Legalizujte incest a nekrofíliu, hovorí mladé krídlo Švédskej liberálnej strany

1,357
Kultúra smrti

Mladé krídlo Švédskej liberálnej strany hlasovalo minulý týždeň za požiadanie o dekriminalizáciu sexuálneho styku medzi súrodencami a sexuálneho styku s mŕtvolami. Podľa nich by zákony nemali byť založené na „mravnosti“ či na tom, čo spoločnosť považuje za „nechutné“, a čo nie.

„Sme mládežnícka organizácia a jednou z našich úloh je myslieť o krok vpred,“ povedala minulý týždeň Cecilia Johnssonová, líderka Liberálnej mládeže, pre švédsky spravodajský web Aftonbladet.

Chápem, že [incest a nekrofíliu] môžu niektorí vnímať ako niečo nezvyčajné a nechutné, no zákon nemôže byť založený na tom, že je to nechutné,“povedala. „Vo všeobecnosti sa nám nepáčia mravnostné zákony a táto legislatíva nikoho v súčasnosti nechráni,“ dodala.

Podľa podaného návrhu by sa mal povoliť dobrovoľný sexuálny styk medzi dvomi súrodencami staršími  ako 15 rokov, ako aj sexuálny styk s mŕtvolou pod podmienkou, že zosnulá osoba to pred úmrtím písomne schválila.

„Ľudia by mali mať právo rozhodovať o tom, čo sa stane s ich telom po  ich smrti a ak ho chce niekto odkázať múzeu, na výskum či niekomu na sex, malo by to byť v poriadku,“povedala Johnssonová.

Maria Hildingssonová, generálna tajomníčka Federácie katolíckych rodinných asociácií v Európe, napísala v emaili pre LifeSiteNews, že s týmto návrhom „dosiahla absurdita vo Švédsku úplne novú úroveň.“

Stefan Gustavsson, generálny tajomník Švédskej evanjelickej aliancie, nazval návrhy na legalizáciu incestu a nekrofílie „logickými následkami“ spoločnosti, ktorá sa vzdala prirodzenej sexuality v manželstve muža a ženy a dala priestor novým interpretáciám, ako napríklad „manželstvám“ rovnakého pohlavia.

„Nemôžeme jednoducho tvrdiť, že chyba je v mladom krídle Liberálnej strany. Keď vidíme, že naše myslenie vedie k incestu a nekrofílii, musíme si tiež uvedomiť, že chyba je v tom, ako v rámci našej kultúry vnímame sexualitu,“ povedal.

Starší straníci sa dištancovali od návrhu mladého krídla a nazvali ich „mamľasmi“. Mladým odkázali, že ľudia sa „smejú ich liberalizmu.“