Homosexuálne „práva“ sú „falošnými právami“

1,693
Kultúra života

Transsexuál známy pod menom „Diana Sanchez“, ktorý má biologicky mužské pohlavie a je politickou postavou ľavicovej Strany Demokratickej Revolúcie vMexico City, napísal 29. júla list mexickému prímasovi, kardinálovi Norbertovi Rivereovi, v ktorom od neho a od ďalších kardinálov požaduje, aby „počúvali“ pápeža, a aby sa „zdržali diskriminácie a odsudzovania homosexuálov“.

S odkazom na nedávne pochody, ktoré sa konali po celej krajine v prospech práva na život a ochrany prirodzeného manželstva, tento aktivista od prímasa požaduje, aby prešetril a „potrestal“ mexických prelátov, ktorí „propagujú diskrimináciu občanov na základe ich sexuálnej orientácie“ a „povoľujú a podporujú homofóbne útoky“.

Obzvlášť spomínal guadalajarského kardinála Francisca Roblesa. V uliciach jeho mesta bolo 25. júla 80 000 demonštrantov.

Aktivista tvrdil, že dekriminalizácia potratu, ktorá v Mexico City vošla do platnosti v roku 2007, ako aj nedávna legalizácia „manželstva“ osôb rovnakého pohlavia, bola „pre obyvateľstvo dobrá“.

Prímasova odpoveď prišla 11. augusta prostredníctvom informačnej stránky arcidiecézy Mexico City. Na nej kardinál Rivera vysvetlil, že „vražda dieťaťa v maternici jeho matky nemôže byť nikdy dobrá; jednak pre ženu, ktorá túto drámu prežíva, nehovoriac už o dieťati, ktorému je odňate prvé zo všetkých práv, ktorým je právo na život“.

„Mnoho žien, ktoré šli na potrat hľadajú zmierenie s naším Pánom a sami so sebou,“ pokračoval. „Neviete si predstaviť bolesť a pocit viny, ktorými trpia, keď si uvedomia, že potrat bol strašným činom, činom, ktorým zavraždili vlastné dieťa.“

Rivera pokračoval ďalej a nazval potraty a homosexuálne „manželstvo“ „falošnými právami“ a dodal: „To nie pápež František nás žiada, aby sme sa zdržali diskriminácie homosexuálnych osôb, ale Katechizmus Katolíckej cirkvi.“

Vysvetlil cirkevné učenie hovoriace o tom, že homosexuálov „treba prijímať s úctou, súcitom a citlivosťou“, no Cirkev tiež učí, že „homosexuálne úkony sú vnútorne nezriadené“ a „sú v rozpore s prirodzeným zákonom. Uzavierajú pohlavný akt pred darom života. Nie sú plodom ozajstnej citovej a sexuálnej komplementarity. V žiadnom prípade ich nemožno schvaľovať  a pápež František túto cirkevnú doktrínu nezmenil“.

Listy prišli po nedávnom rozhodnutí Najvyššieho súdu, ktorým sa uzákonilo homosexuálne „manželstvo“.

Kardinál ukončil svoj list slovami, že sa bude modliť, aby Sanchez našiel „pravdu, ktorú nám Ježiš zjavil a podľa ktorej môžete žiť aj vy“.