Kalisová napriek sľubom Dúhový pochod nemoderovala!

2,225
Kultúra smrti

Dúhový pochod vyrazil v sobotu do ulíc. Za práva gayov a lesieb demonštrovali stovky ľudí, celú akciu strážili ďalšie stovky policajtov.
 
Prítomné boli nielen štátne či mestské zložky, ale aj kukláči, či riečna polícia. Akciu mala moderovať markizáčka Miriam Šmahel-Kalisová, tá sa však na pódiu vôbec neukázala.
 
Bezpečnosť akcie strážil nezvyčajný počet policajtov. V húfoch sa ťažkoodenci motali po Starom Meste už od skorého rána. Prítomné boli nielen štátne či mestské zložky, ale aj kukláči, policajti na koňoch, na Dunaji hliadkovala riečna polícia a vo vzduchu lietal vrtuľník letky ministerstva vnútra. Podujatie sa napokon zaobišlo bez výtržností.
 
Sexuálne menšiny prišli podporiť aj viaceré známe tváre. Gejom a lesbám zaspievala repeťáčka Eva Máziková, bývalý superstarista Thomas Puskailer či herečka Zuzana Haasová. Atmosféru dotváral kabriolet s dvoma nevestami, dva alegorické vozy z populárneho vláčiku Prešporáčik. Prívrženci sexuálnych menšín mávali transparentmi ako „100 % gay, 100 % kresťan“ či „Boh ma má rád“.
 
Štvrtý ročník Dúchového pochodu za práva sexuálnych menšín mala moderovať markizáčka Miriam Šmahel-Kalisová. Pred akciou sa priznala, že dostala viacero nepríjemných mailov. Moderátorka, ktorá je v šiestom mesiaci tehotenstva, si na podujatie vyžiadala ochranku, no napokon sa na pódiu vôbec neukázala. Za moderátorský mikrofón postavil jej manžel Martin Šmahel. „Neprišla kvôli súkromným záležitostiam,“ reagoval stroho. Snažili sme sa skontaktovať aj s moderátorkou, tá však do uzávierky na otázky nereagovala.
 
Národný pochod za život
 
Pochodovať sa dnes bude aj v Košiciach. Národný pochod za život má vyjadriť túžbu po spoločenskej zmene, ktorá by sa prejavila v ochrane života každého človeka od počatia po prirodzenú smrť vo všetkých oblastiach života. Očakávajú sa tisícky účastníkov, rátajte preto s dopravnými obmedzeniami.