Na Slovensku vzniká “slniečkárske” politické hnutie – Progresívne Slovensko. Finančne ho podporil aj majiteľ “nezávislého denníka N”

1,372
Kultúra smrti

Takzvaná Bratislavská kaviareň, vítači imigrantov a podporovatelia LGBTI či gender ideológie si už onedlho budú môcť zvoliť stranu akoby im šitú na mieru. Vzniká totiž nové politické hnutie “Progresívne Slovensko”, ktoré sa zatiaľ tvári ako občianske združenie, no netají sa svojimi politickými ambíciami. Finančne ho podporuje aj majiteľ denníka N, Anton Zajac a špekuluje sa, že by sa na čelo novovznikujúceho politického hnutia mohol postaviť súčasný prezident Slovenskej republiky, Andrej Kiska.

Majiteľovi denníka N, Antonovi Zajacovi, žijúcemu v USA, zrejme nestačí ovplyvňovanie verejnej mienky v prospech zvrátených liberálnych “hodnôt” prostredníctvom Denníka N. Čítanosť tohto kontroverzného denníka je totiž veľmi nízka a to napriek sume 1,2 miliónov eur, ktorú Zajac so spolumajiteľmi spoločnosti ESET do tohto denníka investoval.

Podľa informácií portálu Media Watch, Zajac finančne podporil aj novovznikajúce politické hnutie – Progresívne Slovensko. Akou konkrétnou sumou sa však nepodarilo zistiť, keďže Anton Zajac ani hovorca už spomínaného hnutia na otázky nereagovali.

Toto budúce politické hnutie je už  teraz silno pretláčané v propagandistickom denníku N, ako aj v týždenníku týždeň. Majiteľ tohto týždenníka, Štefan Hríb podľa vlastných slov vkladá veľké nádeje do politického hnutia Progresívne Slovensko.

Za hnutím Progresívne Slovensko zatiaľ stoja verejnosti neznáme mená ako napríklad Ivan Štefunko, majiteľ investičnej skupiny Neulogy Ventures, Michal Truban, majiteľ IT spoločnosti WebSupport, Radovan Pala, advokát kancelárie Taylor Wessing, Ivana Molnárová, výkonná riaditeľka spoločnosti Profesia, Zora Jaurová, ktorá je i členkou redakčnej rady Denníka N, alebo Martin Dubéci, ktorý kandidoval v marcových voľbách za stranu Most-Híd, no do parlamentu sa nedostal. Predtým pôsobil aj ako šéf prezidentskej kampane Radoslava Procházku.

Do tohto politického hnutia by však v blízkej budúcnosti mohli okrem Kisku prestúpiť aj známi politici blízki Zajacovi ako napríklad Miroslav Beblavý (nezaradený), alebo Martin Poliačik, Peter Osuský a Lucia Nicholsonová (všetci SaS). Práve strana SaS je “slniečkármi” často kritizovaná za to, že jej predseda Richard Sulík je narozdiel od jeho už vyššie spomenutých kolegov proti-imigrantsky naladený.

Politické hnutie Progresívne Slovensko však zrejme veľkú šancu na úspech nemá. Slovensko je totiž konzervatívno-kresťanská krajina, ľudia odmietajú zvrátené “hodnoty” liberalizmu a pár kaviarenských mudrlantov vítajúcich imigrantov a podporujúcich sexuálnych extrémistov LGBTI veľa vody nenamúti.