú slobodu priestoru“, vyjadrila sa ministerka v prospech depenalizácie eutanázie na sympóziu Veľkého Orientu Francúzska (Grand Orient de France), slobododomurárskej lóže, konaného 3. októbra v roku 2015 na tému „Koniec života detí.“

Buzynová, ktorá dlhé roky pôsobila ako lekárka  v nemocnici Necker, na otázku, či umierajúce deti vyjadrujú želanie zomrieť, však odpovedala kategoricky: “Z mojej skúsenosti môžem potvrdiť, že umierajúce deti si nežiadajú umrieť. Nemajú strach zo smrti. To čo ich robí nešťastnými, je sklamanie a bolesť ich rodičov.“

Buzynová na sympóziu vystupovala po boku belgického socialistického senátora Phillipe Mahoux, autora zákona z roku 2002, ktorý depenalizoval eutanáziu v Belgicku a zákona z 2014, ktorý eutanáziu detí už legalizoval.

Ďalším z pozvaných bol socialista Jean-Louis Touraine, neúnavný lobbista za zavedenie eutanázie dospelých a aj detí. Touraine bol poradcom prezidenta Macrona počas jeho kampane.V súčasnosti je členom jeho hnutia La Republique En Marche.

Ministerka Buzynová je členkou rady Agentúry pre biomedicínu zaoberajúcej sa výskumom na embryách a v rokoch 2008-2013 predsedala vedeckej rade Francúzskej spoločnosti pre transplantáciu kostnej drene a bunkovej terapie a správnej rade Inštitútu pre jadrovú bezpečnosť a ochranu pred rádioaktivitou.

V roku 2016 sa stala predsedníčkou kolégia HAS, zdravotníckeho úradu, ktorý tento týždeň doporučil nové genetické testy na odhalenie Downovho syndrómu počas prvého trimestra, čo Nadácia Jérome Lejeune nazvala „stíhaním detí s Downovým syndrómom.“

V gescii ministerstva zdravotníctva bude aj problematika tzv. PMA, t.j. umelého oplodnenia „pre všetkých“. V stredu, v deň kedy bolo ohlásené zloženie novej vlády, hovorca Macronovho hnutia Benjamin Grviaux uviedol, že hnutie si dalo za úlohu otvoriť umelé oplodnenie a prenájom materníc „pre všetky ženy“.