Homo-cukráreň odmietla objednávku pre kresťanov

2,475
Kultúra smrti

Joshuovi Feuersteinovi išlo len o princíp. Teraz ho však možno čaká súdny proces, keďže cukráreň, ktorá mu odmietla urobiť tortu nepodporujúcu „manželstvá“ osôb rovnakého pohlavia, mu hrozí podaním žaloby preto, že zverejnil ich rozhovor. Majiteľka cukrárne chce urýchliť obvinenia súvisiace s nahrávkou telefónneho rozhovoru.

Po búrlivej diskusii v krajine o tom, či by majitelia spoločností mali mať právo odmietnuť účasť na „svadbách“ osôb rovnakého pohlavia, ktoré urážajú ich náboženské presvedčenia, sa internetový kazateľ Feuerstein rozhodol zistiť, či mu ako kresťanovi pro-homosexuálni majitelia obchodov – aj keď nesúhlasia s jeho svetonázorom – preukážu taký istý rešpekt, aký žiadajú homosexuálni aktivisti od kresťanských majiteľov obchodov voči párom osôb rovnakého pohlavia.

Urobil nahrávku rozhovoru s cukrárňou „Cut the Cake“ a chcel, aby mu urobili tortu s nápisom „Nepodporujeme manželstvá homosexuálov.“ Ako očakával, cukráreň podporujúca LGBT priateľská a propagujúca svoje služby v publikáciách homosexuálov, to odmietla a zložila.

Chceli sme vedieť, či pro-homosexuálna cukráreň upečie niečo, čo protirečí ich názoru,“ povedal Feuerstein pre floridské WESH 2 News. „A vlastne si myslím, že cukráreň Cut the Cake má ako americký podnik plné právo odmietnuť vyrobenie takejto torty.“

Feuerstein uverejnil video hovoru na YouTube s komentárom vysvetľujúcim jeho pozíciu. „Majiteľka Cut the Cake... odmieta urobiť anti-homosexuálnu „svadobnú“ tortu, to teda zjavne protirečí jej názorom, a teda si nemyslí, že by mala byť nútená tú tortu urobiť,“ povedal Feuerstein vo videu. „A predsa... všade je veľký rozruch ohľadom toho, ako sa proti niečomu podobnému búria kresťanské cukrárne.

Pozrite, toto nie je o diskriminácii,“ dodal. „Toto je o tom, že chcú mať slobodu.“

Majiteľka cukrárne Sharon Hallerová však neocenila to, že ju Feuerstein uviedol ako príklad. Tvrdí, že po zverejnení videa jej začali volať mnohí Feuersteinovi fanúšikovia a podporovatelia, robiac „falošné objednávky“ a odkazujúc jej a ostatným zamestnancom cukrárne, aby sa zabili.“

Proste sa bojím, pretože sme dostali rôzne telefonáty o tom, že ma v našom dome niekto napadne,“ povedala Hallerová pre News 13.

Feuerstein stiahol video hneď po tom, ako sa dozvedel, že Hallerovej telefonujú a obťažujú ju. „Nikdy som nežiadal ľudí, aby volali, boli nenávistní alebo cukráreň bojkotovali,“ povedal pre WKMG 6.

Hallerová však video na YouTube rýchlo opäť pridala s popisom označujúcim Feuersteinov hovor ako „útok.“  Príspevkom na jej stránke GoFundMe, ktorá vyzbierala viac ako 14,000 dolárov, žiadala „zastaviť ľudí ako je Joshua Feuerstein“.

Sharon Hallerová hrozí aj posúrením obvinení hovoriac, že Feuersteinova nahrávka ich hovoru bez jej vedomia je porušením floridského zákona. Obrátila sa na FBI a zvažuje sa, že pôjde o stíhanie v dôsledku trestného činu.

V tomto fiasku rezonuje niekoľko ďalších prípadov po celej krajine, keď sa cukrárne a obchody dostali v kultúrnej vojne ohľadom definície manželstva do prvej línie bojiska.

Blogger Theodore Shoebat nahral v decembri  13 svojich hovorov do „pro-homosexuálnych“ cukrární žiadajúc ich, aby mu urobili tortu s nápisom „Homosexuálne manželstvo je zlé.“ Shoebat hovorí, že všetkých 13 to odmietlo. Niektorí proste zložili hneď, ako im povedal svoju požiadavku, iní mu vynadali a boli oplzlí. Shoebat porovnal svoju vlastnú skúsenosť so skúsenosťou cukrára v Írsku, ktorý utrpel „obrovskú škodu svojho obchodu,“ keď odolával pokusom homosexuálnych aktivistov a Írskej republiky prinútiť ho urobiť tortu s nápisom „Podporte manželstvá homosexuálov.“

Kresťanské cukrárne, ktoré odmietnu urobiť svadobnú tortu homosexuálom, sú obžalúvané sprava-zľava,“ napísal Shoebat v poste, kde vysvetľuje motiváciu svojich videí, ktoré nazval „sociálnym experimentom.“

Dostanú pokutu, vyhrážajú sa im smrťou a prídu o svoje podniky. Tento experiment nepochybne dokazuje, že homosexuálna agenda nie je len o ich slobode praktizovať svoju sexuálnu orientáciu, ale aj o potláčaní slobody prejavu,“ dodáva.

Minulý rok vyplnil Bill Jack diskriminačnú sťažnosť proti denverskej cukrárni Azucar tvrdiac, že majiteľ porušil jeho náboženské právo, keď odmietol urobiť tortu v tvare Biblie s nápisom „Boh hriech nenávidí. Ž 45, 8“ a „Homosexualita je ohavný čin. Lv 18, 22“ Chcel aj tortu s obrázkom držiacich sa mužov pred krížom prekrytých červeným X-kom.

Komisia pre ľudské práva štátu Colorado Jackovu sťažnosť odmietla s uznesením, že majiteľ cukrárne odmietol jeho požiadavku z dôvodu, že porušovala stanovenú zásadu odmietnuť zdobenie výrobkov „hanlivými výrokmi a obrázkami,“ a nie kvôli jeho viere.

Spor ohľadom svadobných tort sa stupňuje v čase, keď niekoľko štátov diskutuje o Reštauračnom akte náboženskej slobody na ochranu práva veriacich majiteľov podnikov odmietnuť poskytovanie produktov a služieb, ktoré protirečia ich pevným náboženským zásadám. Homosexuálni aktivisti takéto zákony kritizovali tvrdiac, že budú použité ako zámienka pre ľudí na diskriminovanie homosexuálov.