Lobby zaútočila podaním sťažnosti na OSN, aby dosiahla rozšírenie potratov

1,583
Kultúra smrti

DUBLIN –   Len niekoľko mesiacov po tom, ako prešiel vôbec prvý zákon v Írsku, ktorý umožňuje priame potraty, jedna z najbohatších a najagresívnejších potratových lobistických skupín podala sťažnosť na OSN, aby sa pokúsila o násilné otvorenie súčasných obmedzení.

V New Yorku založené Centrum pre reprodukčné práva (CRR), notoricky známe kvôli svojej práci v Južnej Amerike a inde používajúc súdy na vynútenie potratovej legislatívy, vybrala tri írske ženy, ktoré podstúpili potraty vo Veľkej Británii, aby túto vec predložili v OSN Výboru pre ľudské práva.

CRR bola tiež jednou z organizácií zabezpečujúcich prípady A, B a C pre Európsky súd pre ľudské práva, ktorý bol použitý írskou vládou ako zámienka pre legalizáciu potratu.

Sťažnosť tvrdí, že odmietnutie írskeho štátu povoliť potrat postihnutých detí je porušenie „ práva“ na potrat, aj keď žiadne také právo v medzinárodnom práve neexistuje. Sťažnosť bude pravdepodobne vypočutá budúci týždeň, hlási Journal.

CRR a ženy, ktoré tvorili skupinu s názvom Termination for Medical Reasons (Interrupcia zo zdravotných dôvodov, skr. TFMR), sa postihnutie plodu neúspešne pokúšali pretlačiť do nedávno prejdeného zákona o potratoch.

Je to zas ďalší príklad toho, ako globálne a veľmi dobre financované potratové lobby požíva svoje obrovské prostriedky, aby tĺklo do írskeho étosu, ktorý je pro-life,“ povedala Niamh Uí Bhriain, líderka The Life Institute, pre LifeSiteNews.com.

Opísala CRR ako ,,masívne bohaté" medzinárodné potratové lobby a povedala: „CRR opisujú seba ako lobistov v oblasti ľudských práv, ale v skutočnosti sú to výpočítaví a fanatickí potratoví aktivisti, ktorí chcú vidieť v každej krajine na svete legalizovaný potrat bez obmedzenia.

Strkajú svoje nosy do vecí írskeho ľudu a snažia sa prevrátiť naše zvrchované právo na ochranu matiek a detí od potratu.

V apríli sa ukázalo, že zástancovia zákona pochopili, že umožnenie potratu v prípade ženy hroziacej samovraždou, mal byť len začiatok.

Aodhan O'Riordain, zo strany práce TD uviedol, že právne predpisy pre potrat v prípadoch samovražedného zámeru je len klin k násilnému otvoreniu dverí k potratu na požiadanie. O'Riordaina sa pýtal Irish Independent či by povedal, že súčasný zákon je len „východiskovým bodom.

Keď sa ti to podarí raz,“ povedal , „potom sa môžeš hýbať.“

Dodal, že klamať verejnosť o vládnych skutočných zámeroch je súčasťou plánu.

Samozrejme, keď som v rádiu a niekto mi hovorí: „To je východiskový bod pre potrat na požiadanie",“ poviem: „Nie, to samozrejme nie je - je to to, čo to je.“

Tieto priznania podložila i Anne Ferris, z parlamentnej Strany práce (The Labour Party TD) za gófstvo Wicklow, ktorá povedala: „Budeme uzákoňovať určite to, čo nám Európsky súdny dvor povedal a potom môžeme ísť ešte ďalej, než to ... dosiahneme prvú časť a potom pôjdeme o trochu ďalej...

Uí Bhriain poukázala na to, že CRR mala v roku 2010 príjmy vo výške 18 miliónov amerických dolárov a má pobočky po celom svete s prostriedkami pochádzajúcimi z bohatých amerických nadácií a spoločností ako je Google a Bank of America.

Máme tu tak absolútne ironickú situáciu, keď ľavicoví aktivisti a politici v Írsku vítajú miešanie sa cudzích potratových lobistov financovaných obchodníkmi z USA.,“ uviedla. Ale využívanie medzinárodných lobistov, povedala, poukazuje na ich nedostatok miestnej podpory v Írsku.

Okrem toho štatistiky Írska o abnormalitách plodu a údaje o potratoch z Veľkej Británie ukazujú, že ich použitie na začatie eugenického potratu je ďalšia politická falošná stopa. Niektorí navrhovatelia potratov v írskych médiách tvrdili, že existuje 1.500 prípadov vážnej choroby alebo handicapu u nenarodených detí ročne a 80% z nich ,,končí potratom v Británii."

Ale záznamy vydané oddelením britského zdravotníctva ukazujú, že reálne čísla nenarodených detí s diagnózou vážnej alebo smrteľnej choroby je bližšie k 700 za rok. Z nich viac ako 90 percent z rodín odmieta potrat.

Čísla ukazujú, že v roku 2011 z celkového počtu 51 potratov bolo vykonaných na írskych ženách z dôvodu zdravotného postihnutia, vrátane neterminálnych stavov, ako je Downov syndróm a rázštep chrbtice.

Počas svojej práce po celom svete sa CRR zamerala najmä na útočenie na krajiny, kde sú katolíci vo väčšine, aby využitím súdneho sporu donútili rozšírenie právnych predpisov o potratoch.

V roku 2011 skupina oznámila vytvorenie špeciálneho latinskoamerického úradu, ktorého mandát by „vybudoval silnejšie a nadnárodné hnutie reprodukčných práv“ pomocou sťažností ako je sťažnosť týchto troch írskych žien, aby tak boli zrušené obmedzujúce zákony.

Táto technika použitia jednotlivcov, ktorí podajú sťažnosti vnútroštátnym súdom a orgánom, ako je súd OSN a Európský súd pre ľudské práva (European Court of Human Rights - ECHR), teda orgánom známym pre svoje silné sympatie voči potratárskemu programu, sa ukázala ako vysoko efektívna pri prevracaní zákonov v krajinách ako je Poľsko, Španielsko a Portugalsko.

V roku 2011, ECHR vydal takéto rozhodnutie proti Poľsku podané Federáciou pre ženy a Plánovaným rodičovstvom, CRR a výberom medzinárodných potratových lobistov.

V tomto prípade - jeden zo stoviek takých, aké vzkriesili po celom svete - súd rozhodol, že poľská vláda neposkytla žene možnosť uplatniť svoje právo na poskytnutie informácií o potrate.

V tej dobe bolo Poľsko jedným z posledných troch členských štátov EÚ, spolu s Maltou a Írskou republikou, ktoré si zachovali významné právne obmedzenia týkajúce sa potratov. V súčasnej dobe je CRR aktívna v súdnych sporoch a rôznych kampaniach vo viac ako 50 krajinách po celom svete.