Obama odmietol pomôcť Nigérii kvôli ich stanovisku k homosexuálom

1,772
Kultúra smrti

Bývalý americký kongresman Steve Stockman bol jedným zo štvorčlennej delegácie, ktorú americký Kongres poslal do Nigérie po hroznom únose viac než 250-tich školáčok (ktoré sú v súčasnosti údajne všetky zavraždené). Uniesla ich islamská teroristická skupina Boko Haram. V delegácii bol jediným republikánom. V exkluzívnom rozhovore pre LifeSiteNews Stockman potvrdil, že počas jeho diplomatickej návštevy v Nigérie v júni 2014, mu jeden z vysokých predstaviteľov americkej armády povedal, že majú informácie, ktoré by nigérijskej armáde pomohli rozdrviť“ teroristickú skupinu Boko Haram, Obamova administratíva to však nepovolila.

Čo bolo dôvodom toho, že im takéto rozhodujúce informácie odmietli podať? Podľa Stockmana je dôvodom postoj Nigérie, ktorá je proti manželstvu“ osôb rovnakého pohlavia.

Áno... ja som to aj naznačil, keď som sa tú otázku pýtal. Myslím, že mi to potvrdil, „Áno, je to tou politikou.“ Oni [Obamova administratíva] chcú, aby bolo homosexuálne „manželstvo“ prijaté na celom svete, nielen v Nigérii, no je to aktívne vykonávaná politika.“

Keď sa na to pýtalo LifeSiteNews, americké ministerstvo zahraničných vecí kategoricky poprelo akúkoľvek súvislosť medzi vládnou pomocou USA a postojom Nigérie voči homosexulite“. Hovorca ministerstva zahraničných vecí Noel Clay dodal, že „USA pri akciách zameraných proti Boko Haram poskytuje vybavenie, poradenstvo, školenia a informačnú podporu“. Povedal, že takúto protiteroristickú pomoc poskytuje už posledných niekoľko rokov.

Napriek tvrdeniam ministerstva zahraničných vecí, Stockman vie o zadržiavaní kľúčových informácii od predstaviteľov Pentagonu. Armádny plukovník Steve Warren, ktorý je hovorcom Pentagonu, v máji 2014 pre military.com povedal, že prieskumné lety nad Nigériou, ktoré mali nájsť [unesené] školáčky nezdieľali informácie s vládou prezidenta Goodlucka Jonathana, odmietol však povedať, prečo tieto informácie zadržali. Nikdy nezdieľame nespracované dáta,“ povedal Warren.

Okrem toho Obamova administratíva evidentne presadzuje agendu homosexuálnych práv“ po celom svete. Keď Nigéria vlani v januári podpísala zákon zakazujúci „manželstvá“ osôb rovnakého pohlavia, americkí vodcovia na to reagovali s hrôzou. Americký minister zahraničných vecí, John Kerry, nazval tento ťah nebezpečným“ a dodal, že Obamova administratíva to považuje za niečo, čo je v rozpore s nigérijskými medzinárodnými právnymi povinnosťami, pričom podkopáva demokratické reformy a zákony zamerané na ochranu ľudských práv. Kerry aj jeho predchodkyňa - ministerka Hillary Clintonová – nazvali podporu programu homosexuálnych „práv“ po celom svete „prioritou“ americkej zahraničnej politickej sféry.

Islamská nigérijská skupina Boko Haram – ktorej meno znamená „Západné vzdelanie je zakázané“ - bola medzinárodne odsúdená za mnoho zločinov proti ľudskosti. Najmä však:

Únos školáčok v Chiboku - Boko Haram v apríli 2014 uniesla viac ako 250 dievčat vo veku 16 až 18 rokov z vládneho Dievčenského gymnázia v Chiboku, pričom ich nútili, aby konvertovali na islam. Fotografie, ktoré zverejnila islamská skupina, ukazujú dievčatá ako islamské otrokyne, ktoré dostali bojovníci Boko Haram ako vojnovú korisť. V islamskom vojnovom stave je to po celé stáročia celkom bežná prax.

Masaker v Bage – Odhaduje sa, že od 3. do 7. januára 2015 bolo v Bage (v severovýchodnej Nigérii) zabitých 2000 Nigeríjčanov. Podľa vedúceho dištriktu, Abbu Baba Hassana, väčšinu obetí tvorili deti, ženy a starí ľudia, ktorí nemohli utiecť granátometom a samopalom povstalcov. Väčšina mesta bola zrovnaná so zemou.

Boko Haram sa prostredníctvom násilia a teroru usiluje o založenie islamského štátu v Nigérii. Začiatkom tohto mesiaca sľúbilo Boko Haram vernosť ISIS – zvrchovanej islamskej povstaleckej skupine v Iraku a v Sýrii, ktorá je neslávne známa zabíjaním vojakov, civilistov a žurnalistov a pridávaním online videí, ktoré zachytávajú ich brutalitu.

Americká zahraničná politika v Nigérii je zodpovedná za nespočetné úmrtia

Stockman pre LifeSiteNews povedal, že počas súkromného stretnutia, o ktoré požiadala americká armáda v Nigérii počas ich návštevy sa dozvedel o frustrácii najvyšších armádnych predstaviteľov, že nemôžu urobiť viac, aby pomohli Nigéríjčanom obrániť ich krajinu kvôli Obamovým sankciám. Povedal, že generál, s ktorým hovoril, „veľmi neústupnetvrdil, že USA zadržiava informácie, „ktoré by pomohli potlačiť radikálnu islamskú skupinu Boko Haram.“

Vtedy mi tí vodcovia a generáli - bez ohľadu na ich hodnosť či titul - povedali, že Nigérijčanom chceli dať konkrétne informácie, aby tak mohli poraziť Boko Haram, pretože je známe, že USA dokáže svojimi satelitmi – samozrejme vďaka NSA a ďalším prostriedkom - sledovať teroristické skupiny.“

A on [generál] žiadal o povolenie, aby to mohol urobiť, ale povedali mu, že naša politika na úrovni vládneho kabinetu – na úrovni Obamovej administratívy – nepovoľuje akúkoľvek pomoc pre Jonathana Goodlucka – t.j. súčasného prezidenta Nigérie,“ povedal.

Stockman nazval politiku prezidenta Obamu voči Nigérii skreslenou“ a slepou“.

Sú takí slepí a takí oddaní tejto agende (o ktorej všetci vieme, že je pro-homosexuálna a že je za homosexuálne „manželstvo“), že sú podľa môjho názoru ochotní obetovať životy mladých dievčat a chlapcov, ktorí boli zavraždení, unesení a zmasakrovaní,“ dodal.

Na papieri sa takáto politika totiž zdá neškodná. V skutočnosti však takáto politika spôsobuje to, že zabíjanie mladistvých a detí pokračuje. Je to strašné.“

Stockman nazval prevráteným svetom“ taký, v ktorom opatrenia americkej sociálnej politiky voči Nigérii „bránia našej vláde, aby prijala opatrenia na zastavenie takého maskarovania.

Je strašné, že naša vláda obchádza to, čo je im úplne jasné,“ povedal.

Nigérijskí biskupi mali predsa len pravdu

Stockmanovo odlhalenie potvrdzuje obvinenia nigérijských katolíckych biskupov - predovšetkým to, že nadšenie americkej vlády za pro-homosexuálny kultúrny imperializmusv Afrike je dôvodom, prečo Obamova administratíva odmietla podať pomoc, ktorú Nigéria tak zúfalo potrebuje.

USA v skutočnosti povedalo, že by Nigérii s Boko Haram pomohlo iba vtedy, ak by sme upravili svoje zákony týkajúce sa homosexuality, plánovania rodiny a antikoncepcie,“ povedal minulý mesiac v rozhovore nigérijský biskup Emmanuel Badejo Oyo.

Nigérijskí katolícki biskupi podporil zákon, ktorý zakazuje manželstvo“ osôb rovnakého pohlavia so slovami: „Nigérijskí katolíci nemajú nenávidieť mužov a ženy, ktorí majú biologicky homosexuálnu orientáciu, rozhodne však potvrdzujeme, že homosexuálne zväzky alebo „manželstvá“ jednoducho nie sú v súlade s našou kresťanskou teológiou a ani s tradičnou nigérijskou morálkou.“

Minulý mesiac na Prvom plenárnom zasadnutí v roku 2015, biskupi krajiny vyjadrili žiaľ nad tým, že manželská láska medzi mužom a ženou čelí ustavičnému útoku“ zo strany „nátlakových skupín, ktoré sú z domova i zo zahraničia financované za účelom boja za presadenie zmeny definície manželstva“.

Biskupi tiež odsúdili Boko Haram za stratu životov nevinných ľudí“ a za to, že spôsobili „oddelenie členov rodín“.

Sme zarmútení tým, že mladých a nevinných ľudí, ktorým Boko Haram vštepilo svoju ideológiu, používajú ako samovražedných atentátnikov. Odsúdili sme to, že sa na vykonanie takýchto zločinov používajú také malé deti, a že politici používajú mladých Nigérijčanov na to, aby zastrašovali a spôsobovali násilie svojim politickým oponentom. Toto je znepokojujúci príznak rozpadu rodinných hodnôt v našej spoločnosti,“ povedal.

Je naozaj pravda, že na životoch čiernych nezáleží?“

Tento mesiac sa v Paríži vo Francúzsku Stockamn stretol s nigérijským biskupom Emmanuelom Badejom na stretnutí, ktoré zorganizovalo LifeSiteNews. Nigérijský biskup Stockmana požiadal o pomoc ukončiť toto násilie.

Naozaj si myslím, že môžete urobiť veľa, aby ste nám pomohli, pretože ľudia v Nigérii umiera v stovkách a tisícoch. Je to naozaj tak, že na životoch čienych nezáleží?“ Pýtal sa bývalý kongresman v interakcii, ktorú natočilo LifeSiteNews.

Stockman odpovedal, že americkí predstavitelia sa správajú akoby na životoch čiernych nezáležalo, a poznamenal, že zhruba v čase, v ktorom sa zistilo, že v Bage bolo zabitých 2000 Nigérijčanov, americký aktivista za občianske práva, reverend Al Sharpton, vyzval k „núdzovému stretnutiu so slovami, že na odovzdávaní Ceny Akadémie boli znevažovaní čierni herci.

Biskup Badejo poukázal aj na obrovský nepomer toho, ako svet reagoval na to, keď 7.januára islamskí teroristi v Paríži zabili 12 pracovníkov satirického týždenníka Charlie Hebdo a ako reagoval na to, že v rovnakom čase v Bage zmasakroval Boko Haram asi o 1998 viac ľudí.

Nič sa nestalo, nikto nič nepočul,“ povedal. Čo by ste povedali o civilizácii, ktorá sa na toto všetko pozerá, je ticho a ignoruje to?“

Je to strašné,“ odpovedal Stockman. „Pre mňa je to rasizmus. Preto nemôžete byť ticho a povedať: „Ach, to je v Afrike, to je v poriadku.“ To nie. Sú to ľudské bytosti.“

Stockman biskupovi povedal, že bol „v rozpakoch“, keď sa dozvedel, že USA má informácie na zastavenie Boko Haram, no odmieta sa o ne podeliť s nigérijskú armádou.

Je to nemorálne,“ odpovedal biskup a pokrútil hlavou. „Som presvedčený o tom, že existuje veľa Američanov, ktorí by sa s tým nechceli stotožniť.“

Stretol som veľa Američanov, ktorí sú veľmi milí a chcú, aby sa svet stal lepším miestom. Môže niekto pomôcť Nigérii zastaviť Boko Haram?“ Spýtal sa biskup.

Nemyslím si, že by Američania vôbec vedeli, aká je v tomto všetkom politika,“ odpovedal Stockman.