Katolícky šéf spoločnosti Corona zanechal 2 milióny libier každému občanovi jeho rodnej dediny

1,041
Matej Trančo
Kultúra života

Pozn. šéfredaktora - Aký je rozdiel medzi bohatým človekom, ktorý hľadá Božiu vôľu a bohatým, ktorý pre svoju pýchu chce mať každú situáciu pod kontrolou? Antonio Fernández a George Soros. Obaja chudobní chlapci, unikli o vlások smrti vo vojnách. Jeden podporoval "cirkevné ustanovizne" (projekt v Izraeli) a majetok rozdal, druhý podporuje revolúcie, ktoré prinášajú chaos, alebo ideologický fašizmus. Jeden vytvoril produkt, ktorý ľudia chcú, druhý cez finančné operácie zbohatol bez toho aby hodnoty vytváral (a obyčajne ľudí aj ochudobnil). Na každého bude história pozerať inak. Nie Bill Gates a trezory na Špicbergoch, nie Soroš a financovanie propotratových politikov a slniečkárskych fašistov s plnou mediálnou podporou, nie Rockefeller so 6 transplantáciami srdca, aby žil vyše 100 rokov a ovplyvňoval svetovú politiku. Vedomie, že náš čas je vypožičaný a láska k blížnemu - tak vyzerá kresťanská filantropia.

********

Antonino Fernández zanechal celkovo 169 miliónov libier dedinčanom z Cerezales del Condado.

Podnikateľ s pivom a katolícky filantrop Antonino Fernández zanechal dva milióny libier každému občanovi španielskej dedinky v ktorej vyrastal.

Antonino Fernández, ktorý zomrel v auguste vo veku 98 rokov, zanechal 169 miliónov libier 80-tim občanom dedinky Cerezales del Condado v provincii León na severozápade Španielska.

Fernández bol jedným z 13-tich detí a narodil sa do chudoby, čo ho prinútilo skončiť školu vo veku 14 rokov aby tak mohol pracovať a získať peniaze pre svoju rodinu.

Vo veku 32 rokov sa presťahoval do Mexika a pracoval pre Grupo Modelo v jednom sklade a nakoniec sa stal ich CEO (vedúci výkonný riadiateľ - pozn. editora). Práve vďaka nemu sa pivo Corona stalo svetoznámou značkou, hlása periodikum Telegraph.

Medzi jeho charitatívnymi projektami je aj ten, kedy Fernández zakúpil pozemok Magdala v severnom Izraeli blízko Galilejského mora kde bola vychovaná Sv. Mária Magdaléna (jej meno znamená ze bola z Magdaly - editor)

Odkedy zakúpil toto nálezisko v roku 2005, začali archeologické nálezy pod vedením dona Juana Solanu, riaditeľa Pontifikálneho inštitútu Notre Dame v Jeruzaleme, viesť k objaveniu synagógy a domova, kde sa narodila Sv. Mária Magdaléna.

Na mieste bol taktiež postavený kostol v tvare lode a je zasvätený ženám Cirkvi.

Svätostánok Cirkvi "Duc in Altum" bol požehnaný Pápežom Františkom počas jeho návštevy Svätej Zeme v máji 2014.

Podľa katolíckeho blogu Sed Valientes to bol práve útek o vlások pred španielskou občianskou vojnou čo viedlo Fernándeza k uvereniu, že "Boh od neho niečo chcel". Jeho plášť mal 32 dier po guľkách no on prežil. Pre Fernándeza bolo tým niečím financovanie projektu Magdala, píše sa v blogu.

Fernández bol taktiež ocenený ocenením Orden de Isabel la Católica (Rád Izabely katolíčky), čestným uznaním, ktoré mu bolo udelené španielskym kráľom Juanom Carlosom I.

Tento obraz je vo veľkom formáte umiestnený v kostole sv. Márie Magdalény

 

Nájdi nás na FB: ZA KRESTANSKE SLOVENSKO. Čo si myslíte o téme? Napíšte nám do FB komentov.