Kenský biskup: Cirkev sa musí postaviť proti snahám predefinovať rodinu

1,006
Kultúra života

Katolícka cirkev v Keni zostáva pri obrane manželstva a rodiny i naďalej pevná. Jeden z miestnych biskupov vyzval rodiny k tomu, aby boli pevnosťami, ktoré bojujú proti zákonom, ktoré ich ohrozujú.

Cirkev bude pracovať na posilnení rodín aj prostredníctvom svojich diecéznych úradov, aby tak rodiny mohli byť „svätyňami lásky a života“.

„Katolícka cirkev v Keni sa aj naďalej stavia proti opatreniam, ktoré nepodporujú rodinný život alebo sa snažia predefinovať alebo narušiť význam manželstva, či rodiny,“ uviedol biskup Salesius Mugambe.

Vatican News uvádza, že tento biskup, ktorý je zároveň biskupom diecézy Meru i predsedom úradu Kenskej konferencie katolíckych biskupov (angl. skr. KCCB) s názvom National Family Life Office (Národný úrad pre rodinný život), sa pri príležitosti zavedenia novej Národnej politickej stratégie rodinného života svojimi vyhláseniami postavil na obranu rodiny. Stalo sa tak 2. Septembra v kenskom meste Mombasa.

Podľa spravodajského blogu Združenia členov biskupských konferencií východnej Afriky (angl. skr. AMECEA) biskup Mugambe zdôraznil, že rodina je Božím darom, ktorý pochádza zo spojenia muža a ženy.

Nová politická stratégia, ktorú vytvorila Konferencia katolíckych biskupov Kene má kenským diecézam pomôcť podporiť rodinný apoštolát, ktorého poslaním je (ako hovorí jej názov) „Svedčiť o kresťanskom rodinnom živote“.

Biskup povedal, že táto stratégia „bude podnecovať diecéznych koordinátorov v oblasti rodinného života a tiež všetky zainteresované osoby, aby kráčali spolu s rodinami a aby ich s pomocou evanjelia privádzali k tomu, aby sa stali svätyňami lásky a života“.

Rodiny vyzval tiež k tomu, aby stáli v prvej línii pri vytváraní zákonov a štátnych inštitúcií, ktoré podporujú a obraňujú práva rodiny prostredníctvom zdravých právnych predpisov a politických stratégii na podporu rodiny.

„Rodina je obrazom Najsvätejšej Trojice. Je teda pre ľudstvo znamením Božej lásky,“ povedal biskup Mugambe. „A keďže je rodina viditeľným znamením tejto lásky, stáva sa dejiskom „par excellence“ pre sprostredkovanie života, viery, osvojovanie si hodnôt a cvičenie sa v čnostiach“.