Nové nariadenie sťaží armáde prepúšťať vojakov, ktorí sú transgender

1,451
Kultúra smrti

WASHINGTON, D.C., 18. februára 2015 (LifeSiteNews.com) – USA Today odkrylo všeobecný návrh, ktorý naznačuje, že armáda Spojených štátov to už čoskoro môže mať ťažšie pri prepúšťaní vojakov, ktorí trpia zmätkom v pohlavnej („rodovej“) oblasti. Hnutie pripomína politické zmeny vedúce k zrušeniu armádnej politiky „Nepýtajte sa, nehovorte“ voči homosexualite (ang. „Don´t ask, don´t tell“ – skr. DADT).

V súčasnej dobe je pohlavná dysfória – bežnejšie označovaná ako „transgenderizmus“ - považovaná americkou vládou za psychosexuálnu poruchu, ktorá je dôvodom na zbavenie služby. Hoci rozhodnutia o prepúšťaní transgender vojakov v súčasnej dobe robia dôstojníci priamo v teréne podľa nepísaných pravidiel USA Today, čoskoro budú musieť byť tieto rozhodnutia schválené námestníkom ministra armády na pracovné sily a rezervné zdroje - teda civilistom, ktorého menuje prezident.

Armáda zatiaľ odmietla komentovať pravosť dokumentu získaného od USA Today, no takýto krok by úzko odrážal podobné opatrenia prijaté bezprostredne pred zrušením politiky DADT v roku 2011. V roku 2010 Pentagon vojenským veliteľom dvakrát sťažil prepustenie vojakov, ktorí sa zaoberajú homosexuálnymi aktivitami: prvýkrát, keď žiadal schválenie generála alebo vlajkového dôstojníka a neskôr, keď vyžadoval schválenie tajomníkom pobočky pod vedením generálnej rady Ministerstva obrany a zástupcom ministra obrany pre personalistiku a pripravenosť, čo sú ďalší civilisti, ktorých menuje prezident.

Údajný návrh zákona prichádza hneď po kontroverznom obrate postupu ozbrojených síl voči Bradleymu „Chelsea“ Manningovi, bývalému vojakovi, ktorý si v súčasnosti odpykáva 35-ročný trest odňatia slobody vo väznici Fort Leavenworth kvôli úniku viac než 700 000 utajovaných dokumentov. Manning sa deň po jeho odsúdení v roku 2013 priznal, že je transgender a podnikol právnu krížovú výpravu, aby prinútil armádu, aby ho premiestnila do väzenia pre ženy, aby ho oslovovali ženskými zámenami, aby mu umožnili, aby sa obliekal ako žena a zaplatili mu za operáciu na zmenu pohlavia. Armáda spočiatku odmietla spĺňať Mannignove požiadavky, ale 5. februára súhlasila, že mu začne na úkor daňových poplatníkov poskytovať hormonálnu liečbu, aby začal svoj prechod“ k životu ženy. Niektorí pozorovatelia sa domnievajú, že rozhodnutie by mohlo do budúcnosti vytvoriť precedens pri ubytovávaní aktívne pôsobiacich transgender vojakov, a že by armáda mala zrušiť svoj zákaz na vykonávanie služby týmito [osobami].

Elaine Donnellyová, prezidentka Centra pre vojenskú pohotovosť, spochybnila platnosť navrhovaných zmien smerníc a pre LifeSiteNews povedala, že verí, že Obamova vláda je zapojená do opakovane rastajúcej stratégie“, ktorú použila pred piatimi rokmi už na to, aby do armády násilne integrovala otvorene praktizujúcich homosexuálov.

Podľa smerníc nie sú transgender osoby spôsobilé na výkon vojenskej služby, takže toto vládne nariadenie sa nedá odôvodn,“ povedal Donnelly.Úradník, ktorému by bola daná právomoc rozhodovať o týchto prípadoch, je v skutočnosti politicky vymenovanou osobou a bude teda zavádzať LGBT program prezidenta Obamu – a to na vojakov a vojačky, ktorých sa to bude priamo týk.“

Donnellyová povedala, že ubytovanie transsexuálov - čo často znamená, že sa biologickým mužom povoľuje zdieľať toaletu, sprchu a kútik na spanie so ženami a opačne - by sa mohlo vo vojenskom prostredí stať nielen rušivým, ale aj nebezpečným.

„V smerniciach ohľadom transsexuálov... by nemal byť braný ohľad na politickú výnosnosť LGBT pre prezidenta vo volebnom obvode,“ povedala Donnellyová pre LifeSiteNews. „Aj napriek medikamentóznej terapii, hormónom a dokonca aj operácii, biologické usporiadanie a DNA človeka zostávajú rovnaké. To, že by biologicky mužské osoby bývali v súkromnom sekotre pre vojačky, by bolo neodmysliteľne rušivé a demoralizujúce – čo sú dôsledky, ktoré ovplyvňujú vojenskú pohotovosť.“

Okrem toho by bolo chybou očakávať, že vojenskí poskytovatelia zdravotnej starostlivosti budú participovať na vysoko kontroverzných liečebných procedúrach a terapiách na zmenu „rodovej identity“,“ povedala Donnellyová. „Transgender osoby môžu slúžiť našej krajine aj inými spôsobmi, no nie sú spôsobilí na to, aby slúžili v armáde.“