Homo aktivista Peter Weisenbacher z IĽP vyhlásil VOJNU kresťanom

16,135
Kultúra smrti

“Chceli ste mať vojnu, budete ju mať”

Homo aktivista Peter Weisenbacher takto reagoval na aktivitu Aliancie za rodinu, ktorá vydala a distribuovala vianočnú pohľadnicu s motívom svätej rodiny a textom „Pre nás je rodina svätá“. Táto pohľadnica bola vydaná v náklade 500.000 kusov a adresátom bola distribuovaná v čase vianočných sviatkov.

Homo aktivista Peter Weisenbacher na svojom Facebookovom profile uvádza: „Takzvaná “Aliancia za rodinu” vytlačila 500 000 pohľadníc, má megabilboard a ide strašiť referendom. Rok 2014 teda evidentne bude kultúrnou vojnou, náboženskí fundamentalisti už zaútočili nenávisťou. Tolerancia a zdravý rozum sa musí brániť. To len aby bolo jasno, neznamená, že sa bojím. Chceli ste mať vojnu, budete ju mať, sľubujem, že to budete ešte dlho ľutovať.“

Ďalej v diskusii reagujúc na diskutéra, ktorý tvrdil, že väčšina obyvateľstva má predsalen iný názor ako on, Weisenbacher pokračuje: „Nesúhlasím, väčšinové obyvateľstvo nemá názor a pridá sa k tomu, kto dostatočne kričí, má dôvod a zopár titulov a navoľačo mi ten doktorát kks už raz musí byť“.

Peter Weisenbacher vyštudoval informačnú vedu na UK. Štyri roky bol predsedom Amnesty International Slovensko. V rokoch 2010 – 2012 bol členom Výboru pre predchádzanie a elimináciu rasizmu, xenofóbie, antisemitizmu a ostatných foriem intolerancie Rady vlády SR pre ľudské práva, národnostné menšiny a rodovú rovnosť na Úrade vlády SR. V súčasnosti je riaditeľom Inštitútu ľudských práv. Publikuje v denníkoch Pravda, SME, týždenníkoch Slovo, Literární noviny a na portále jeToTak.sk.

Peter Weisenbacher je známy svojimi extrémne liberálnymi, proticirkevnými a protikresťanskými názormi. Je spoluzakladateľom Dúhového Pride-u. Vo svojich vyjadreniach podporuje extrémistické organizácie ako napríklad Femen.

V pripade, ak by ste chceli pánovi Weisenbacherovi, ochrancovi ľudských práv, odkázať čo si myslíte o jeho názoroch, tak mu nápíšte krátky pozdrav:

Peter Weisenbacher: info@ludskeprava.sk